9 Nyíl

Halálos Rózsa Göröghonból

2017. szeptember 22. 08:50 - Dart Major

Bemutatjuk John Michael-t

Mint azt mindenki jól tudja, ma színpadra lép az International Darts Open első körében Bezzeg Nándor. Már azt is tudjuk, hogy ellenfele a görög John Michael lesz. Ennek apropóján bemutatjuk a görögök első számú dartsosát, aki jellegzetes szirtaki táncával és szerény hozzáállásával már sokak szívébe belopta magát. Lássuk, mit is produkált a szimpatikus görög játékos eddig karrierje során.
john01.jpg


John Michael eredetileg Jannisz Mihail néven született Cipruson, 1974-ben. Görögország abszolút első számú játékosa, erre a legjobb bizonyíték ha elárulom, hogy tizennégyszeres görög bajnok, ráadásul 2000 és 2010 között zsinórban ő nyerte a hellének bajnokságát. Mindez persze sokat nem jelentene ha nemzetközi tapasztalat nem társulna hozzá, de ennek sincs híján a "Halálos Rózsa" becenevű játékos. Először nem meglepő módon WDF versenyeken indult el, 2003-ban a Malta Openen döntőt is játszhatott. Egy évvel később ezt a versenyt már meg is tudta nyerni. 2004 és 2009 között háromszor nyerte az említett máltai versenyt, szintén háromszor húzta be a Greek Opent, kétszer pedig a ciprusi nyílt versenyt is meg tudta nyerni. Szóval ekkoriban a térségben is egyeduralkodó tudott lenni.

2009-ben komoly váltás jött el hősünk életében, ugyanis átigazolt a PDC-hez ahol két évet töltött el. Ez kizárólag Players Championship indulásokat jelentett. Legjobb eredménye 2011-ben született meg amikor a legjobb tizenhat közé tudott jutni a sorozat egyik német állomásán. Kétszer sikerült még a legjobb 32-ig elmennie, de többnyire egy-két forduló után búcsúzott. Azonban skalpokat is tudott gyűjteni, megverte többek között Joe Cullent, Jelle Klaasen-t, Mark Frost-ot és Marko Kantelét is. 2011-ben a European Championshipen is elindult, itt azonban az első körben kiesett, miután 6-3-ra kikapott Phil Taylortól. Mondjuk ez nem nevezhető tragédiának. Természetesen a helyi versenyeket sem hanyagolt ebben a két évben, görög, ciprusi versenyek serlegei ismét bekerültek a vitrinbe, sőt a 2009-es osztrák versenyt is megnyerte.
cihrpyxwuaq8wdz.jpg
2012 és 2015 között újra a WDF-BDO kötelékében találjuk az egyébként kovácsként dolgozó Johnt. A szokásos sikerek most is jöttek (Greek Open, Cyprus Open, Hellinikon Open, Malta Open), sőt a 2014-es BDO világbajnokságra is kvalifikálni tudta magát. Ott azonban az első körben 3-2-re alulmaradt Madars Razmával szemben.

A 2014 év végén sikerrel vette a PDC világbajnokság kvalifikációját így az Alexandra Palace színpadára is felléphetett. A "selejtezőt" 4-1-re megnyerte Jani Haavisto ellen, majd következett Ian White, aki ellen egy szettre futotta, de a 8000 fontos nyeremény karrierje addigi legnagyobb pénzdíját jelentette. 2015-ben is maradt a PDC kötelékében, bár ez az év sok jót nem hozott neki. Jihan Artut legyőzősével kijutott a Dutch Darts Mastersre, ahol legyőzte Daryl Gurney-t az első körben. A második fordulóban azonban Michael Smith 6-1-es verést mért rá. Az év végi vb-kvalifikáció ismét sikerült neki, Antonio Alcinast verve újra eljutott az Ally Pallybe, ahol elsőre 2-0-ra legyőzte Warrick Scheffert és bejutott a legjobb 64 közé. Ott James Wade 3-0-ra legyőzte, de ismét csúcsot döntött, hiszen 10.000 fontot keresett.

A 2016-os esztendő jól indult a görög dartsos számára, hiszen sikerült megszereznie a Tour Cardot két évre. A Dutch Darts Mastersre újból kijutott, legyőzve Marko Kantelét és Maik Langendorfot. A versenyen azonban kifogta Stephen Buntingot aki lenullázta. A German Darts Masters kvalifikáció is összejött, a döntőben 6-2-re ütötte ki Vincent van der Voort-ot. Maga a verseny ismét nem sült jól el, az első körben Ronny Huybrechts verte meg 6-2 arányban. Hazáját képviselve elindult a World Cup Of Dartson is, ahol Kanada 5-2-vel búcsúztatta a görögöket. Egy harmadik ET verseny is összejött "Deadly Rose"-nak, nevezetesen a European Darts Open. Az első kört túlélte, de Mensur a legjobb 32 között már túl nagy falat volt. Két Players Championship fordulóra utazott el Michael ebben az évben (szponzorok nélkül nem könnyű az élet...). A tizedik állomás viszonylag jól sikerült, Matthew Dennant és Wayne Jones legyőzésével a legjobb 32-ig jutott. A vb-re megint ő tudott kijutni a térségből, és megint ugyanaz történt vele mint a legutóbb, vagyis a 64 között búcsúzott Alan Norris ellen, pedig remekül játszott.

A 2017-es évben a UK Open kvalifikáció sikerült neki, az első versenyen rögtön a legjobb tizenhat közé jutott. Maga a UK Open sem volt rossz versenye. 6-5-re verte Peter Hudsont és bejutott a legjobb 64-be. Itt hatalmas bravúrt bemutatva megverte 10-9-re Brendan Dolant, következett Alan Tabern aki viszont kifogott rajta. Idén már jóval több Players Championshipre el tudott utazni, legjobban a nyolcadik állomás sikerült, amikor bejutott a legjobb tizenhat közé többek között Rowby-John Rodriguezt is legyőzve. Ezeken kívül ötször sikerült neki a legjobb 32 közé eljutnia amikor is olyan ellenfeleket vert meg mint Ricky Evans, Cristo Reyes, Joe Cullen, Ronnie Baxter, James Richardson vagy épp Jermaine Wattimena.

Az idei ET sorozatot a German Darts Championship nyitotta számára, ahova Ronny Huybrechts legyőzésével jutott ki.  A versenyen az első körben azonban kiesett Mick McGowan jóvoltából. A German Darts Mastersre való kvalifikáció is összejött, a döntőben Jan Dekker ellen nyert 6-2-re. A tornán az első körben megverte Robert Marjanovic-ot és bejutott a legjobb 32 közé.  Itt azonban jött MvG és 6-1-el söpörte el a görög játékost. Harmadszor a European Darts Matchplay selejtezőjét vette sikerrel a derék kovács, a belga ifjonc Dimitri van den Bergh legyőzésével. Az első kört is túlélte, de a legjobb 32-ben összehozta a sort Peter Wrighttal aki nemes egyszerűséggel lenullázta a görögöt. A negyedik sikeres kvalifikáció a Dutch Mastersre történt, ahol viszont az első körben Jeffrey de Zwaan kiverte 6-4 arányban. A mai meccs apropója vagyis a International Darts Open selejtezője így nézett ki Michael szempontjából: Alcinas ellen 6-4-es siker, majd Jimmy Hendriks ellen 6-5. Így jutott el John Michael a Bezzeg Nándor elleni mérkőzésig.

Elmondható, hogy fejlődik a görög játékos, vannak szép eredményei, főleg annak fényében, hogy munka mellett dartsozik. Mindenkire veszélyes ellenfél.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9512884952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása