9 Nyíl

Két kopasz győztese is volt a hétvégének

2017. szeptember 10. 22:53 - adam_f

HappyBet German Darts Grand Prix (ET 10) - a döntők

Nagyon jó kis estét hozott össze nekünk Mannheimben a dartsosok krémje, melynek végén - természetesen - a holland világelső, Michael van Gerwen örülhetett, ám Rob Cross is beírta magát a krónikákba a mostani három napon elért teljesítményével. Úgy néz ki tehát, hogy most már két kopasz van, akitől tartania kell a többieknek. Simon Whitlock is nagyon jó hétvégét futott, szóval volt esemény bőven. Íme, a döntő nap összefoglalója...

german_darts_grand_prix.jpg

A negyeddöntőkben történt:

Rob Cross megrázó élménynek bizonyult Ian White számára. Az angol negyeddöntőnek is nevezhető összecsapásban a Gyémánt  konkrétan 3-2-ig tudott lépést tartani a "Voltage" becenevű Cross-szal, aki utána "megrázta" magát, és szépen helyben hagyta a veterán White-ot. Mindent elmond az a tény, hogy Cross 106-os átlaggal végzett a mérkőzésen, két 100+ -os outtal, valamint 46%-os kiszállózással a neve mellett. White-nak sansza nem volt, ezúttal nem jött neki az energia...

Big Ben csak kiszenvedte a továbbjutást a holland negyeddöntők első felvonásában. Benito van de Pas szerezte meg a vezetést az első játékban, de a nagyon jó hétvégét kifogó Vincent van der Voort hamar megfordította az állást, és két brékkel már 4-1 arányban is vezetett. Ám ekkor a gyorstüzelő elakadt, Big Ben pedig hamar utol is érte őt 4-4-nél egy szép 125-ös kiszállóval. VvdV ekkor még meg tudta szerezni a vezetést, de a végére elfáradt, van de Pas pedig az utolsó két játékot behúzva az elődöntőbe dobta magát. Van der Voort jól dobott a meccsen, 90,24-es átlaggal fejezte be a találkozót, két 100 feletti kiszállóval és 38%-os outolással. Big Ben ezúttal nem volt valami erős, 84-es átlaggal, valamint 24%-os kiszállózással végezte be a mérkőzést, s én inkább azt mondanám, hogy ezt a meccset nem ő nyerte meg, hanem Vincent vesztette el.

Simon Whitlock már-már régi önmagát idézte a Michael Smith elleni mérkőzésen nyújtott teljesítményével. Bully Boy akkor vezetett először és utoljára a partiban, amikor behúzta a saját kezdését. A Varázsló ekkor előhúzta az adut a kabátujjából, és gyors egyenlítés után egy brékkel már nála volt az előny, ami nemhogy elfogyott volna, inkább nőtt. Olyannyira, hogy végül kiütéses, 6-1-es Whitlock siker lett a vége. Az ozzie nem dobott fényes átlagot (85,66-ot szórt), viszont a kiszállói nagyon ültek neki ezen a meccsen (6/18 - 33,33%), míg Smith hiába dobott 90-es átlagot, pocsékul kiszállózott (1/14 - 7,14%) és ez bizonyult döntőnek a kimenetel szempontjából.

A két "kebelbarát" találkozóján (vagy a holland negyeddöntők második felvonásán) a világelső Michael van Gerwen nem hagyott kétséget Jelle Klaasen számára, hogy ki jelenleg a jobb játékos. MvG az elején egy brékkel és a saját gémjével elhúzott 2-0-ra. A Kobra ekkor szerezte meg a becsületgémet, hogy aztán négy komoly játék után a közönséggel együtt tapsolhassa meg az újdonsült apukát, akinek szemmel láthatóan pozitív energiát ad Zoé nevű kislánya. Az átlag természetesen az űrdartsot idézte, 102,56 MvG oldaláról, míg 92,82 a Kobráéról, aki ma - legalábbis úgy látszik - otthon hagyta a méregfogait.

cro-whi.jpg

van-van_1.jpg

whi-smi.jpg

kla-mvg.jpg

Az elődöntőkben történt:

Rob Cross megállíthatatlan ezen a hétvégén! Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az este során már második alkalommal győzte le aktuális ellenfelét közel 103-as átlaggal. A szenvedő alany ezúttal Benito van de Pas volt, aki egyből egy brékkel indította a találkozót (108-ról kiszállva), de a felvillanyozott Cross villámgyorsasággal megfordította a találkozót. Van de Pas ugyan még tudott egyenlíteni, de onnantól kezdve az angol játékos akarata érvényesült, aki 5-2-nél engedett még egy játékot a hollandnak, de az utolsó szó az övé lett, stílusosan bull-lal lezárva a találkozót. Játékáért egy 103-as átlag, 67-es csekkolás, négy maximum és élete első ET-döntője lett a jutalma, míg Big Bennél ezúttal takarékra kapcsolták a világítást...

cro-van.jpg

Michael van Gerwen azért gondoskodott róla, hogy legyen holland játékos a döntőben. Ellentmondást nem tűrő játékkal söpörte le a pályáról az egyik legjobb hétvégéjét futó Simon Whitlockot. Az ozzie ezúttal a rosszabbik cilinderét hozta magával, ugyanis hiába próbálkozott becsülettel (még három maximumot is összehozott), a mai nap a holland világelsőé volt, aki 100-as átlaggal könnyedén hozta a találkozót, ami mellé 55%-os kiszállózást gyűjtött be. Az ausztrál játékos tizenegy alkalommal próbálkozott a duplára, de ebből egy sem jött össze neki, így a mérkőzés végén ő nyújtott kezet először a döntőbe kerülő kétszeres holland világbajnoknak.

whi-mvg.jpg

A döntőben történt:

mvg_6.jpg

Vitathatatlanul a hétvége két legjobb játékosa feszült egymásnak a German Grand Prix mai döntőjében. A holland világelső, Michael van Gerwen és a villámkarriert befutó Rob Cross, aki hétvégi teljesítményével sok rajongó szívét felvillanyozta. Kettejük között ez volt a negyedik találkozó, az összevetésben eddig MvG vezet 2-1 arányban, viszont az utolsó mérkőzésüket Cross nyerte az ET leverkuseni állomásán. Szóval minden körülmény adott volt ahhoz, hogy egy szikrázóan kemény finálét lássunk. S mi tagadás, nem is csalódtunk, hiszen az első nyíltól kezdve komoly stratégiai harcot láthattunk mindkét játékostól. 3-3-ig minden a megírtak szerint zajlott, vagyis a felek hozták a saját kezdéseiket, amelyeket két száz feletti kiszállóval színesítettek (MvG: 127, Cross: 111). 3-3 után azonban a holland elcsípett egy bréket, majd a nyolcadik játékot 101-ről kiszállva nyerte, így már 5-3 volt MvG-nek. A kilencedik gémben pedig már nem is kegyelmezett a kétszeres vb-győztes holland. Cross hiába szórta jól a tömegeket (96-140-171-58), a 36-os kiszálló nem jött össze neki. MvG pedig megmutatta, hogy nem hiába ő a világelső. 110-ről, D16-tal fejezte be a találkozót, és nyerte meg a European Tour tizedik állomását. Nem lehet panaszunk a találkozó minőségére sem. Rob Cross 93,38-as átlaggal fejezte be a találkozót, míg van Gerwen kerek 111-en átlagolta magát. Úgy gondolom, hogy a "Voltage" becenévre hallgató Rob Cross eszméletlen nagyot futott ezen a víkenden, míg MvG - mondhatjuk azt is akár, hogy - hozta a tőle elvárt szintet. Sok ilyen döntőt még a közeljövőben...

cro-mvg.jpg

Most egy kis pihenő következik, de nem sokáig, mivel szeptember 16-17-én a dartsozók Bajnokok Ligája következik Cardiffban, majd pedig szintén szeptemberben, 22 és 24 között Riesában jön a tizenegyedik ET torna, az International Darts Open - és milyen jó ezt kimondani -, egy magyar versenyzővel, Bezzeg Nándorral a soraiban. Reméljük, hogy minél tovább szurkolhatunk majd az eddigi egyetlen vb-résztvevőnknek, és természetesen vele kiemelten foglalkozunk majd az összefoglalóinkban. Addig is tartsatok továbbra is velünk!

A videókat a YouTube Sportixer csatornájáról vettük át, míg a statisztikákat a PDC Live Score segítségével tártuk elétek.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr112819822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása