9 Nyíl

Phil Taylor tényleg úgy akarja befejezni...

2017. augusztus 20. 15:37 - Denis Potvin

2017 Melbourne Darts Masters - harmadik nap (összefoglaló)

...hogy most éppen a Melbourne Darts Masters-t nyerte meg. Jár neki a kalaplengetés, mert megérdemelte. A vasárnap nem hozott nagy csatákat, inkább sima meccseket. Peter Wright és Taylor is simán jutott a döntőbe, hogy aztán az is sima kör legyen. Szép és méltó története megint a dartstörténelem egy újabb fejezetének, a glória pedig megint a Mesteré. Sosem lehetne szebb regényt írni.

c7zpfbox4aigkp2.jpg

taylor_6.jpg

Daryl Gurney-Peter Wright: 4-11

Kezdjük az első elődöntővel. Szép és feltörekvő reménysége Daryl Gurney a darts világának, de a rutin, az a bizonyos rutin - amit Peter Wright testesített meg ezen a napon - igenis sokat számít. Egy apró szálat fűznék csak bele ebbe a történetbe: Ha bármennyire is jól megy, de még mindig nem tartasz ott, ahol kellene, akkor jön a rutin és lever, mint a vak azt a bizonyos poharat. Hasonlóan alakult ez a találkozó, de miért is? Mert Gurney remekül dobálta a tömeget, mindig ott volt, de a vasárnapi Wright 55 százalékos kiszállója ellen nem volt ellenszere. Nem voltak eszement kiszállók, csak Wrightnál jegyezhettünk fel egy 101-es outot, illetve öt alkalommal dobott ötköröst. Gurney tehetséges. Nagyon is. De még egy picit várni kell, mire beér.

gurney-wright_1.jpg

Phil Taylor-Simon Whitlock: 11-4

Mint ahogy a többieknek is. Jó, nem volt itt Michael van Gerwen, így Taylor tényleg abszolút esélyes volt. Fejébe vette, hogy most már mindent megnyer, egészen a december-januári világbajnokságig. Legyen így. Taylor tényleg fantasztikus volt, most is 93,97-es átlagot dobott a Varázsló ellen. Az ausztrál megpróbált mindent, de ezen a meccsen is a kiszállók döntötték el a továbbjutást. Taylor 57,89-es, Whitlock pedig 26,67-es kiszállózást produkált. Elég meggyőző a különbség, és ez döntötte el igazából a meccset is. Döbbenetes az a képesség, ahogy Taylor még most is tud koncentrálni. Tudjuk mindannyian, hogy ez már régóta nem a pénzről szól, hanem a dicsőségről, amellyel beírhatja magát azokra az aranylapokra, amelyek a darts történetét dolgozzák majd fel egyszer. Ötször is 32-es kiszállóval fejezte be a körét, a végén pedig a meccs csúcsot jelentő 144-el. Jöhetett a döntő.

taylor-whitlock.jpg

Peter Wright-Phil Taylor: 8-11

Volt ennek a meccsnek valami olyan üzenete, amit a magyar darts felé is szeretnénk üzenni: a csata, a tisztelet, a küzdelem, a becsület és a sportág igazi szeretete. Két olyan ember játszott itt egy nagy meccset, akik véleményünk szerint ma is a világ három legjobbjába tartozik bele. 99,74-es a vesztes és 98,88-as átlag a győztes oldalon. Taylor pedig megint 40 százalék felett dobta a duplákat. Igazán lenyűgöző. Úgy rakhatta a meccs végén el a nyilait, hogy "jó mulatság, férfimunka volt".

De nézzük a meccset. Wright kezdett, 1-0-ra vezetett, majd 2-2-ig mentek fej-fej mellett, aztán a skót 4-2-re elment, de Taylor egyenlíteni tudott, hogy aztán szép csendben 6-4-re, majd 8-5-re menjen el. Snakebite egy tizenkét nyilas, hátsó pályás szépítéssel jelezte azért, hogy még ő is itt van. 8-8 volt, amikor utoljára egyenlően álltak. Taylor ekkor egy 112-es kiszállóval a győzelem küszöbére került, s végül át is lépte azt, ráadásul hátsó pályáról, 126 pontos kiszállóval, a végén dupla bullal. Egy igazán zseniális befejezés egy igazán zseniális játékostól, aki emlékezetessé tette számunkra ezt a hétvégét is. Köszönjük!

wright-taylor_2.jpg

A World Series of Darts jelenlegi ranglistája pedig a következőképpen áll:

dhrp3llxyaadngq.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2612764792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása