9 Nyíl

Új-Zélandra kéne menni...

2017. augusztus 10. 09:00 - adam_f

Auckland Darts Masters - beharangozó

Hát igen, Debrecentől elég messze jutottunk, ha az ismert népdal szövegét nézzük - persze kissé átalakítva -, Auckland ugyanis nekünk már a világ másik fele. Viszont a PDC nyolc nagyágyúja már a hét elején útra kelt, hogy ismét megmutassa: a World Matchplay után is van élet. Nézzük, mi is vár ránk az elkövetkező napokban.

auckland1.jpg

Természetesen mi más várna ránk, mint kiwi, sör és persze rengeteg darts. A sorrendben immáron ez a harmadik torna, amit Auckland városa rendezhet a World Series of Darts sorozatán belül. Az elsőt 2015-ben bonyolították le, amelynek végén - egy eposzi jelzőkkel bőven felruházható küzdelemben - Adrian Lewis nyert, 11-10-re felülmúlva a holland Raymond van Barneveldet. Már Lewis elődöntője sem volt semmi, hiszen éppen mentorát, a sportág nagy és színes egyéniségét, Jamon Serranot Phil Taylort sikerült elütnie a további versengéstől, míg Barney kicsit simábban vette a James Wade jelentette akadályt a döntő felé vezető úton.

auckland2.jpg

Jackpot volt az úttörő Új-Zélandon

Aztán jött 2016, amikor Lewisnak ismét sikerült döntőznie, viszont a címvédés nem jött össze. Pedig a második körben megint 10-9 Phil Taylor ellen, aztán az elődöntőben 11-9 Wade ellen, s ekkor már mindenki borítékolta a címvédést. Kivéve Gary Anderson-t, aki egy nagyon jó napot kifogva szép játékkal verte meg Jackpotot a fináléban (11-7 arányban), így jelen esetben neki van esélye arra, hogy címet védjen.

auckland3.jpg

Gary Anderson lelki szemei előtt egy cél lebeg: a címvédés

Már csak azért is jó esélye van a Repülő Skótnak, mivel ebben az évben sem Adrian Lewis, sem Michael van Gerwen nem lesz jelen a tornán (mind a ketten örömteli események miatt maradnak távol, hiszen leszállt hozzájuk a gólya). Ezért a PDC utazó cirkuszában ezúttal olyan játékosok is helyet kaptak az állandó résztvevőkön kívül, mint Daryl Gurney, Michael Smith, valamint Simon Whitlock.

Ezek után nézzük, hogy kik várnak ránk ezen a hétvégén. A nyolc kiemeltet (vagyis a PDC által delegált játékosokat) a következők alkotják:

1. kalap:

Gary Anderson (SCO)

Peter Wright (SCO)

James Wade (ENG)

Phil Taylor (ENG)

2. kalap:

Raymond van Barneveld (NED)

Daryl Gurney (NIR)

Michael Smith (ENG)

Simon Whitlock (AUS)

A helyi erőket pedig a következő nyolcas jeleníti meg:

Kyle Anderson (AUS - szabadkártya)

Cody Harris (NZL - szabadkártya)

Rob Szabó (NZL - a DPNZ ranglista első helyezettje)

Warren Parry (NZL - a DPNZ ranglista második helyezettje)

Corey Cadby (AUS - a DartPlayers Australia kvalifikáltjaként)

Mark Cleaver (NZL - a DPNZ 1-es kvalifikációs versenyének győztese)

Rob Modra (AUS - a DPNZ 2-es kvalifikációs versenyének győztese)

Darren Herewini (NZL - a DPNZ 3-as kvalifikációs versenyének győztese)

Őket sorsolták össze hajnalban. A mérkőzések az első körben hat, a másodikban tíz, az elődöntőkben, valamint a döntőben pedig tizenegy győztes legig tartanak majd. A győztesek között 70.000 dollár (új-zélandi) kerül majd kiosztásra. S hogy ki lesz majd a végső győztes, az vasárnap derül ki, de addig is közreadjuk, hogy hol lehet nézni a tornát (azoknak, akik nem interneten teszik mindezt):

fb_img_1502352426787.jpg

Sky Sport - Új-Zéland
Fox Sports - Ausztrália
ITV - Anglia (csúsztatva adják mindhárom napot)
Setanta - Írország
RTL7 - Hollandia (élőben péntek és szombat 10-től, vasárnap 10:40-től)
OSN - Közel-Kelet és Észak-Afrika
DAZN - Németország, Japán és Kanada
CCTV - Kína
Madison Online - Kína
Fox Sports - Ázsia
Kwese - Dél- és Közép-Afrika
Viasat - Skandinávia
Nova - Csehország
Eleven Sports - USA

Természetesen Facebook csatornánkon mi is elérhetővé fogjuk tenni azokat a stream-eket, ahol követni tudjátok a versenyt, valamint minden nap friss beszámolókkal érkezünk hozzátok. Tartsatok továbbra is velünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1012731970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása