9 Nyíl

Kopogtak a fapapucsok, meneteltek a hollandok...

2017. szeptember 02. 00:37 - adam_f

Dutch Darts Masters 2017 - Maastricht (az első nap összefoglalója)

Pénteken hivatalosan is elrajtolt Maastricht-ban a European Tour kilencedik állomásaként besorolt Dutch Darts Masters, amelynek első napján a selejtezőkből bekerült játékosok döntötték el egymás között, hogy ki kerül tovább a szombati második körbe, ahol már a tizenhat kiemelt játékos is bekapcsolódik a küzdelmekbe. Voltak nagyon sima mérkőzések, de voltak olyan találkozók is, amelyeket maximum csak legtitkosabb vágyainkban képzeltünk el. Mivel tizenhat találkozót bonyolítottak le a mai napon, nem akarunk mindenkit untatni a meccsek egyenkénti leírásával, helyette egy kis rövid rezümével, a statisztikákkal, valamint a legjobb meccsek videóival foglaljuk össze az első nap történéseit.

7e20e592-8b65-447f-8ca3-6845c5e75376_2017-dutch-darts-masters-logo_full.jpg

Ahogy tehát ígértem, jöjjön elsőként a pénteki nap kissé zanzásított összefoglalója. A délutáni etap első találkozóján Robert Owen gyorsan rövidre zárta a lényegi kérdéseket, és sima 6-0-al ment tovább Jamie Bain ellenében. Steve West szenvedve ugyan, de hozta a kötelezőt Ryan Searle ellen, pedig Searle nagyon jól játszott. A mutatóit tekintve sok esetben felülmúlta Westet, de a szerencse ezúttal a rutinosabbal volt. Darren Webster még meg sem melegedett Hollandiában, máris csomagolhatott, ezúttal Jim Walker számára sikerült a továbbjutás - hozzátéve, nem érdemtelenül. Martin Schindler nagy falat húzott maga köré, mellyel ezúttal Chris Quantock-ot állította megoldhatatlan feladat elé. Nem is sikerült az angolnak az áttörés, így Schindler készülhet a szombatra. A délután hozott egy holland házirangadót is, melyet végül Christian Kist tudott behúzni, pedig Justin van Tergouw teljesítményére sem lehetett panasz. Az viszont biztos, hogy nem most láttuk utoljára a jövő MvG-jének titulált JvT-t. Nathan Aspinall koncentrált jobban az Ulf Ceder elleni találkozó végén, és egy jókor behúzott bréknek köszönhetően a meccset is megnyerte. A Dimitri van den Bergh párjaként Szlovéniában is versenyző Mike de Decker 96-os átlaggal, valamint közel 70-es kiszállózással múlta felül Richard North-ot, míg a délutáni etap utolsó találkozóján Max Hopp úgy kapott ki Kirk Sheperd-től, hogy 100-as átlagot dobott, miközben a 2008-as vb-finalista "csak" 91-est teljesített.

A délutáni találkozók statisztikái:

ddm1.jpg

ddm2.jpg

ddm3.jpg

ddm4.jpg

ddm5.jpg

ddm6.jpg

ddm7.jpg

ddm8.jpg

Az esti szakasz ugyanúgy kezdődött, mint ahogy a délutáni. Ezúttal Krzysztof Ratajski szállította nekünk a sima 6-0-át, aki pedig ezt elszenvedte az nem volt más, mint Steve Lennon. Lengyel barátunk ráadásul úgy ért el 102-es átlagot, hogy egyetlen maximumot sem dobott, ez pedig több, mint megsüvegelendő teljesítmény tőle. Jamie Lewis is viszonylag könnyed teljesítménnyel jutott tovább Harry Robinson-t búcsúztatva a tornától. Ronny Huybrechts csütörtökön egy Robert Allensteintől kapott kilencnyilast, pénteken pedig a John Henderson elleni vereséget kellett, hogy megeméssze (a kettő az egyben biztos megfeküdte a gyomrát). Hendo 55%-os kiszállózásának is köszönhette a sikert, ám majd csak később derül ki, mire lesz ez még elég neki. Rowby-John Rodriguez hamar rávert ötöt James Wilson-ra, aki mire feleszmélt a megrázkódtatásból, már csak gratulálni tudott a kis osztráknak, aki így magabiztosan jutott tovább a következő körbe. Justin Pipe, John Michael és Nico Blum is egyaránt két játék különbséggel maradt alul aktuális ellenfelével szemben, míg a nap utolsó mérkőzése újfent izgalmasra sikeredett René Berndt és Jimmy Hendriks között. A végét a holland bírta jobban idegekkel, így 6-5-ös eredménnyel ő lépett tovább a második körbe.

Az esti szakasz lőlapjai:

ddm9.jpg

ddm10.jpg

ddm11.jpg

ddm12.jpg

ddm13.jpg

ddm14.jpg

ddm15.jpg

ddm16.jpg

Ennyit mára Hollandiából, de nem pihenünk mi sem sokáig, hiszen délután már kezdődik a következő szakasz, a következő párosításokkal:

Cristo Reyes - Robert Owen
Alan Norris - Mike De Decker
Rob Cross - Jamie Lewis
Jelle Klaasen - Krzysztof Ratajski
Gerwyn Price - Martin Schindler
Ian White - John Henderson
Joe Cullen - Jimmy Hendriks
Mervyn King - Kyle Anderson

Este pedig így folytatódik a verseny:

Benito van de Pas - Nathan Aspinall
Daryl Gurney - Steve West
Simon Whitlock - Kirk Shepherd
Michael van Gerwen - Jeffrey de Zwaan
Peter Wright - Jim Walker
Kim Huybrechts - Christian Kist
Michael Smith - Rowby-John Rodriguez
Mensur Suljovic - Steve Beaton

Tartsatok velünk tehát délután és este is, miközben mi azért fél szemmel majd a Steel Nemzeti Bajnokság győri fordulójára is odafigyelünk majd, mert pár kérdőjel lassan kiegyenesedik majd ebben a körben... 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7312797518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása