9 Nyíl

Skót este, kis zöld és narancs beütéssel

2017. október 04. 09:42 - adam_f

2017 Unibet World Grand Prix - harmadik nap (összefoglaló)

Két skót, egy északír és egy holland továbbjutó a mérlege a World Grand Prix keddi napjának. A négyből három játékos nagyon magabiztos dartsot bemutatva került a negyeddöntőbe, míg a maradék egy kicsit küzdött is azért, hogy odakerülhessen. A tegnapi nap rövid összefoglalója következik - az interjúkkal együtt.

unibet2.jpg

Az este a Dave Chisnall - Robert Thornton találkozóval nyílt meg, ami az egyetlen nagyon szoros csatát hozta ezen a napon. Bár az elején úgy nézett ki, hogy a Tövis a kezében tartja a meccset, hiszen sima hárommal nyitotta meg a szettek sorát. Aztán Chizzy összekapta magát, és egy szoros, valamint egy kevésbé szorosabb szettel máris 2-1 volt a javára. Thorn ekkor váltott, elkezdett jobban koncentrálni, és ennek meg is lett az eredménye, mivel 3-1-es szettsikerrel egyenlíteni tudott. A vége pedig maga a dráma volt: Chizzy vezetett 2-1-re a negyedikben, és már a meccsért dobhatott. Az angol kétszer is hibázott a duplára, a skót pedig köszönte szépen, és kiegyenlített. Dave az utolsóra már elfogyott, Thornton pedig a D20-szal újfent megnyerte a meccset. Nagyon jó átlagokkal dolgoztak a fiúk, együtt ketten tizenhat 180-ast dobtak, valamint öt 100+-os kiszállót is összekapartak. Thorn komoly meccsen volt túl, szóval érthető is volt a boldogság utána:

"Szinte repülni tudnék most. Az első szett után azt hittem, hogy végem lesz, de végül csak sikerült magam visszahozni. Szeretem ezt a rendszert, a múlt héten sokat gyakoroltam duplára, mert most ezek a legfontosabbak. Annyira azért nem vagyok jó formában, mint két éve, amikor megnyertem a versenyt, de érzem, hogy egyre jobban megy a játék" - nyilatkozta a Tövis.

thornton_600.jpg

chi-tho.jpg

Chizzy-ék után két fiatal versenyző, Daryl Gurney és Joe Cullen feszült egymásnak a dublini Citywest Hotel falai között. Természetesen Gurney kezdte jobban a küzdelmet, és nagyon hamar 2-0 arányban el is húzott a Rocksztár elől. Cullen ekkor egy nagyon komoly harmadik szettet prezentálva (játékot sem engedve Gurney-nek) tudott szépíteni, sőt a negyedikben is ő szerezte meg a vezetést, és még jó esélye volt arra is, hogy kettőre növelje az előnyét. Ám a D2 nem jött neki, Gurney pedig azonnal rá is kapott a lehetőségre. Először kiegyenlítette a hátrányát (egy 127-es, bullos kiszállóval), majd a maradék két leget is megnyerte, ezzel pedig megérdemelten jutott a negyeddöntőbe. Gurney a kiszállókban nagyon erős volt (75%-al dobta a végső duplákat), a 127-es out pedig nagyon jókor jött neki.

gurney_600_5.jpg

"Ez hihetetlen - kezdte értékelését SuperChin. Joe rekordot állított fel azzal, ahogy visszajött ellenem a harmadik szettben, de akkor jött az a 127-es kiszálló. A negyeddöntőben vagyok, de ez nekem olyan, mintha még csak most kezdődne a verseny, így meg kell tennem mindent, hogy előbb érjek el a három nyert szettig, mint az ellenfelem." 

gur-cul.jpg

Következett a torna eddigi meglepetésembere, a szintén skót John Henderson, akinek Michael van Gerwen után ezúttal egy kicsit "könnyebb" ellenfél jutott Alan Norris személyében. Chuck azonban csak nem akarta olcsón adni a bőrét, ezt pedig mi sem bizonyíthatta volna fényesebben, mint az első szett, amit az angol 3-1 arányban hozott, ezzel megszerezve a vezetést. Aztán részéről ennyi is volt az érdemi játék az estére. Hendo összekapta magát, stratégiát váltott, és ennek köszönhetően egy 96-36-32-es kiszállósorozatot produkálva ki is egyenlítette az állást, hogy utána egy hasonló kört produkálva (egy 124-es, bullos végű kiszállóval megspékelve) már ő vezessen összetettben (hozzá kell tenni, hogy Norris ebben a körben kétszer tudott ugyan leget lopni, de itt is a vége volt a lényeg). A végét már a kezében tartotta a skót vegyész, aki - végül sima 3-0-al hozva a szettet - egy újabb lépést tett meg egy nagyon jó szereplés felé.

henderson_600.jpg

"Megnyerni egy ilyen nehéz mérkőzést, leírhatatlan érzés. Miután legyőztem Michael-t, tudtam, hogy nagy nyomás alatt fogok játszani most, de azt hiszem, hogy itt még jobban is ment a játék. Alan sok beszállót hibázott, az ilyen esélyeket pedig még a legjobbak ellen is ki kell használni. Szerencsére ez nekem sikerült is. Azt hiszem, sokat fejlődtem 2011 óta, de szerintem ezzel más játékosok is így vannak, ezért minden alkalommal a legjobbamat kell hoznom. Stabilan játszom, és még mindig itt vagyok. Hat éve nem voltam negyeddöntőben, de remélem, hogy most annál tovább is tudok menni" - mondta a szelíd skót.

hen-nor.jpg

A nap végére maradt a "rangadó", ahol a két "őskövület" (ahogy Barney fogalmazott), azaz Raymond van Barneveld és Steve Beaton csapott össze egymással. A Bronz Adonisz jól kezdte a találkozót, hiszen hátsó pályáról brékelni tudta a hollandot. Barney azonban hamar összeszedte magát, és a következő három játékot megnyerve már nála is volt a vezetés. A forgatókönyv sokat nem változott a második szettben sem, csupán annyi volt az új, hogy Beaton kétszer is tudott vezetni, ám Barney mindkétszer egyenlített, majd az ötödik játékban egy bréknek köszönhetően már 2-0 volt a hollandnak. A harmadik szettben pedig már csak egy játékot engedett ellenfelének (azt is 2-0-ás vezetésnél), így magabiztos 3-0-ás sikerével Barneveld is ott van a negyeddöntőben.

raymond-van-barneveld-529045.jpg

"Nem lazítottam el a meccset, de Steve sem volt most annyira önmaga. Úgy érzem magam, mint a legszerencsésebb srác - kezdte mondandóját Barney. Steve jól kezdett, de szerencsére a kezemben tudtam tartani az első két szettet, pedig akár máshogyan is végződhetett volna. Nyertem, és most ez volt a legfontosabb. Éreztem a bizalmat a versenyen, hiszen már a vasárnap is nagyon jól ment Kyle ellen. Ez a mai teljesítmény annyira nem volt jó, de odateszem magam a negyeddöntő előtt."

Azelőtt a negyeddöntő előtt, ahol a skót John Henderson lesz az ellenfele. Barney-nak róla is megvan a véleménye:

"John legyőzte a világbajnok világelsőt, mégpedig jó játékkal, úgyhogy senki se becsülje őt alá. Mondtam is pár embernek, hogy ha a 32. helyezett le tudta győzni a világbajnokot, akkor mennyire lehet jó játékos? Sohase becsülj alá egy játékost se, és John ezt most fényesen bizonyította is."

rvb-bea.jpg

Ma este újabb négy találkozóval folytatódik a World Grand Prix, a következő párosításokkal (magyar idő szerint este 8 órától, a már megszokott streameken):

Gerwyn Price - Benito van de Pas
Mensur Suljovic - Steve West
Richard North - Simon Whitlock
Peter Wright - Mervyn King   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2012926639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása