9 Nyíl

James Wade beszélt a betegségéről és segíteni akar

2017. augusztus 16. 13:39 - Denis Potvin

Talán sokan tudják, talán kevesen, de James Wade elég régóta és sokat szenvedett a bipoláris rendellenességben. Ezt a betegséget a köznyelv mániás depressziónak nevezi, és rengeteg tévhit, félreértés kapcsolódik hozzá. Egyesek bűnözőkkel azonosítják a betegséget, mások az őrület szinonimájának tartják, ám ezek általános tévhitek. Olyan ez, mint az érzelmi hullámvasút. Wade-nél 2011-ben diagnosztizálták. Most ő szeretne segíteni.

dhq2kzwxsaaxdy7.jpg

Wade a twitter oldalán jelezte, hogy támogatni szeretné a segítségre szorulókat, így a hírnevét kihasználva a Bipolar UK nagykövete lesz, kampányt indít, hogy ezzel is segítse a vele hasonló bajban szenvedőket.

„Most helyes úton vagyok, a támogatásokkal, a terápiával, a gyógyszerekkel sikerült a terápia. Most abban próbálok segíteni, hogy eloszlassam az emberekben felmerülő tévhiteket és a bipoláris betegek megbélyegzését, illetve a betegséggel kapcsolatos tévhiteket. Profi dartsjátékos vagyok, autószerelő, szenvedélyem a horgászat, férj vagyok, aki mellett a felesége a legnehezebb időkben is kitartott és bipoláris.”

Wade mellett már brit hírességek is támogatják a kampányt, amellyel talán sikerült az ilyen betegségben szenvedők félelmeit csökkenteni és a közvéleményt is tájékozottabbá tenni.

Mi is drukkolunk Wade-nek és sikert kívánunk a harcához. A tábla előtt és azon kívül is.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4512755290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása