9 Nyíl

Magyar bronz Szlovéniában

2017. augusztus 29. 11:04 - adam_f

EDF - European Dart Championship (összefoglaló)

Szép eredményeket értek el a múlt héten, Therme Olimiá-ban (Szlovénia) zajló soft-csapatversenyen a Szalon DK dartsosai. Az igazán nemzetközire sikeredett mezőnyben (melyet 1175 játékos alkotott) olyan nevek is akadtak, mint például a belgák két éljátékosa, Kim Huybrechts és Dimitri van den Bergh, az osztrák Rowby-John Rodriguez, valamint a múlt hétvégén négyből három ET-selejtezőt megnyerő Krzysztof Ratajski. Ám ettől függetlenül nekünk is akadt azért néhány szép eredmény.

titel.gif

A magyar csapat - azaz a Szalon DK, Fekete Béla csapatvezetővel az élen - alapvetően a soproni székhelyű Aramis DC és a Szombathelyi DC játékosaira épült (pár vendégjátékossal kiegészülve), így volt ott a gárdában a hazaiakat képviselve Alexits Tamás, Kaiser Patrik, Czotter Gábor és Baranyai László, a vasi megyeszékhely színeiben  Németh Albert, Kozmor József és Pósfai Miklós volt jelen, míg az egyetlen kakuktojás a Soul DC játékosa, Kismartoni Dániel volt. Ezzel a gárdával (persze a többi magyar játékost nem ide számolva, akik szintén elindultak a versenyen) vágott neki a csapat a hét küzdelmeinek, melyből bőven ki is jutott nekik.

szdcse3.jpg

Fehérben a Szalon DK csapata, akik a csapatversenyben  egészen a bronzéremig jutottak

cup1.jpg

Ez pedig a kupa, amit kaptak érte...

Na, de nézzük is a magyar érdekeltségű találkozókat. A páros versenyben a Pósfai Miklós - Németh Albert kettős a főágon egészen a negyedik körig ment, ahol sajnos a Dimitri van den Bergh - Mike de Decker összetételű belga páros ellen 2-0-ás vereséget szenvedett (ami már csak azért is volt fájó, mert nagyon jól dobtak a fiúk, csak a kiszállók nem jöttek). Vigaszágon azonban nagyon komoly menetelést mutattak be a srácok, így végül a 13. helyen zárták a páros küzdelmeket ebben az egyébként sem gyenge mezőnyben. Ebben a számban Kozmor József - a német Anton Schnellriederrel az oldalán - 129. lett, míg az első helyet a Michael Rasztovits - Rowby-John Rodriguez páros szerezte meg.

szdcse1.jpg

A képen a Szombathelyi DC két világhírű dartsosa...meg két lelkes belga :)

Az 501 DO nyílt versenyein is sok szép magyar helyezés született, úgyhogy jöjjenek is - csak úgy felsorolásképpen:

Szerda:

17. Alexits Tamás, Venekei András

33. Kismartoni Dániel

49. Czotter Gábor, Kaiser Patrik, Kozmor József, Németh Albert, Törő Zoltán

65. Pósfai Miklós

97. Pajor Gábor

Csütörtök:

65. Törő Zoltán

129. Pajor Gábor

A pénteki 301 MO versenyszámban is indult két magyar páros. A Kismartoni-Törő kettős a 33., a Pajor-Venekei páros pedig a 49. helyen zárt.

Az egyéni versenyek is érdekesen alakultak. Kozmor József egészen a tizenhatig jutott, de sajnos egy adminisztrációs tévedés miatt (a kártyaolvasóját vesztesnek regisztrálták) kiesett. Ez sajnos csak akkor derült ki, amikor már nem lehetett az eredményt módosítani...pedig hát kikkel is játszhatott volna. Mindegy, ezt is tanulni kell, és oda kell figyelni mindenre. Sajnos nem volt a megszokott ágrajz, ezért nehéz volt a hibát észrevenni. Minden egy szoftveres háttérben futott. Minden versenyzőnek volt egy kártyája, és - feltételezhetően - a vonalkódot a megfelelő nyert, nem nyert olvasóval scannelték. Németh Albert meg azért nem játszhatott a 16 között, mert nem találta meg a dobóállást. Az ilyen versenyeken a feszített tempó miatt nem nagyon van várakozási idő, így sajnos többszöri felszólítás után kizárták.

duda.jpg

Még Kim Huybrechts is sorba állt azért, hogy egy képen szerepelhessen a szombathelyi dartsosokkal...

mixi.jpg

A végére hagytuk viszont a legnagyobb eredményt, amit a Szalon DK csapata ért el, akik nagyon nagy játékkal kirukkolva végül harmadik helyen végeztek a csapatversenyben, ezzel téve fel a pontot arra a bizonyos í-re.

Annyi bizonyos, hogy remek kis tapasztalatszerző túra volt, továbbá az is kiderült, hogy a magyarok nyilai újfent jó irányba haladnak ahhoz, hogy egész Európa ismét rettegjen tőlük. Köszönjük, Szalon DK! Köszönjük, Magyarország!

kupa.jpg

 

(Az információkért külön köszönet Kurucz Tamásnak, a Szombathelyi DC vezetőségi tagjának és kapcsolattartójának. A képeket a Szombathelyi DC Facebook oldaláról vettük kölcsön.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9812787360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása