9 Nyíl

A darts megint lépett egy hatalmas szintet

2017. augusztus 17. 13:00 - Denis Potvin

Nem is akárhol, hanem az Egyesült Királyságban, azaz a sportág őshazájában. Egy szavazáson élen végezni mindig hatalmas dolog. Egy brit kutatóintézet körkérdések alapján rakta rangsorban a 12 legnépszerűbb brit sportágat. A sport integritás – mondjuk úgy, érintetlenség, sértetlenség, feddhetetlenség, tisztesség, becsület – Indexben a darts végzett az első helyen, a snooker csak a negyedik, a foci a 12. Ez a nem semmi. Elmagyarázzuk, mit is jelent ez pontosan.

dhw5xtaxcaaf1m0.jpg

A Portland Communications még júniusban kérdezett meg 2000, 18 és 54 év közötti embereket, hogy pontozzák a 12 legnépszerűbb brit sportágat az alábbiak alapján

  • A meccsek, pontok versenyek bundázásának valószínűsége
  • A játékosok versenyzők, sportolók teljesítménynövelő gyógyszerek alkalmazásának valószínűsége
  • A sportágban a pénzügyi korrupció valószínűsége
  • A sportágat beárnyékoló botrányok valószínűsége

A reprezentatív minta alapján megkérdezettek pontozták a fenti kérdéseket és ez alapján az jött ki, hogy a darts feddhetetlenségben és tisztességben a legjobb mutatóval rendelkező sportág Nagy-Britanniában. Csak, hogy érzékeltessük, mit is jelent ez. A darts Indexe lett a legjobb, a golf a második, a Rugby Union a harmadik, a tenisz a hetedik, az atlétika a kilencedik, a futball pedig a tizenkettedik. A darts két rangsorban (a doppingok és a botrányok) is az első Indexet kapta. Bundázásban a harmadik, korrupcióban a második helyre tették a megkérdezettek (minél előrébb került valamelyik sportág, annál tisztességesebbnek vélték a szavazók).

Ahogy Barry Hearn a PDC komisszárja is megfogalmazta, ez a jelentés hatalmas lépés a sportág számára. Dübörög a darts és mind a professzionális sportágak, mind a brit sporttársadalmának megítélése szempontjából óriási eredmény.

„A PDC versenyek a legnézettebb események közé tartoznak manapság, a világszínvonalú tornákon idén 12 millió fontot osztottunk szét, erről 10 éve még álmodni sem mert senk. Folyamatosan dolgozunk a korrupció- és a doppingellenes programokon. Mindentől függetlenül ébernek kell maradnunk, hiszen nem elég a csúcsra jutni, ott is kell maradni. A cél, hogy a versenyzők mellett a helyszínre kilátogató és a tv-k előtt ülő szurkolók is megkapják azt, amiért ezt a sportágat választották.”

Mit lehet ehhez hozzá tenni. Éljen a darts!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr312757288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása