9 Nyíl

Címvédés Kispesten, avagy három a magyar igazság

2017. október 08. 21:51 - matyi96

Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság - 7. forduló - Budapest/Kispest (összefoglaló)

Tegnap kora este eldőlt a magyar bajnoki cím sorsa a férfiaknál is, steel szakágban, mint ahogyan erről már beszámoltunk egy bréking posztban az oldalunkon. Most jöjjön egy kicsit részletesebb beszámoló tegnapról. A kérdés az volt, hogy címvédés vagy trónfosztás lesz-e Kispesten. A címből kiderül, hogy címvédés történt. Székely Pál (Soul DC) zsinórban megnyerte harmadik bajnoki címét is, Takács Gábornak (DÖ-MIK DC) pedig nem jött össze a hatpontos előny megtartása. pali_es_vivi.jpg

Egész évben kiélezett küzdelem folyt a bajnoki cím megszerzéséért a két játékos között, mindketten remek teljesítményt nyújtottak az összes fordulón. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a végeredmény. Pali 250 ponttal lett első, míg Taki 248-cal második. 

Lássuk tehát, mi is történt tegnap. Pali eredményeiről több információ van, az első körben 6-0-ra nyert, a másodikban 6-1-re, a harmadikban 6-2-re. A harmadik kör igazán szépre sikeredett, ezt onnan tudom, hogy én írtam a mérkőzést. Az ellenfele Izsák Gábor (DÖ-MIK DC) volt, aki az első leget egy gyönyörű tizenöt nyilassal kezdte, 120 pontról kiszállva. Arról már nem is merek említést tenni, hogy a kezdés joga csak a negyedik körben dőlt el a bullradobás után, addig mindketten csak és kizárólag piros bullt dobtak. Ha Izsák Gabinak jobban jönnek a kiszállók, igazán szoros mérkőzés kerekedhetett volna ki belőle. A negyeddöntőben Strbik Péter (Sport DC) ellen kellett megmérkőznie, 2-0-ra nyert szettekben. Az elődöntőt a ranglista harmadik Kovács Patrik (Sport DC) ellen vívta, akit szintén 2-0-ra vert meg. 

Takács Gábor útjáról kevesebb információnk van, annyit tudok, hogy a nap folyamán mondhatni jól ment neki a játék, bár a kiszállókkal többször meggyűlt a baja. A negyeddöntős mérkőzését egy Szabó Ferenc nevezetű békéscsabai játékos ellen vívta. Ferenc a csabai OB óta remek teljesítményt nyújtott végig, így akár egy meglepetés is benne volt a pakliban. Gábor azonban összekapta magát és ugyan veszített egy szettet ellenfele ellen, de a mérkőzést 2-1-gyel abszolválta és jöhetett az elődöntő. A négy között Mester Zoltánt kapta ellenfélként, akit 2-0-ra tudott legyűrni. 

Összejött tehát az álomdöntő. Ami Pengének álomszerűen kezdődött, ugyanis nagyon gyorsan elhúzott 2-0-ára szettekben, úgy, hogy Taki leget sem tudott nyerni. Ekkor jött egy kis pihi és a folytatásban összejött egy szett Takinak is, bár Palinak több bajnoki nyila is volt. A negyedik szettben azonban minden eldőlt, Pali egy dupla hússzal védte meg a címét, így már háromszoros magyar bajnoknak mondhatja magát. pengetaki.png

Férfi végeredmény:

I. Székely Pál (Soul DC) 
II. Takács Gábor (DÖ-MIK DC) 
III. Kovács Patrik (Sport DC) 
paliesfia.jpg

Székely Pali már fiával örül az újabb bajnoki címnek (Fotó: Székely Pál/Facebook)

Most pedig jöjjenek a videók is, a Darts Online jóvoltából:

Elődöntők:

Döntő:

A nők versenyén nem történt nagyobb meglepetés, az egész évben remekül teljesítő, már bajnokként játszó,  Czipó Vivien (Sport DC) játszotta a döntőt Németh Éva (BEAC) ellen, akinek ez volt idén a második döntője. Vivien magabiztos játékkal 7-1 arányban győzedelmeskedett. Évi előtt le a kalappal, nem kis teljesítmény az, hogy már másodjára játszott döntőt idén. 

Női végeredmény: 

I. Czipó Vivien (Sport DC)
II. Kiss Viktória (Sport DC)
III. Erdei Nóra (Sport DC)

A döntő pedig megtekinthető itt:

Ezekkel az eredményekkel véget ért a 2017-es év a Nemzeti Bajnokság tekintetében, azonban lesz még Magyarországon fontos esemény. November 3 és 5 között kerül megrendezésre a szokásos WDF-BDO verseny, a XIX. Hungarian Open hétvége. November végén pedig az MDL döntő kerül lejátszásra, akinek a győztese játszhat majd szuperbajnoki döntőt januárban a magyar bajnokkal. 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1112940841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása