9 Nyíl

Még két nap és Bezzeg Nándorért szorít az ország

2017. szeptember 20. 16:26 - Denis Potvin

Pénteken rendezik Riesában az International Darts Opent, a European Tour idei utolsó előtti, tizenegyedik versenyét. Hatalmas boldogság, hogy a tavalyi év után idén is lesz magyar, akiért szoríthatunk. Tavaly Végső Jánosnak kétszer is sikerült, idén pedig Bezzeg Nándor vitte véghez azt a bravúrt, hogy a tízből tíz selejtezőt nyerő Krzysztof Ratajski orra elől sikerült elhalászni az első helyet.

21077336_767778760071584_6225136030635490841_n_1.jpg

Ebben a pillanatban még 14 hely kiadó, hiszen a délnyugat-európai selejtezőt, illetve a német kvalifikációt még nem játszották le, így egészen biztos, hogy már az első körben is kőkemény ellenfél jöhet. Az angol selejtező továbbjutói már megvannak, íme közülük - a teljesség igénye nélkül - néhány név: Darren Webster, Steve Beaton, Kyle Anderson, Justin Pipe, Ted Evetts, Mark Webster és Brendan Dolan.

Szóval nem lesz egyszerű, de Bezzeg ennél már komolyabb feladatot is megoldott. Egy kis múltidézésre megyünk és megnézzük mi is történt 2010-ben, amikor a magyar dartsos karrierje legjobb eredményét érte el Pro Touron.

Abban az időben még nem volt ennyiféle verseny és a PDPA Players Championship is 37 versenyből állt. Volt természetesen Angliában, Írországban, Skóciában, Gibraltáron, Németországban, Ausztriában, sőt még Ausztráliában és az Egyesült Államokban is. Bezzegnek a 14. versenyre (Ausztriába, azon belül is Salzburgba) sikerült eljutnia.

Az első körben 6-2-re verte Tadej Bozicsot, majd az osztrák Hannes Schnier ellen következett egy kiélezett 6-5. A legjobb 32 közé jutásért a 2007-es UK Open negyeddöntős Steve Hine ellen is a 11. legre jött meg a meccs. Aztán egy igazán nagy skalp, a háromszoros vb-döntős Wes Newton elleni 6-4. Igazi parádés menetelés. Végül a nyolcaddöntőben Mark Dudbridge 6-4-re nyert. A tornát a végén Simon Whitlock nyerte, aki a döntőben Steve Beatont győzte le 6-4-re. Érdemes megnézni egy korabeli ágrajzot erről.

nand1i.jpg

Miután Bezzeg megnyerte a budapesti selejtezőt, beszélgettünk vele és kérdeztünk, hogyan tud felkészülni. Akkor azt mondta, körülnéz és igyekszik kemény meccsekkel hangolni a tornára. Nos, Nándi több hazai versenyen készült, a hétvégén éppen a Békéscsabai Darts Sportegyesület szervezésében lebonyolított Csiki Sör Kupát nyerte meg, nem is akármilyen eredménnyel. Az alábbi statisztikán jól látszik, jó formában volt. Nagyon reménykedünk benne, hogy ezt a hétvégére is átmenti (a statisztikát a BDSE oldaláról vettük át).

nand2.png

A meccsekről streameket majd küldünk, de érdemes minket is figyelni, nagy erőkkel követjük Nándi riesai munkáját.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912881002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása