9 Nyíl

Gerwen megnyerte és rohant haza

2017. szeptember 04. 12:26 - Denis Potvin

Michael van Gerwen gyermeke születése után, az ausztrál Darts Masterseket kihagyva visszatért, és a maastrichti European Tour versenyen bizonyította, miért is még mindig ő a világelső. A döntőben Steven Beatont is legyőzve, sorrendben negyedszer nyerte el a Dutch Darts Masterst. 5000 hazai szurkoló előtt kasszírozta be a 25 ezer fontos fődíjat. Természetesen nagyon boldogan beszélt a tornáról. Mi meg arról a ranglistáról, amelyen Ratajski barátunk egyre feljebb tör, és azt kívánjuk neki, törjön még feljebb, mert az nekünk is nagyon jó.

anp-53011887-756x422.jpg

Elevenítsük fel röviden a sorozatát. A második körben csatlakozott be és Jeffrey de Zwaan ellen úgy nyert 6-1-re, majd ugyanennyire Kyle Andersont, míg első meccsén száz közeli, de az alatti átlagot produkált, addig második meccsén már 107,66-ot vert oda az ausztrálnak. Jöhet egy hihetetlen izgalmas csata és 6-5 Daryl Gurney ellen, , majd ismét száz feletti átlag és 6-2 Michael Smith ellen, végül a döntőben Steve Beatont verte meg meggyőző fölénnyel 6-1-re.

„ Ez egy fantasztikus verseny volt – mondta a tornát lezáró beszélgetésen Gerwen. – Nem játszottam abszolút a legjobb formában, de jól éreztem magam. Egy fantasztikus hónapot töltöttem el a feleségemmel és a gyermekemmel. És most a siker után azonnal rohanok haza hozzájuk. Beaton ellen mindig meg kell várni a megfelelő pillanatot és nyomást kell rá gyakorolni. Pontosan így tettem, de kiemelem, Steve is fantasztikusan játszott.”

Beaton tényleg sok dicséretet megérdemel, hiszen hossza volt az útja Maastrichtba, a UK-selejtezőből érkezett. Ebben az évben már másodszor játszott döntőt, a European Touron pedig 2013 óta először. Ezért ő is elégedett volt az eredményével.

„Ahogy haladt előre a verseny, egyre jobban ment a játék, de hát az ember hiába hiszi, hogy le tudja győzni Gerwent, vagy mondjuk csak esélye van rá, akkor jön és megmutatja, hogy nincs. De hát ezért ő a világelső és ettől igazságos játék a darts.”

A torna után érdemes két táblázatra is külön figyelni. Az egyik az Order of Merit és a Pro Tour állása. Ez azért is gontos, mert a világbajnokságra az előbbiből a legjobb 32, az utóbbiból pedig a legjobb 16 lehet majd ott az Ally Pallyban. Nos, az előbbin Vincent van der Voort még az utolsó aki ott lehet, Rob Cross most csak a 37. helyen áll, de viszont ő áll a legjobban a Pro Tourt figyelembe véve.

A mostani kiváló eredményével a magyarok mumusa, Krzysztof Ratajski már 14. helyen áll és drukkolni kell neki, hogy tartsa ezt a formáját, hiszen a Pro Tourban kiharcolja a vb-részvételt, vele már nem kell majd számolni a budapesti selejtezőben, amely egy újabb esély a legjobb magyar játékosoknak. 2009 után lehetne magyarért izgulni a PDC-világbajnokságon.

di02z4xvaaatid0.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1712802786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása