9 Nyíl

Taylor visszavágott Cadbynek - végsőkig kiélezett meccsek Melbourne-ben

2017. augusztus 19. 15:38 - Denis Potvin

2017 Melbourne Darts Masters – második nap (összefoglaló)

Ma alaposan kiszolgálták a résztvevők a Melbourne Darts Masters nézőit. Majdnem mind a négy meccs a végsőkig kiélezett volt, azaz csak a 19. legben dőlt el. Nehezen indult a nap, de Peter Wright alacsony átlaggal is nyerni tudott. Whitlock bebizonyította, miért is Varázsló a neve és persze Phil Taylor, akivel nem lehet betelni, de hatalmas taps járt Corey Cadbynek is. A végén Gurney csatlakozott a négyekhez, azaz a torna vasárnapi elődöntőjébe.

c7zpfbox4aigkp2.jpg

dhl0--jxuaaezcm.jpg

Peter Wright-Michael Smith: 10-9

Nem igen volt topformában sem Peter Wright, sem pedig Michael Smith ezen a meccsen, egyikük sem érte el a kilencvenes átlagot. A találkozó attól volt viszont izgalmas, hogy az utolsó legig nem lehetett tudni fog nyerni. Smith kezdett jobban, 2-0-ra vezetett és a harmadik leg is meglett volna, ha a 32-őt három nyílból sikerült volna kidobni. Nem sikerült, de Wright csak 4-4-nél érte utol ellenfelét. A színvonalat jelezte azért, hogy a kilencedik legben 24 volt Smith-nek, 10 Wrightnak és ketten 14 nyilat dobtak el összesen, mire Wrightnak sikerült kiszállni (kettőről!). Aztán a skót egy 108-as, 32-es, majd egy 121-es kiszállóval megtalálta egy rövid időre a helyes utat és 8-4-re ment el. Az újabb rövidzárlata viszont 8-7-re hozta fel Smith-t, majd 9-9 után jöhetett a döntő leg. Wright kezdett egy 180-nal, aztán nagy előnnyel 76-ra rakta le magát és azt három nyílból már sikerült kidobnia.

wright-smith_1.jpg

James Wade-Simon Whitlock: 9-10

A második negyeddöntőt is csak a 19. leg döntötte el. Simon Whitlock továbbvitte az ausztrálok remek szereplését az idei Mastersen, mivel legyőzte James Wade-et. Valamivel jobb átlagok születtek, mint az előző partiban, bár elég hektikusan indult a meccs. Wade 2-0-ra húzott el, aztán Whitlock a meccs legmagasabb kiszállóját produkálva, 130-cal zárkózott, majd 108-cal fejezte be ismét a saját kezdését, de egyenlíteni csak első brékjénél, 4-4-nél tudott. Az ausztrálnak remekül mentek a magas kiszállók, hiszen az 5-4-es vezetést egy 128-assal vette át. Wade azonban fordítani tudott és 8-6-ra, majd 9-7-re is vezetett. Nagyon úgy nézett ki, hogy a korábban súlyos mentális betegséggel küszködő, de mára ebből teljesen kiegyenesedett Wade megy majd tovább. De nem véletlen Varázsló Whitlock beceneve, aki 9-9-re egyenlített, a döntő leget pedig egy zseniális, 11 nyilas leggel fejezte be. Bár a videón megtekinthető, a történeti hűség kedvéért ide írjuk: 180, 174, 114 majd egy 33-as (1-D16) kiszálló. Parádé!

wade-whitlock_1.jpg

Corey Cadby-Phil Taylor: 9-10

A legenda, vagy a buzgó tehetség? Ez volt a meccs legnagyobb kérdése. A parádé pedig folytatódott, hiszen a harmadik meccs is a döntő, azaz a 19. legben dőlt el, köszönhetően Cadby nagyszerű formájának és a legenda, Taylor állhatatos játékának. Az Erő még mindig elképesztően tud játszani, 19 leg alatt majdnem százas átlaga tényleg lenyűgöző, de a fiatal ausztrál is újra bizonyította, fényes jövő áll előtte. Taylor brékelt először 2-1 után, majd rögtön vissza is kapta, de aztán egy négykörös leggel már 4-2-re vezetett. Onnan viszont hármat nyert egymás után Cadby, majd egy 121-es kiszállóval 6-5-re ment el. Taylor egy 117-tel válaszolt, de ezzel is csak 7-6 lett az ausztrálnak. 9-7-es Cadby-vezetésnél Taylornak muszáj volt hozni a legjét, ami sikerült is, sőt egy remek körrel egyenlített. A döntő leget 46-tal kezdte, de aztán jött egy 180, majd 130 és végén egy 80-as kiszálló. Taylor emlékezetessé teszi utolsó szezonját és nem mellesleg ezzel visszavágott fiatal ellenfelének az egy héttel ezelőtti elődöntőben elszenvedett vereségért.

cadby-taylor_1.jpg

Gary Anderson-Daryl Gurney: 8-10

Anderson kezdte a meccset, és Gurney ha nehezen is, de brékelni tudta az első játékban. Azután viszont nagyon belekezdett az északír, és 4-1-ig meg sem állt. Anderson ekkor még csak 87-es átlagon volt, de a Repülő Skót nem adta fel. Felzárkózott, majd 6-6-nál utol is érte Gurneyt, sőt kétszer vezetett is, de 8-7-nél volt utoljára előnyben a meccsen. A magabiztosan kiszállózó Gurney onnantól egyetlen leget sem engedett neki. 75 volt a legmagasabb kiszállója és majdnem ezen a meccsen is döntő leg lehetett volna, de Anderson előbb 76-ról, majd 8-ról sem tudta megoldani a duplát. SuperChin ugyan elsőre elrontotta a 68-at, de a 32-öt már első tűre dobta ki, így készülhet a vasárnapra és a Phil Taylor elleni meccsre.

anderson-gurney_1.jpg

Vasárnap tehát előbb az elődöntőket, majd a döntőt rendezik. Ezért most Peter Wright-Simon Whitlock és Phil Taylor-Daryl Gurney meccseket rendeznek majd. Holnap is mindenkit elvárunk a gépek elé.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8612762900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása