9 Nyíl

Sport DC: kettőből egy

2017. augusztus 14. 21:28 - adam_f

Steel Magyar Kupa - egyéni verseny (összefoglaló)

Szombaton az OB-é volt a főszerep Salgótarjánban, de vasárnapra is maradt program a magyar élvonalnak. Ugyanis ezen a napon zajlott le a steel egyéni Magyar Kupa, amelynek döntőiben a Sport DC duplán is érdekelt volt.

salgotarjan-kep.jpg

Vasárnap zajlott le a steel egyéni Magyar Kupa versenye, amely több újdonságot is hozott a résztvevők számára. elsőként azt - és ez nagyon örömteli dolog volt -, hogy a kupában elindulhattak azok is, akik csak szabadidős játékengedéllyel rendelkeznek, vagyis a "félprofik" is megmérethették magukat az igazolt versenyzők ellenében. A verseny úgy zajlott le, hogy csoportokba sorsolták a nevezőket, és akiknek sikerült kijutni a csoportból, azok egy újabb sorsoláson kaptak ellenfelet, így teljesen kakukktojás volt, hogy kivel is játszanak az egyenes kieséses szakaszban. Ez a szisztéma a Magyar Darts Liga, valamint a UK Open alapjaira épült, s úgy nézett ki, hogy beválós lett a rendszer.

A csoportkörök után az egyenes kieséses szakaszban sok esélyes búcsúzott el korán, például az OB-forduló győztese, Takács Gábor, vagy éppen a ranglistát vezető Székely "Penge" Pál is. A döntőben végül a Sport DC versenyzője és a ranglistán harmadik helyet elfoglaló Kovács Patrik mérkőzött meg a Pestújhelyi SC dobójával, az egyik magyar kilencnyilas leget jegyző Melisek Zsolttal. A nyolc győztes játékig tartó találkozót Patrik kezdte jobban, aki hamar kétleges előnyre tett szert, amit aztán tovább is tudott növelni, és már 5-1-re is vezetett. Zsolti becsületére legyen mondva, hogy igyekezett visszajönni a találkozóba, de négy legnél beljebb csak 7-3 után jutott. Viszont ez sem volt elég Patrik ellen, aki végül a nyolcadik leget behúzva megnyerte a találkozót, ezzel pedig a 2017-es Magyar Kupát is elhódította.

kovacs_patrik_vb_1.jpeg

Kovács Patrik hasonlóképpen örült a tegnapi kupasikerének is

Steel Magyar Kupa (egyéni) - Városi Sportcsarnok, Salgótarján

Férfiak:

Döntő (best of 15 legs):

Kovács Patrik (Sport DC) - Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC): 8-4

A nőknél is a Sport DC adta az egyik résztvevőt, mégpedig a tegnapi OB-győztes Czipó Vivien személyében, aki ezúttal a Győri DC első számú dobójával, Ihász Veronikával küzdött meg a kupáért. Vera végig kontroll alatt tartotta a találkozót, és ennek köszönhetően hamar 4-0-ás előnyre tett szert. Vivien ekkor szerezte meg az első játékát, viszont egy ritmusváltás után nagyon jól kezdett játszani, és hamar egyre olvasztotta Vera előnyét. Sőt, nemcsak elolvasztotta az előnyét, hanem 5-5-nél utol is érte a győri játékost. Vera azonban a végére elővette minden rutinját, és 7-5-re megnyerte a döntőt, valamint a női Magyar Kupát is.

iv_1.jpg

Ihász Veronika jól célzott a végén, és Magyar Kupa siker lett a jutalma

Steel Magyar Kupa (egyéni) - Városi Sportcsarnok, Salgótarján

Nők:

Döntő (best of 13 legs):

Ihász Veronika (Győri DC) - Czipó Vivien (Sport DC): 7-5

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2312748900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása