9 Nyíl

Újabb esély a magyar dartsosoknak

2017. augusztus 30. 10:22 - matyi96

European Qualifying School

Már biztosan láttátok, hogy elkészült a Professional Darts Corporation 2018-as versenynaptára, melynek van egy érdekes újdonsága is, amivel most külön szeretnénk foglalkozni. Ez nem más, mint a European Qualifying School.

qschool.png

A Qualifying School 2011-től van benne a PDC versenynaptárában. A verseny egy pár napos sorozat keretében zajlik és az a lényege, hogy a játékosok itt szerezhetik meg a Tour Card-ot, vagyis azt a szabadkártyát, mellyel olyan Pro Tour versenyeken indulhatnak el, mint például a Players Championship. Ezt a kártyát két évre adják oda a győzteseknek. A verseny eddig mindig Angliában zajlott, így a világ összes dartsjátékosa ide jött, ha szabadkártyát szeretett volna. 

2018-tól ez a rendszer megváltozik, ugyanis a PDC bevezette az európai Qualifying School-t. Természetesen megmarad a brit vonal is, de mellette Németországban, Hildesheim-ben megrendezik az új versenyt is. Mindkét versenyre (az európaira és az angolra is) 2018 január 18 és 21 között kerül sor. 

Valószínűleg így megváltozik a részvételi szabály is. Azt egyelőre nem tudni, mely játékosok vehetnek részt az európai szisztémában és melyek a britben. Első ránézésre valószínűleg azért hozták létre az új rendszert, hogy az európai (gondolunk itt a német, osztrák, lengyel, cseh, finn stb.) országok - mint például mi magyarok - könnyebben elérjék ezt a lehetőséget, és ne kelljen Angliába utazniuk. Amint lesz hír a PDC-től, hogy mely régiók mely versenyen vehetnek részt, természetesen beszámolunk róla.

2011-es létezése óta a Qualifying School rendszer 225 darab kétéves szabadkártyát biztosított a versenyzőknek, többek között Dave Chisnall, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Benito van de Pas, vagy éppen Kyle Anderson is így szerezte a kártyáját. A legtöbb kártyát 2014-ben - szám szerint 43-at - osztották ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1212789834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása