9 Nyíl

Wright úgy megijedt, hogy nagyon megverte Kinget

2017. október 04. 23:37 - Denis Potvin

2017 Unibet World Grand Prix - negyedik nap (összefoglaló)

A nyolcaddöntők alső ágával folytatódott a World Grand Prix és voltak azért nagy csaták is, nem is egy. Azzal együtt is, hogy a négyből három meccs 3-0-val ért véget. Talán a legnagyobb feltámadás Peter Wrighté volt, aki nem csak azért érdemel dicséretet, mert 0-1-ről támadt fel, hanem azért is mert megmutatta, soha nem adni fel. Richard North agyonizgulta Simon Whitlock ellen, Benito van de Pas viszont nagyon simán menetelt tovább. Suljovic pedig Suljovic, idén pedig Suljovic a négyzeten.

unibet2.jpg

peterwright_1.jpg

Egy sima 3-0 lett a vége, és tényleg az is volt Benito van Pas meccse Gerwyn Price ellen, hiszen Price csak a nyolcadik legben tudott először kiszállni. Úgy indult, hogy van de Pas D20-szal egyből belépett és 117-es körrel nyitott, míg Price csak a negyedik nyilával tudta le a kötelezőt. Az előnyét aztán végigvitte. El is kapta a ritmust a holland, úgy dobott 13 nyilas leget, hogy csak a harmadikkal szállt be, aztán megint sima előnnyel tudta le az első szettet. Van de Pas egy 14 nyilassal folytatta, majd úgy nyert leget, hogy Price egy 180 után képtelen volt 40-ről befejezni. Ideges is volt a walesi, hiszen úgy lett a szett állás 2-0 van de Pas javára, hogy a holland hátsó pályáról, 4 körben, 11 nyíllal intézte el ellenfelét: 120, 180, 177 és egy 24-es kiszálló, igaz a második nyílra csak. A hetedik leg is van de Pasé volt, viszont Price-nak is jutott valami. Nem sok, csak két leg, mert a holland ekkor is kiválóan szállt be is, ki is, megdobta a meccs legmagasabb kiszállóját 100-zal, Price mind a két kezdését hozta, de brékelni nem tudott. Az utolsó leg kicsit vontatott volt, Price kezében volt a folytatás lehetősége, 106-ról csak 66-ot dobott, míg Benito van de Pas 48-ról két nyíllal szépen kiszállt, 95,13-as átlaggal jutott a legjobb nyolcba.

price-vandepas.jpg

Mensur Suljovic folytatta Steve West ellen, aki James Wade-t búcsúztatta az első körben. Jöttek a Suljovic-duplák, azaz a D14-ek, ha nem is mindig elsőre, de azért magabiztosan dobta az osztrák, aki szenzációs szezon fut eddig. És folytatta. 3-0-ra nyert, bár sokkal szorosabb csatában, mint van de Pas. West nagyon ideges volt a végén, egymás után dobálta a tripla húszak után a tripla ötöket. A legutolsó legben például a harmadik nyilát csak úgy belevágta a táblába. Oka is volt a sok bosszúságra. Fokozta ezt Mensur, aki a második szettben úgy szállt ki 140-ről, hogy két D20-at dobott, így kell az ellenfél önbizalmát végképp porig alázni. Suljovic 3-0-val ment tovább.

Egy nagyon ideges Richard North szenvedett 3-0-s vereséget a nem a legjobb napját kifogó Simon Whitlocktól. Bár a győzelmet sosem kell megmagyarázni, itt azért voltak gondok mint a két oldalon. North kezdett jobban, igaz csak a hatodik körben, de hozta az első leget. Aztán Whitlock pillanatai következtek, de az átlagok azért elég pocsékak voltak, egyik sem érte el az első három leg után a 75-öt. A Varázsló aztán saját kezdését is hozta, így jutott el az első szettgyőzelemig. Szegény North nagyon ideges volt, végig érezni lehetett a játékán, hogy nehezen talál célt, Whitlock is csak a hetedik legben dobta meg az első 180-asát. A második szett a döntő legben dőlt el, de nyolcvanas átlagnál jártak még akkor is csak a felek. Whitlock úgy vezetett 2-0-ra végül, hogy North 55-öt, 28-at, majd egy 85-öt is dobott. Ami utána sem változott, hogy az ausztrál legalább a kiszállókat magabiztosabban dobta ellenfelénél, 2-0 és 2-0 volt a javára, beverte a harmadik, majd a negyedik 180-at is, hátsó pályáról indulva, végül 45-ről kiszállva hozta 3-0-val a meccset és továbbjutott, Benito van de Pas ellen folytatja majd.

north-whitlock.jpg

Rosszul indult a meccs Peter Wrightnak, négy kiszállója is volt, mégsem tudott egyetlen értékelhető duplát sem dobni, miközben Mervyn King szépen lépkedett előre, jobb átlaggal is, kétharmados kiszállóval.  Aztán Wright összekapta magát, 2-2-re egyenlített, de a kiszálló megint Kingnek jött először, nem véletlen, hogy a szünet előtt Wright egy három nyílra még kint maradt túlórázni.

De Wright továbbra is csak erőlködött, valahogy semmi nem ment, miközben King szépen dobta a kiszállókat és a hetedik leg végén 80 százalékon állt. Persze, azt gyorsan hozzá kell tenni, Wright saját magához képest erőlködött, csak egy 180-asa volt a meccs ezen szakaszában. Aztán fordult a kocka, beindult a dolog. Wright rutinból és a végén egy ötkörös leggel, 116-os kiszállóval csak hozta 3-1-re a leget és egyenlíteni tudott. Ez kellett Wrightnak, produkált egy csodálatos kört, 12 nyíl a végén és 141-es checkout, a lendület pedig tovább vitte Wrightot és 2-1-re vezetett.

Valamiféle ilyen unikum kellett a skótnak, mert ezután úgy dobált, ahogy azt mindig is megszoktuk tőle, 3-0-val hozta a negyedik szettet úgy, hogy a végén 122-ről szállt ki. A végére 94-es átlagig jutott, megtapsolta Kinget is, aki azért sokáig győzelemre állt, de Wright besöpörte a továbbjutást és készülhet Suljovic ellen. Csütörtökön már a negyeddöntőket rendezik. Annak is a felső ágát, John Henderson játszik majd Raymond van Barneveld ellen, majd Daryl Gurney folytatja Robert Thorntonnal. Nem semmi, három skót a legjobb nyolc között. Amint a Suljovic-meccsről is találunk statisztikát, közreadjuk.

wright-king_1.jpg

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4312929485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása