9 Nyíl

Magyar játékosok a 44. Winmau World Masters versenyén

2017. szeptember 25. 23:35 - matyi96

A mai napon kezdetét vette egy fontosnak nevezhető BDO torna Angliában, Bridlingtonban, mégpedig a 2017. évi Winmau World Darts Masters. Mivel a versenynek magyar érdekeltsége is volt, így róluk tartanánk egy rövid beszámolót. winmau_world_masterts_1.png

Kezdjük a férfi mezőnnyel. A férfiak versenyén szettekre ment a küzdelem, három nyertig. Minden szettben két nyert legig tartó csata folyt. Öt férfi játékosunk versenyzett a mai nap folyamán, Őri József (Smile DC), Mucsi Attila (Aktív Stúdió DK), Nagy Attila (Darányi DK), Kisgéczi Károly (Darányi DK) és Rucska József (Győri DC). 

Őri József egy gibraltári versenyzőt kapott az első körben, akit már ismerhettek, ha figyelemmel követitek a dartséletet. Már pedig figyelemmel követitek. Dylan Duo-ról van szó. József egy szettet tudott összeszedni ellenfele ellen, így a vége vereség lett sajnos. Részleteket nem tudunk a mérkőzésről, de amint pontosabban is tudjuk a szettekben történteket bővítjük a cikket. A gibraltári egyébként a következő körben elbúcsúzott a versenytől.

Mucsi Attila meccséről bővebben is be tudunk számolni, mivel van szerencsém ismerni őt. Konkrétan a csapattársam és egy másik csapattársamnak köszönhetően élőben nézhettem a mérkőzését. Ellenfele egy izlandi játékos volt, pontosan Vitor Manuel Guerra Charrua. Az első szettet az igazán szép nevű játékos nyerte meg. A második szettben Attila összeszedte magát, jól dobott és ennek eredményeként 2-1-es legaránnyal megnyerte. 1-1 után az izlandi elkezdte szórni a triplákat, mellyel nem is lett volna gond, ha csapattársam kidobja a maradékot. Ugyanis az esélye szinte végig meg volt, talán egy vagy két alkalommal nem tudott rádobni a duplára. Charrua a duplákon jobban teljesített, így a vége 3-1 lett a mérkőzésnek a javára. A következő körben ő is pakolhatott. 

A darányi Nagy Attila egy finn ellenféllel került össze, Paavo Myller-rel. Sajnos részletes információnk erről a mérkőzésről sincsen, csak a végeredményt tudjuk közölni. Ami sajnos nem nekünk kedvezett, ugyanis a finn dartsos 3-0 arányban megverte Attilát, így ő jutott a következő körbe, ahol viszont kikapott. 

A másik darányi játékos Kisgéczi Károly egy újabb gibraltári versenyzőt kapott. Antony Lopez nem az ismertek közé tartozik, de láthattuk már őt az idei Gibraltar Darts Trophy nevezetű European Tour versenyen, ahol az első körben búcsúzott. Károlyt sajnos meg tudta verni 3-0-ára, de ő is, mint az előző ellenfeleink, búcsúzott a második körben. 

Most pedig az utolsó úriember következik, aki a nap legeredményesebb magyar férfi dartsozója lett. Rucska József az első körben egy angol, mondhatni jó játékost, Brian Dawson-t kapta. Dawson a tavalyi versenyen egészen a legjobb tizenhatig menetelt, a 2015-ös lakeside-i világbajnokságon negyeddöntőig jutott. A szettek részleteit nem tudjuk, de 3-0-ás, ránézésre simának mondható győzelmet aratott ellenfele felett, de persze biztosan megküzdött ezért az eredményér. A következő körben pechjére egy Krzysztof Ratajski nevezetű játékossal találkozott, nem is tudhatjuk ki lehet ő. Ratajski "sajnos" most is jó formában van, Józsi így is nyert egy szettet ellene, de sajnos csak ennyire futotta. Ratajski 3-1-gyel továbbjutott és még mindig versenyben van. Frissítve: Józsi egyes hírek szerint 101(!!!) feletti átlaggal verte Dawson-t az első körben! Le a kalappal!

A férfiak mezőnye után nézzük meg a női versenyt is. A nők négy nyert legig játszottak. Az itteni érdekelt természetesen Ihász Veronika (Győri DC). Az első körben egy skót ellenfelet kapott,  Moira Coughlin-t, akit 4-2-re legyőzött és tovább lépett. Ezután egy angol hölgyet - Holly Wright-ot - vert meg szintén 4-2-re. Veronika következő mérkőzése is 4-2-vel zárult, de sajnos nem az ő javára. A végét egy svéd hölgy, Helene Sundelin jelentette. Veronika tehát kettő kör akadályát sikerrel vette, majd a harmadik mérkőzése után intett búcsút a bridlington-i tornának. 

A holnapi napon lesz még magyar érdekeltje a versenynek, ugyanis, mint arról már korábban beszámoltunk a kerekesszékben dartsozó Miklós József a Winmau World Disability Masters-ön szabadkártyát kapott. Az ellenfele egy dán játékos lesz, név szerint Jesper Andersen. Sok sikert kívánunk! Az eredményről természetesen beszámolunk, ahogy az egész torna végeredményéről is.

Minden versenyzőnek gratulálunk az elért eredményeihez és további sok sikert kívánunk!

Képek a versenyről: 

szamosiadams.jpg

(Szamosi Péter és a jókedvű Martin Adams)

szamosiratajski.jpg

(Szamosi Péter a kíváló lengyel Krzysztof Ratajskival)

winmauworldmasters.jpg

(Zajlik az élet a Masters-en)

 A képeket és a helyszíni tudósítást köszönjük Szamosi Péter csapattársamnak!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4612896190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása