9 Nyíl

Újabb osztrák siker a PDC-ben

2017. szeptember 30. 19:13 - Dart Major

Players Championship 20 (összefoglaló)

Tegnap Rob Cross győzelmével zárult a Players Championship tizenkilencedik állomása, ma pedig folytatódott a küzdelem a pontokért, illetve folytatódik a felkészülés a Grand Prix holnap kezdődő őrületére. Ma sem voltunk híján meglepetéseknek és nagy meneteléseknek, nézzük részletesen a mai történéseket.
pdc_players_championship_4.png

Első forduló:

Peter Wrightot megviselhette a tegnap 110-es átlaggal elvesztett döntő, ugyanis rögtön az elején kikapott Ricky Evanstől. Görög barátunk John Michael 6-3-ra elverte a tegnap csodásan menetelő Antonio Alcinast. Joe Cullennek nem ez lesz a legjobb hétvégéje, most ugyanis 6-5-re elvesztette a Terry Temple elleni mérkőzését. Daryl Gurney szintén kiszállt az első körben, neki Kirk Shepherd jelentette a végállomást. Darren Webster sem élte túl a kezdő kört, 6-5-re bukott el Robert Owen ellen. A holland-belga derbit 6-4 arányban Raymond van Barneveld nyerte meg Kim Huybrechts ellen. Volt egy érdekes végeredményt hozó holland csata is, ezt Vincent Kamphuis 6-2 arányban nyerte Jelle Klaasen ellen. A spanyolok első számú játékosa Cristo Reyes 6-3-ra kapott ki James Stevenson-tól, míg Mervyn King a tehetséges Jeffrey de Zwaan ellen vérzett el. A többi nagy név (MvG, Smith, Cross, Norris, Lewis, Suljovic) mind tovább tudott jutni.

Második forduló:

A kör nagy vesztese a varázsló, Simon Whitlock aki Joe Murnan-től kapott ki 6-5-re. Szintén komoly bukó lett James Wade aki Keegan Brown ellen kapott ki.Megismétlődött a Part - Shepherd vb döntő, most is a kanadai nyert.  MvG nem sokat szórakozott, 6-2-re intézte el Steve Hine-t. Alan Norris 6-3-ra verte Robbie Greent, Barney pedig lenullázta honfitársát Jermaine Wattimenát. Mark Webster szintén kiesett, őt Jamie Lewis verte meg. A korábbi BDO kiválóság a lett Madars Razma  továbbment miután megverte Terry Temple-t.  Mensur simán nyert, Chizzy és van der Voort nullázott Dennis Smith illetve Brian Woods ellen, Bunting, van de Pas, White, Cross és Michael Smith  szorosabb csatában tudott nyerni. Tom Beresfordnak hála, megnézhetjük a meccs statisztikáját.
bar_1.jpg
Harmadik forduló:

Adrian Lewis befejezte a versenyt, köszönhetően Alan Norris elleni vereségének. Robert Thornton lemosta a pályáról Michael Smithet egy 6-1-es zakóval. Ronny Huybrechts értékes győzelmet aratott, 6-5-re verte Chizzyt.  Benito feltámadása csak tiszavirág életű volt, Robert Owentől ugyanis 6-4-re kikapott. Bunting tegnapi jó formája tovább tartott, 6-4-re verte Ian Whiteot. MvG 6-1-el ütötte ki Steve Westet, Barney 6-2-vel küldte haza Ron Meulenkampot, Razma pedig 6-3-ra nyert a korábbi junior világbajnok Keegan Brown ellen.A kör rémálom meccse a Suljovic-Pipe találkozó volt. A két villámkezű dartsos ráadásul döntő legig ment, amit Mensur nyert meg.

Nyolcaddöntők:

A kör legnagyobb rangadója ufódartsot hozott. MvG és Barney óriási tűzijátékot rendezett, aminek végén 6-5-re van Gerwen nyert. Érdemes megnézni a statisztikát. Gerwyn Price az előző körben Kyle Andersont verte, most pedig a legjobb nyolc közé Jamie Lewis 6-1-es kiütésével jutott be. Madars Razma nagy szériája Ronny Huybrechts ellen folytatódott, a lett kiválóság 6-2-re nyert. Stephen Bunting jó formája az utóbbi Players Championship fordulókon nem volt véletlen, most is sikerrel vette a Yordi Meeuwisse jelentette akadályt. Vincent újra örülhetett, 6-4-re megverte Robert Owent. Mensur Suljovic nem bízott semmit a véletlenre, kiütötte Alan Norrist. A tegnapi győztes Rob Cross viszont befejezte a versenyt, miután "Big John" Hendersontól 6-4-re kikapott. Robert Thorntonnak megint nem sikerült nyolcba jutni, most épp James Wilsontól kapott ki 6-2-re.
dk-ris1xuailkid.jpg
Negyeddöntők:

Madars Razma nem lankad. Óriási csatát vívott Gerwyn Price ellen, amit 6-5-re meg is nyert. Stephen Bunting viszont nem sokat vacakolt, 6-1-el lépett túl van der Voort testén. James Wilson régóta várt már újabb elődöntőre, most ez a Henderson elleni 6-3-as sikerével sikerült  neki. A kör rangadóját MvG és Suljovic vívta. Nem lett olyan szoros meccs mint talán várható volt, Mensur ugyanis 6-3-ra nyert, a döntő leget ráadásul 122-ről kiszállva nyerte meg.

Elődöntők:

Mensur Suljovic kiváló formában. Ezt már tudni lehetett a Wilson elleni meccs előtt is, de 103,56-os átlaga önmagáért beszél. Szegény Wilsontól az is bravúr, hogy négy leget meg tudott nyerni. Madars Razma élete legjobb PDC eredményét érte el az elődöntőbe jutással, de ennél több most nem jött össze. Stephen Bunting most túl kemény dió volt, a vége 6-3 lett Peter Griffin javára.

Döntő:

Mensur Suljovic - Stephen Bunting. "The Bullet" alaposan bekezdett, egy 160-as kiszállóval szerezte meg a vezetést, amit nem sokkal később meg is duplázott. 3-0-ra is elment Bunting, de Mensur ezután magasabb fokozatra kapcsolt. Előbb Bunting kihagyott két duplát és feljött 3-1-re, majd dobott egy tizennégy nyilast, amit egy tizenkét nyilas követett 121-ről kiszállva. Máris 3-3 volt az állás. A fordítás is meglett 80-ról kiszállva. Négy leg zsinórban. Az ötödik nem lett meg, mert Bunting nem hibázott és egalizált. A győzelemhez Mensur került közel, miután a kilencedik leget is behúzta így 0-3-ról 5-4-re fordította meg a meccset. Ha pedig közel is került akkor meg is nyerte. Bunting 3-0-ról bukta el a finálét, hát ez felettébb bosszantó lehet számára. Mensur pedig nem adta fel és példásan küzdött. Megérdemelten nyerte a fordulót.
d_2.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1012913701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása