9 Nyíl

Klasszikusok délutánja a Bajnokok Ligájában

2017. szeptember 16. 17:45 - Dart Major

Unibet Champions League Of Darts - első nap (délutáni program)

Ismét komoly tornához érkeztünk el hiszen elindult az idei Bajnokok Ligája. A második alkalommal indított sorozat igazi csemege, hiszen BBC közvetíti az eseményt. Cardiffban a ranglista első nyolc helyezettje két csoportra osztva feszül egymásnak, hogy eldöntsék ki viszi haza a 100.000 fontos fődíjat. Nézzük mi történt a csoportkör első mérkőzésein.
93b4511e-a83c-4b41-83e4-7f51c5735511_2017-champions-league-darts-logo_full_1.jpg

Peter Wright - Dave Chisnall: 10-5

Az örökmérleg szoros csatát ígért a mérkőzésre. Tizenegy-tizenegy siker mellett kétszer játszottak döntetlent a felek, így parázs kis meccs volt kilátásban. Az idén már kilenc torna győzelemnél tartó Snakebite igen erősen kezdett hiszen rögtön dobott egy tizenegy nyilas leget. Erre Chizzy gyorsan válaszolt szintén egy tizenegy nyilas partival, szóval csodásan indult a meccs. Wright számára csodásan is folytatódott, nevezetesen a következő három leget Ő húzta be. Chizzy erre gyorsan dobott még egy tizenegy nyilast, sőt felzárkóznia is sikerült 4-3-ra mivel Wright kicsit elszórakozta a hetedik leget. Ettől  a rontástól felébredt Wright, újra ellépett ezúttal 6-3-ra. A kilencedik leget egyébként egy 110-es kiszállóval zárta le. Ezután felváltva hozták a legeket 8-5-ig, ekkor viszont a skót játékos nagyon megnyomta az akutális leget és megdobta a második tizenegy nyilasát. Az utolsó legben sem állt fejre a világ rendje, Wright hozta amit eddig és elég simán nyerte a meccset. A 101-es átlag Snakebite-tól igazán jónak mondható és a 45% feletti kiszállózás sem nevezhető rossznak.
wr_3.jpg

Mensur Suljovic - Gary Anderson: 10-3

Ötödik összecsapásukra készültek a felek, eddig két-két alkalommal tudták a maguk javára eldönteni a mérkőzést. A ranglista hely a skót győzelmét vetítette előre, bár ez néha igencsak csalóka tud lenni. Ha az ember az első két leget öt körből meg tudja oldani az általában jót jelent. Mensur pontosan ezt tette, sőt mivel Gary elbénázta a harmadik leget így 3-0-ra vezetett az osztrák nagyágyú. Hogy lehessen még fokozni, a derék Mensur a harmadik és negyedik öt körösét is megdobta (Gary megint benézett egy kiszállót) így tetemes 5-0-ás előnyt pakolt össze. A lapátot amivel rá kell pakolni arra a bizonyosra nem tette le Mensur, dobott egy tizenkét nyilast is, csakhogy Gary tudjon minek örülni. A skót egy tizenegy és egy tizenhárom nyilassal jelezte, hogy azért ott van a pódiumon, de sokkal több öröm nem jutott neki. Rengeteg nyilat elszórt kiszállóra és ez csak egy komoly zakóra volt elég. Nem erre számítottak a skót hívek, de Mensur előtt nekik is meg kell emelniük a kalapjukat. Az osztrák játékos minden hibát megbüntetett és ez egy igazán tanítandó megmozdulás volt.
sul.jpg

A csoport állása:
tab_b.jpg


Phil Taylor - Adrian Lewis: 10-7

Hetvennegyedik(!!!) alkalommal csapott össze mester és tanítványa. Elképesztő szám. Természetesen durván Phil bácsi felé billen a mérleg, hiszen ötvennégy alkalommal a darts koronázott királya került ki győztesen kettejük párharcából. A meccset mégis Jackpot kezdte jobban, hátsó pályáról tizenkét nyilast dobott, 140-ről kiszállva. Ezt az előnyt azonban gyorsan le is adta mivel a következő két leget elbukta. Phil bácsi is bevarázsolt egy 100 feletti kiszállót a harmadik körben így elmondhatjuk, hogy jól indult a mérkőzés. 3-3-ig elmentek fej-fej mellett hozva a saját kezdésüket, majd Lewis tudott megint breakelni egy tizenhárom nyilassal. Ebből dobott még egyet így két leges előnyre tett szert először a meccs folyamán. A tizedik legben izgulhattak a nézők mivel Jackpot első hat nyila hibátlanra sikerült, de utána rontott így "csak" tizenkét nyilas lett belőle. A két leges előnyt 7-5-ig tudta őrizni Lewis, utána viszont kapott gyorsan egymás után egy tizennégy és egy tizenkét nyilast (117-ről szállt ki Phil papa) így egál lett a meccs. A sokkból nem hagyta ellenfelét feléledni a tizenhatszoros világbajnok, megint kiosztott egy öt körös és egy négy körös kombót (129-es kiszállóval), hogy aztán az utolsó leget tizenöt nyílból behúzva 5-7-ről fordítva nyerje meg a meccset. Taylor négyszer száz feletti értékről szállt ki, 101-es átlaggal, valamint 50%-os kiszálló mutatóval jelezte: köszöni szépen jó formában van.
dj2myg_w4aeyoaj.jpg


Raymond van Barneveld - Michael van Gerwen: 10-5

Az angol klasszikus után jött a holland derbi. Negyvenkilencedik alkalommal csaptak össze a felek, MvG neve mellett harminc siker állt, Barney pedig tizenhét diadalt számlált. Az ötszörös világbajnok azt mondta, hogy van Gerwen sem legyőzhetetlen és ezt próbálta is bebizonyítani. Le is breakelte kezdésnek ellenfelét, de ezt még Mvg tudta korrigálni. (Öt körös volt mind a két játék). Ezután két leget is elvitt Barney, lévén ellenfele nem bírt megdobni az aktuális kiszállókat. 3-2-re még feljött MvG, de utána nagyon beragadt a hatodik legben, a hetedikben pedig Barney varázsolt egy tizenkét nyilast 136-ról kiszállva így 5-2-re vezetett. A következő négy leget kezdésből hozta mindenki, ez pedig Barneynak kedvezett hiszen így 7-4-re tudott vezetni. MvG nem hozta a tőle megszokott lehengerlő formát, Barney viszont kifejezetten jól játszott. Ezt bizonyítandó 130-ról is kiszállt ami egy újabb négy köröst jelentett neki. Ez az előny kellően tetemesnek bizonyult és teljesen megérdemelten nyerte meg van Barneveld a meccset. Mvg nem érte el a szokásos  100-as átlagot, tőle a 31%-os kiszállózás gyengének mondható. Barney jobban sáfárkodott a duplákkal, ez pedig szinte mindig a meccs megnyerését jelenti.
bar.jpg

A csoport állása:
ta.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8712869542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása