9 Nyíl

Aspinall és Cullen nagy délutánja

2017. szeptember 09. 16:55 - Dart Major

HappyBet German Darts Grand Prix (ET 10) - második nap, délutáni program

Némi pihenés után folytatódott az idei ET tizedik állomása, immár a legnagyobbak is tábla elé léptek. Talán a legnagyobb kérdés az lehetett, hogy a múlt heti csillaghullás megismétlődik-e, illetve ki lesz az aki az elmúlt héten látott Owenhez vagy Beatonhoz hasonlóan komoly meglepetést tud okozni. Nézzük, mi történt a délutáni etapon:
german_darts_grand_prix.jpg

Ian White - Jermaine Wattimena: 6-4

Remekül kezdődött a mérkőzés hiszen három darab 100 feletti kiszállót is láthattunk. A holland 104-ről és 105-ről szállt ki, White pedig egy 115-ös kiszállót mutatott be. 2-2 után a rutinos angol dobott egy tizennégy nyilas breaket majd behúzta a kezdését is, és összejött egy két leges előny. A nyolcadik leg végére ez a különbség megmaradt, köszönhetően egy tizenöt és egy tizenhárom nyilas saját kezdésnek. A holland varázsolt még egyet, 156-ról szállt ki de ez csak szépség tapasznak volt jó, mivel White az utolsó kört 120-ról kiszállva hozta így tovább lépett. Öt darab 100 feletti kiszálló, 95 feletti átlagok, 85% és 80% a kiszálló mutatók...remek meccs volt.
wh_3.jpg


Joe Cullen - Tony Martinez: 6-3

Elég komoly kis csatával indult a találkozó. Cullen 2-0-ás előnyt hozott össze egy hat és egy öt körössel. A belga játékos azonban nem adta meg magát könnyen és két öt körössel kiegyenlített. Cullen ezután begyújtotta a rakétákat és tolta a tömeget rendesen ami két tizennégy nyilas körre volt elég. Az igazán kemény leg a hetedik volt amit az angol tizenkét nyílból oldott meg és ezzel egy legre került a győzelemtől. Martinez bemutatott még egy remek 160-as kiszállót de ezzel sokra nem ment, mivel Cullen küldött neki egy újabb tizennégy nyilast ezzel pedig megérdemelten lépett tovább. Az angol 108-as átlaga finoman szólva is brutális.
cullen.jpg


Benito van de Pas - Jamie Caven: 6-2

Hát ha van érdekes találkozó akkor ez mindenképp az volt. Nem azért mert Big Ben az első kört hozta kezdésből, hanem azért mert Caven egymás után két tizenkét nyilast dobott. Pontosabban azért érdekes mert utána Jamie Caven kvázi eltűnt. A negyedik legben magasan fent ragadt kezdésből, az ötödikben 74-ről nem bírt kiszállni, a hatodikban saját kezdésből nem ért le 100 pont alá négy kör alatt ezek együtt pedig 4-2-es holland előnyt jelentettek. A hetedik kört simán behúzta egy tizenöt nyilassal a holland (ami a harmadik volt neki már), majd a nyolcadikban Caven tragédiája tovább folytatódott. A nyolc pont túl soknak bizonyult, ez pedig azt jelentette, hogy Big Ben jutott a legjobb tizenhat közé. Mi történhetett vajon Jabbával?
benit.jpg


Rob Cross - Jan Dekker: 6-3

Mostanában nem sok jót ígér ha Rob Cross jön szembe az emberrel. Minimum meg kell izzadni ahhoz, hogy megállítsák a fiatal ex-villanyszerelőt. Dekker is már tudja ezt, hiszen mire észbe kapott már 3-0 volt az állás az angol javára. Cross kétszer is öt kör alatt végzett az aktuális leggel, ráadásul 150 és 104 pontról is kiszállt. Cross innentől kezdve ráfeküdt saját kezdéseire és hiába dobott Dekker egy csodás tizenegy nyilast is ez semmire nem volt elég. Cross dobott még egy 112-es kiszállót illetve egy tizenkét nyilast is az utolsó legben, így pedig simán továbblépett. 103-as átlag, 75%-os kiszállóval több mint figyelemre méltó.
cro.jpg


Dave Chisnall - Nathan Aspinall: 2-6

A meccs jól indult, a PDC-ben szokásos tizenöt nyilast első pályáról mind a ketten megdobták, Aspinall ráadásul 110-ről szállt ki. Az első breaket meglepetésre a fiatalabb játékos hozta össze, és miután rögtön dobott egy tizennégy nyilast is meglepetésre 3-1-re vezetett. Chizzy nagyon nem találta magát, elbukta az ötödik leget is, majd a hatodikban sem tudott érdemi ellenállást kifejteni. A hetedik leget még be tudta húzni, de Aspinall mértani pontosságú duplái ellen nem volt ellenszere. Simán nyerte a meccset a korábbi U23-as vb döntős, akinek átlaga nyolc ponttal maradt el Chisnall-tól, de 66% feletti kiszállózással meg tudta nyerni a mérkőzést.
asp_2.jpg


Mervyn King - Vincent van der Voort: 5-6

A nap rangadóját két rutinos öreg róka vívta és bizony hatalmasat mentek. Előbb Vincent dobott egy tizenöt nyilas breaket, 100-as kiszállóval, amire King egy tizenkét nyilassal válaszolt. A következő három legben King kihasználta, hogy ellenfele nem bírta megdobni a duplákat, így egy tetemesnek mondható előnyt hozott össze (4-1-re ment). A holland óriás ekkor dobott egy 125-ös kiszállót amivel szépített, de erre az angol egy újabb tizenkét nyilassal válaszolt így közel került a meccs megnyeréséhez. A nyolcadik legben van der Voort küldött be a táblába egy tizenkét nyilast, a kilencedikben pedig King megingását kihasználva egy 124-es kiszállót dobva feljött 5-4-re. Egyenlítenie is sikerült a holland rombolónak egy tizenhárom nyilas körrel, majd a meccsért kezdhetett King. Karnyújtásnyira is került a sikerhez a Király, négy kör után már csak negyven pontja volt. De ezt képtelen volt három nyílból megdobni, ezt pedig köszönte szépen a holland és a tizennegyedik nyíllal megnyerte a meccset, amit 2-5-ről hozott 6-5-re, 101-es átlaggal. Óriási parti volt.
vd.jpg


Gerwyn Price - Krzysztof Ratajski: 6-3
Ez a meccs is az érdekes találkozók közé tartozik. A kezdéseit mindenki hozta 2-2-ig, de még hogy! Rögtön az elején a lengyel breakelhetett volna, de elrontotta, majd ugyanez megtörtént a walesivel is. A negyedik leg volt az ami végre hozta az elvártat, itt született meg az első ötkörös játék. Az első break az ötödik legben született meg, mivel Price sem negyvenről sem húszról nem tudott kiszállni, ez meg túl sok volt a lengyel kiválóság ellen. A kölcsönt a walesi visszaadta, de ehhez hozzá tartozik, hogy 161-ről éppen csak elhibázta a lengyel a kiszállót. Nem volt egy magas szintű meccs, a 90-es átlagot sem érték el még ekkor a felek. A hatodik leg úgy látszik megviselte a lengyelt, mert a hetediket is elbukta egy 80-as kiszállót elhibázva. A következő két kört Price megnyomta, öt kör alatt végzett így pedig a walesi ment be a következő körbe.
pri.jpg


Jelle Klaasen - Jamie Bain: 6-4

Ritka az amikor két leg rögtön az ember ölébe hullik, de Jelle Klaasennel most ez megtörtént. Jamie Bain előbb tizenöt pontról nem tudott kiszállni majd két tripla nélküli sorozata is volt, ez pedig 2-0-ás holland előnyt jelentett. Ezután fordult a kocka, Klaasen nem találta magát, két leg alatt hét tripla nélküli kört is összehozott, ez pedig 2-2-es állást eredményezett. Sőt Bain egy tizenhárom nyilassal meg is fordított a meccset, majd jött egy újabb fordulat és már 4-3-ra a holland vezetett. Az egyenlítést egy 102-es kiszálló hozta meg a skótnak, akinek volt sansza az 5-4-hez, de megint nem jött a dupla. A tizedik leget a holland kezdte, és meg is lett neki de elég tragikomikus módon. Repkedtek a rontott kiszállók, a végén Klaasen találta be előbb. Bain hiába dobott majd tíz ponttal jobb átlagot, a kritikus pillanatban a dupla nem jött. Klaasen pedig továbbra sem tűnik teljesen gyógyultnak súlyos sérülése után.
kl.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3212817734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása