9 Nyíl

Két komoly fordítás és mérsékelt izgalmak Riesaban

2017. szeptember 22. 17:26 - Dart Major

2017 HappyBet International Darts Open - Riesa (első nap - délután)

Eljött végre a várva várt nap amikor is újra magyar játékosért szoríthatunk a European Touron. De mielőtt Bezzeg Nándor táblához lépne, volt még egy délutáni program is. Akadtak két kiváló mérkőzés, és volt pár remek egyéni teljesítmény is. Ahogy azt már megszokhattuk. Nézzük mi történt:
international-darts-open-2017.png


Brendan Dolan - Andy Hamilton: 6-0

Hát nem ez volt az a mérkőzés ami a bevezetőben említett izgalmakat és magas színvonalat hozta. Dolanen nem múlt semmi, korrekt 90-es átlagot dobált össze, és kiváló 50%-os kiszálló mutatót produkált. Viszont Hamilton... 70-es átlag. Ez azt hiszem a "no comment" kategória. Rossz volt látni az egykor szebb napokat megélt játékost.
dol.png

Steve Lennon - Simon Stevenson: 6-2

Némileg ijesztően indult a meccs, abból a szempontból, hogy az első két kezdés elég nyögvenyelősen dőlt el. Egy tizennyolc nyilas majd egy húsz nyilast láthatott a publikum. Az ír Lennon aztán ébresztőt fújt és egy csodás tizenkét nyilast produkált, amit még értékesebbé tett a negyedik legben elkövetett breakjével. Igaz ehhez Stevenson három rossz nyila D14-re. Lennon folytatta a jó sorozatot, egy öt körös játék után már 4-1-re elhúzott, sőt ismét breakelni tudott, hála megint Stevensonnak. Halvány remény még felcsillant az angol előtt amikor 121-ről kiszállt négy kör végén, de a nyolcadik legben elhibázta az utolsó nyilat ami a 136-hoz kellett volna. Ezt pedig Lennon ki is használta és simán lépett a következő körbe. Újabb 50%-os kiszállózás, egy majdnem 100-as átlag, szóval az ír nagyon jól játszott.
len.png
Darren Webster - Luke Woodhouse: 6-4

A délutáni program legmagasabban rangsorolt játékosa "Demolition Man" következett aki konstatálhatta, hogy skót riválisa öt körből végzett a saját legjével. Webster is hozta a sajátját, bár némileg nehezen hiszen be is sokallt egyszer. A saját kezdés abszolválása következett a harmadik és negyedik legben, majd az ötödikben megszületett az első break, így az angol ment 3-2-re. Kétszer is tizenöt nyílból oldotta meg a játékot Webster ami azt mutatta, hogy rendben van a játéka. Viszont a skót sem akart lemaradni, gyorsan vissza szerezte elbukott kezdését, majd a mérkőzést is sikerült megfordítania. A legjobb pillanatban azonban Webster dobott egy 138-as kiszállót és ezzel egyenlített. Woodhouse ennek nem örült túlságosan, gyorsan dobott két tripla nélküli kört majd 86-ról kiszállni sem bírt így pedig 5-4-re Webster húzott el. Aki az utolsó leget lendületből tizenöt nyílból megoldotta így bejutott a legjobb 32 közé.
we.png
Christian Kist - Justin Pipe: 6-5

Az biztos volt, hogy nem ez lesz a nap leggyorsabb találkozója. De, hogy a végletekig elhúzzák a felek az némileg idegtépő volt. Pláne ha a kezdést nézzük. Egy hatkörös break nem vészes első legként. De utána egy hétkörös előről, főleg a jó Justin tempójával és a rengeteg tripla mentes körrel... mondjuk, hogy fárasztó volt nézni. Kistnek sem tetszett ez a lötyögés, gyorsan vissza szépített egy tizenkét nyilassal amit egy 100-as kiszállóval fejezett be. Ezután megint az angol játékos körei jöttek, előbb egy tizenöt nyilas majd hátsó pályáról egy 150-es kiszálló és már 4-1 volt az állás. A négy leges előnyhöz is volt nyila villámkezű Justinnak, de a 122-es kiszállóhoz szükséges dupla nem talált, így a holland ex-világbajnok feljött 4-2-re. Sőt a 4-3-is meglett egy szép tizenöt nyilasnak köszönhetően. Igen ám, de Pipe emelt a téten és dobott egy tizenkét nyilast, mégpedig 164-ről kiszállva. 5-3, gondolhattuk ez már megvan. De holland nem így gondolta. Hozta a saját kezdését ahogy kell  majd kihasználta Pipe két tripla nélküli körét és elrontott D12-esét és egyenlített. Az elrontott meccsnyíl sokkolta az angolt, aki le sem ért kiszállóra mikor Kist a tizenötödik nyilával megnyerte a meccset. 3-5-ről fordított a holland, ami nem kis bravúr. Pipe meg verheti a fejét a falba.
kist_1.png
Chris Quantock - Dragutin Horvat: 6-3

Jóféle breakcsatával kezdődött a mérkőzés, az első három leget az nyerte aki hátsó pályáról dobott. Igaz csak az első leg volt PDC szinten szépnek nevezhető, ezt tizennégy nyílból az angol tudta megdobni. A negyedik legben jött az első olyan leg amit első pályáról sikerült nyerni. Bár ezt Quantock nem csak magának köszönheti, mivel Horvat besokallt 26 pontról. Meg is zavarodott ettől a német színekben versenyző Dragutin, tizenöt nyilából csak kettő talált triplát, Quantock pedig második öt körösét dobva 4-1-re elhúzott. Majd a 40-es kiszállót elhibázó Horvatnak köszönhetően 5-1 lett meccs. Nem adta meg magát a német, Ő is dobott egy 164-es kiszállót, majd megnyerte a nyolcadik leget is. A kilencedik legben nagyon megnyomta az angol, minden körben triplát talált ez pedig egy újabb tizenöt nyilast eredményezett. Hiába Horvat négy darab 180-as dobása, az angol a játék minden nemében felülmúlta riválisát.
qu.png
William O'Connor - Dimitri van den Bergh: 6-4

Az esélyesebb belga ifjoncnak jól jött össze a kezdés, hiszen egy gyengébb első leg után a másodikat négy kör alatt lerendezte, 102-ről kiszállva. 75 pontot kellett volna neki megoldani a három leges előnyhöz, de ezt nagyon elszúrta így az ír szépíteni tudott. Az egyenlítést is meglett az írnek, pedig a belga előtt kétszer is ott volt a lehetőség a harmadik legjéhez, de kétszer is besokallt. Ezután megint dobott egy tizenkét nyilast, sőt a hatodik leget is elvitte így 4-2-es előnyre tett szert. A hetedik leg újabb kihagyott belga lehetőséget és ír szépítést hozott. Most a 120-hoz szükséges D20 nem jött. O'Connor dobott egy tizenhárom nyilast a nyolcadik körben és már egálra álltak a felek. Az ír lendületben maradt, dobott még egy öt köröst így a belgán volt a sor hogy egyenlítsen első pályáról. Mondanom sem kell, hogy megint volt lehetősége, de megint elrontotta így O'Connor jutott tovább. A belga csak magát okolhatja, 23%-os kiszállózással nem nagyon lehet nyerni.
conn.png
Ron Meulenkamp - Mick McGowan: 6-1

Remekül kezdte a meccset a holland Meulenkamp, rögtön egy 118-as kiszállót dobott. A második leg is a hollandé lett, ezúttal 101-ről szállt ki, ráadásul hátsó pályáról. Szép csendes iramra váltott ezután a mérkőzés, két hat körös játék következett első pályáról így 3-1-es előnyben volt Meulenkamp. Ez a tömeg nélküli tendencia tovább folytatódott, elvétve akadtak két triplás körök, McGowan kiszállóra se nagyon ért le. Sima holland győzelem egy kellően unalmas mérkőzésen. Ami viszont szép, az Ron kiszállómutatója, amivel 50% fölé jutott.
me.png
Josh  Payne - Bernd Roith: 6-4

Hát ez sem az a mérkőzés sem akarta megtörni az előző enyhe unalmát. Payne kezdett és dobott egy hat köröst, ami szódával még elmegy. Roith erre egy húsz nyilassal válaszolt. Hát nem volt éppen álmosság elleni jó gyógyszer ez a kezdés. A rutinos német elvette Payne kezdését mivel az angol ifjonc képtelen volt kiszállni három nyíllal húsz pontról. A negyedik legben megjött a PDC szint is, Payne dobott hátulról egy tizenhárom nyilast. Ezután már megint elmaradt a tömeg, de legalább Josh jóvoltából láthattunk egy 110-es kiszállót. Egy leggel később 4-2-es előnyt kapott ajándékba az angol mert ellenfelének a 4 pont volt megoldhatatlan feladat. Ez az előny nem nyugtatta meg a fiatal versenyzőt, annak rendje és módja szerint le is adta két leges előnyét. A nyolcadikban 81 pontról még besokallni is sikerült. A kilencedik legben végre meglett a meccs első maximum pontja Payne jóvoltából és ez meghozta a második öt köröst is. 5-4-es angol előnnyel fordultak rá a hajrára ahol Roith az egekben ragadt, Payne pedig kiszállt. Ez sem volt egetverő mérkőzés.
21687200_1496004353813876_8451710171868905139_o.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr912886244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása