9 Nyíl

Sorsdöntő hétvége...

2017. augusztus 31. 11:02 - adam_f

Steel Nemzeti Bajnokság - 6. forduló - Győr (beharangozó)

Ezúttal a Vizek Városa, azaz Győr ad otthont a steel egyéni bajnokság 6. fordulójának, amely valószínűleg sok izgalmat fog tartogatni az élbolyban tartózkodó versenyzők számára (gondolok itt főleg a férfiak küzdelmeire). A kérdés egyszerű: Penge megteszi az újabb lépést a harmadik felé, vagy Taki előzni fog? A szombat után már biztos, hogy okosabbak leszünk. De addig nézzük meg, mi is vár ránk a hétvégén...

gyor.png

Remélhetőleg egy egészséges versenyfutás a férfiak mezőnyében, amely a legutóbbi forduló után újra izgalmassá látszik válni. Mivel a jelenlegi magyar bajnok, Székely "Penge" Pál a múltkori körben elvérzett az elődöntőben, így Takács Gábor az akkor megszerzett győzelmének köszönhetően ismét a kétszeres győztes "nyakára hágott". A két játékost csupán kettő, azaz kettő pont választja el egymástól, vagyis ez a kör lehet a vízválasztó. Ahhoz, hogy Palinak esélye legyen a bajnoki címre, mindenképp hoznia kell a két utolsó fordulót (ez a legegyértelműbb forgatókönyv), de lehetne itt most többféle variációt is felsorolni, hogy nyerhet Penge, vagy Taki, ám mivel mi nem egy matematikai oldal vagyunk, így ezt a feladatot most meghagyjuk a valószínűségszámítás szerelmeseinek. Egy a lényeg: mindkét játékos komoly felkészüléssel a háta mögött (gondolok itt a múlt hétvégi ET-selejtezőkre) érkezik majd Győrbe, hogy eldöntse egymás között a bajnoki címet.

Lényegi kérdések már csak a harmadik dobogós kilétéről vannak, ugyanis négyen még pályáznak erre a helyezésre, köztük a hazai pályán induló Rucska József és Ihász Veronika is, akik minden porcikáját jól ismerik a helynek, ahol játszani fognak. Mellettük még Mester Zoltán és Szabados Attila szólhat bele érdembe a helyezésekért folyó küzdelembe, amihez természetesen a jelenlegi harmadikként álló Kovács Patriknak is lesz egy-két szava.

A legfontosabb választ viszont erre várjuk: Penge...

penge_4.jpg

...vagy Taki lesz-e a befutó Győrben?

taki_2.jpg

A választ szombat este már tudni fogjuk. Addig pedig itt van a jelenleg állás a férfiaknál:

1_10.jpg

A hölgyeknél némileg egyszerűbb a képlet. Ha nem jön közbe semmi (mi pedig reméljük, hogy nem fog), akkor Czipó Vivien bebiztosíthatja a bajnoki címét szombaton. Jelen állás szerint 60 pontos előnnyel vezeti a női mezőnyt klubtársai, Kiss Viktória és Erdei Nóra előtt. Ha Vivien nyer hétvégén, vagy második lesz, már akkor is biztosan megnyeri a 2017-es női küzdelmeket. Igazából a további két dobogós helyezés eldöntése adhat még okot izgalomra, mivel Viktória és Nóra mellett még a hazai színekben induló Horváth Klaudia is odaérhet, vagy akár még Bogár Alexandra, a debreceniek jó formában lévő dartsosa is bejelentkezhet. Szóval lesznek itt még parázs csaták, az tuti. Egy biztos, szombat este kiderül, hogy Vivi bajnokként fordul-e az utolsó körre, vagy kell még neki izgulnia kicsit.

czipo_vivien_darts.jpg

Czipó Vivien végre felérhet a csúcsra Győrben

A női mezőny állása (a győri kör előtt):

2_11.jpg

A bajnoki forduló mérkőzéseit a YouTube-on lévő Darts Online csatornán tudjátok majd nyomon követni, ahol a szokott módon, a férfi elődöntőktől kezdve közvetítik majd a találkozókat, így ti is részesei lehettek a végkifejletnek. Tartsatok velük, velünk, a jövő hét elején pedig jelentkezünk az összefoglalóval is.

Ja, és még valami. Tessék szurkolni az Aktív Stúdió színeiben induló kollégánknak, Géczy Matyinak is! :)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4612793298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása