9 Nyíl

Barney az elődöntőben, Daryl Gurney visszavágott

2017. augusztus 26. 17:19 - matyi96

TABtouch Perth Darts Masters 2017 - negyeddöntők

A tegnapi nap után ma a negyeddöntők mérkőzéseivel folytatódott a torna. Remek mérkőzések zajlottak le, ráadásul a színvonalra sem lehetett panasz. Lássuk mi történt Perth-ben a mai nap folyamán.perth_darts_masters.jpg

James Wade - Michael Smith: 10-5
Wade kezdte a mérkőzést és el is hozta az első leget, sőt a második leg is az övé lett egy 140-es kiszállóval. A kezdését a lehető legerősebben kezdte el, azaz egy száznyolcvannal és meg is oldotta a partit egy tizennégy nyilassal, az első három legben csak D10-zel szállt ki. Smith végre hozta a kezdését harminc pontról kiszállva. Innentől kezdve Wade remekül összpontosított a kezdéseire, egyből Smith győztes lege után egy 110-es kiszállót oldott meg. Smith aztán nyert egy újabb leget és aztán a breakre is volt esélye, de a dupláknak köszönhetően Wade újra élni tudott az első pálya előnyével. Így vonultak szünetre. A szünet után Smith egy tizenkét nyilassal tért vissza, 126-os kiszállót megoldva (T19, T19, Bull). James még mindig nagyon magabiztos volt a kezdéseknél, így újra hozott egyet és már 6-3 volt az állás. Ekkor a Gép újra breakelt, 7-3. Smith nem adta fel, visszavette az előző legben elvett kezdést egy 121-es kiszállóval Bull-lal a végén, de a kezdését újra elhibázta, így maradt a négy leg különbség. Innentől kezdve már csak két leget nyert Michael, abból egyet az ellenfél hibáinak köszönhetően (hét meccsnyila is volt már Wade-nek), de a lényegen nem változtatott. A végén James Wade örülhetett. Wade 101,05-ös, míg Smith 97,26-os átlagot produkált.

Gary Anderson - Simon Whitlock: 10-5
Whitlock kezdett és rögtön dobott is egy száznyolcvanat, de a jó kezdést elbaltázta és Anderson-breakkel kezdődött a meccs. Whitlock visszabreakelt egy gyönyörű 115-ös kiszállóval (Bull, T15, D10), majd kezdett egy újabb maximummal, de megérkezett a skót első száznyolcvana is, így Gary került újra előnybe, majd a kezdését is sikerült végre hozni, 3-1. A következő legben Whitlock is hozta az első pályát,  80-ról, két duplával. Az újabb legben Whitlock 179-en állt, erre dobott egy 171-et, majd meg is dobta a duplát, break. Kezdésében nem volt túl erős az ozzie, így Anderson 4-3-as vezetésével vonultak szünetre az urak. Viszont szünet után a varázsló visszabrékelt, 4-4, majd valami csoda folytán végre a kezdését is megnyerte. Gary is hozta a sajátját, 110-es kiszállóval (20, T20, D15). A következő leg fontos lett volna az ausztrálnak, de a skót egy száznyolcvannal 32-re tette magát, Whitlock pedig elhibázta a D13-at 146-ra, így Anderson átvette a vezetést egy újabb breakkel, 6-5. A tizenhárom nyilast egy tizennégy nyilas követte így kettőre nőtt a különbség. Az amúgy is magas színvonalú meccsen a skót még magasabbra kapcsolt, de a kiszállót nem tudta megdobni a 8-5-ért, ahogy Whitlock sem a 7-6-ért, végül Gary elcsente a leget, 8-5 és az ezt követő kezdést is behúzta, így egy legre volt a győzelemtől. Amit nem is akárhogy oldott meg. Stílszerűen 144-ről kiszállva (T20, T20, D12). Ezzel Anderson jutott be az elődöntőbe, remek mérkőzést láthattunk. Anderson remek 102,38-as átlagot dobott, Whitlock pedig 98,42-őt.

Phil Taylor - Raymond van Barneveld: 9-10
A meccs egy Barney breakkel kezdődött, majd ezt folytatta és már 2-0 lett az állás. Volt esély az újabb breakre, de Taylor nagy nehezen megoldotta a kezdését, ezután egy gyönyörű tizenegy nyilassal hozta elölről a leget a holland is. Erre Phil egy tizenhárom nyilassal reagált. Barney nem barátkozott a duplákkal vagy a duplák nem barátkoztak vele, de a lényeg, hogy nem tudta megdobni őket, így Taylor kiegyenlített, 3-3. Raymond aztán tudott egyet breakelni és az ő vezetésével vonultak a szünetre a felek. A szünet után az angol legenda egyből vissza is vette a kezdést. Repkedtek a hátsó pályás játékok, Barneveld-nek sikerült egy újabbat behúzni. Óriási nehézségek árán sikerült végre egy első pályás leget produkálni a hollandnak, ezzel 4-6 volt az állás. Taylor-nak nem igazán ment a játék, Barney csinált egy újabb breaket, majd a kezdését is megoldotta és ezzel már 4-8. Ekkor rákapcsolt az öreg, jött egy tizenhárom nyilas első pályáról és egy tizenegy nyilas hátulról, valamint egy tizenhat nyilas kezdés és máris 7-8 lett. Amikor nagyon kellet akkor kapta össze magát Barneveld, hozta a kezdését, ezzel egy leg kellett neki, ugyanúgy, mint Melbourne-ben. Barney továbbra is küszködött a duplákkal, elrontott négy meccsnyilat és ezt nem hagyta büntetlenül a tizenhatszoros világbajnok, ráadásul a következő leget hátulról sikerült behúznia, 9-9. A mindent eldöntő leget Taylor kezdte, de Barneveld erősebb volt a tömegben (igaz mindkettőjüknek volt egy-két rossz köre is), így a mérkőzést most az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld nyerte meg. A meccs után a holland dühösen legyintett a közönségre többször is. Egyébként Barney először tudta Taylor-t megverni a világbajnokság óta. Taylor átlaga 93,75-ön állt meg, Barneveld egy fokkal jobb volt, az ő átlaga 94,89 pont lett.

Peter Wright - Daryl Gurney: 4-10
Nem kezdett túl izmosan Wright, Gurney viszont egy tizennégy nyilassal breakelt, majd egy tizenhárom nyilas folytatás következett tőle. Mondhatni, hogy ott kezdte, ahol tegnap befejezte. Újabb észak-ír leg következett és már 0-3 volt az állás. Ekkor Wright iszonyú nagy fokozatra kapcsolt. Egy gyönyörű break következett tőle, 121-es kiszállóval,  a végén a tábla közepén befejezve. A következő leget pedig tíz nyílból oldotta meg, eddig ez a legjobb leg a tornán. Hozta a következő leget is, ezzel már 3-3 volt az állás (12, 10, 12 volt a nyilak száma). Wright-nak esélye volt a 13 nyilasra a szünet előtt, de nem dobta meg a duplákat, Gurney viszont 96-ról breakelt és a szünetre 3-4-es állással mentek le. Nem sikerült visszavenni a kezdését Peter-nek, így Daryl elhúzott 5-3-ra. Azért a kezdés meg lett a skótnak, 4-5. Hozta viszont a kezdését Gurney is, sőt egy újabb breaket is bemutatott, így háromra nőtt a differencia köztük, 4-7. Daryl megérezte a vérszagot,  a kezdéséből egy 104-es kiszállót megoldva szállt ki és már 4-8, majd egy újabb breaket csinált, 87-ről Bull-lal befejezve és kezdhetett a győzelemért. Nem is jelentett nagy problémát hozni a kezdését. Sikerült visszavágni a múlt heti fiaskóért ellenfelének. Wright-nak jobb átlaga lett, mint Gurney-nek, a skót 99,43 ponton átlagolt, míg az észak-ír 97,70 ponton.

Holnap tehát az elődöntők és a döntő fog színpadra kerülni. James Wade a világranglista második Gary Anderson ellen küzdhet meg a döntőbe jutásért, míg Raymond van Barneveld ellenfele Daryl Gurney lesz. Nem rossz mérkőzések, ugye?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5812780564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása