9 Nyíl

Az utolsó előtti forduló története

2017. október 10. 18:32 - Dart Major

Players Championship 21 (összefoglaló)

Ahogy ránéztem a naptárra nem egészen akartam elhinni amit látok. Máris eljött az idei év utolsó előtti Players Championship forduló. Mintha csak tegnap lett volna, hogy Alan Norris győzelmével elkezdődött az idei év, máris vége. Mivel pedig jön a végelszámolás, már csak két alkalom maradt a játékosoknak, hogy pénzt gyűjtsenek a ranglistán. A mai nap érdekessége és számomra szépsége, hogy visszatért a "Bika", azaz a jó öreg Terry Jenkins. Lássuk, hogy szerepelt ő és a többiek:
pdc_players_championship_4.png

Első forduló:

Rögtön az első fordulóban érkezett Dave Chisnall és dobott egy kilenc nyilast Ryan Searle ellen, és még a meccset is megnyerte. Terry Jenkins is győzelemmel tért vissza, 6-5-re nyert Ryan Meikle ellen. Rob Cross és John Henderson és Ian White nemcsak egyszerűen nyertek, hanem mindent 6-0-ra tették. Simon Whitlock viszont nem járt ilyen jól, Jamie Bain ellen ugyanis 6-3-ra veszített. Az öreg Mervyn King sem lépett tovább, őt Rowby-John Rodriguez akadályozta meg ebben. Nincs jó formában mostanság Cristo Reyes, ezúttal Scott Taylor győzte le a spanyolt. Kyle Anderson 6-5 arányú veresége John Bowles ellen simán a meglepetés kategóriába sorolható, ahogy Steve Beaton buktája is Andy Jenkins ellen. Benito van de Pas, Robert Thornton, John Part vagy épp Brendan Dolan kiesése viszont nem meglepő.

Második forduló:

Ebben a körben kapcsolódott be "Snakebite" Wright és ha már jött akkor 6-2-re elverte Bernd Roithot. Jelle Klaasen viszont kiszállt a versenyből, ugyanis Jamie Caven ellen csak három leget tudott nyerni. Villámkezű Vincent van der Voort is befejezte, őt William O'Connor állította meg. Zoran Lerchbacher komoly bravúrt ért el, ugyanis 6-4-re megverte Kim Huybrechtset. Ian White bántóan nagy, 6-1-es verést kapott Jermaine Wattimenától, míg sokak kedvence "Peter Griffin" Bunting Jonathan Worsley ellen hasalt el. Adrian Lewis 6-3-ra nyerni tudott Joe Murnan ellen, Terry Jenkins 6-1-el söpörte ki Stuart Kellettet a versenyből, Kevint Painter pedig korábbi világbajnokot, nevezetesen Christian Kistet győzte le. Dave Chisnall viszont hiába dobott tökéletes leget az első fordulóban, a másodikban elvérzett. A vesztét Jeffrey de Zwaan okozta. Cross, Wade, Henderson, a két Webster, és Gurney viszont továbblépett.
painter_1.jpg

Harmadik forduló:

Jenkins bácsi visszatérése eddig tartott, nem tudott mit kezdeni de Zwaannal és kikapott 6-1-re. Justin Pipe stílusa nem zavarta meg Peter Jacques-t, aki 6-2-re tudott nyerni ellene. Adrian Lewis 6-1-es méretes verést osztott ki Mike De Deckernek. Peter Wright nehézkesen de nyert Madars Razma ellen, Michael Smith pedig minimális különbséggel verte meg Mark Webstert. Darren Webster is kiszállt a buliból, őt Gerwyn Price állította meg. Gurney jó formája ebben a fordulóban is tartott, ennek Jonny Clayton volt aki nem örült. A fiatal német Martin Schindler viszont túlélte a kört és bejutott a legjobb tizenhat játékos közé ami szép eredmény.

Nyolcaddöntők:

Az ifjú Schindlernek eljött a végállomás, Peter Wright megoldhatatlan feladat elé állította ugyanis a németet. O'Connor újabb nagy halat fogott, nevezetesen Joe Cullent, akit 6-4-re legyőzött. Rob Cross szokás szerint nyert, most épp 6-5-re John Henderson ellen. James Wadenek nem jött össze a győzelem, Keegan Brown ugyanis egy hajszállal jobb volt nála. Michael Smith szintén megszenvedett de két leggel jobb volt mint Jonathan Worsley. Jermaine Wattimena szállította a következő 6-4-et, Peter Jacques ellen. Adrian Lewis viszont nem bízta a véletlenre és 6-2-re nyer de Zwaan ellen. A kör slágere a 6-4 jött a Price - Gurney meccsen, a walesi javára.
gur.jpg
Negyeddöntők:

Normális esetben egy Wright - O'Connor meccs sima hazai lenne. De nem a Players Championshipben. Az ír játékos ugyanis nagyon sima 6-2 arányban jutott a négy közé. A 31 éves ír játékos először jutott négy közé PDC tornán. Rob Cross viszont nem először került a négy közé, 6-0-al lépte le Keegan Brownt. Jermaine Wattimena remeklése tovább tartott, 6-2-re verte el Michael Smitht. Adrian Lewis és Gerwyn Price komoly meccset vívott, Jackpot döntő legben tudott győzni.

Elődöntők:

Bejöttek a papírformák. Adrian Lewis könnyen hozta a meccset, sima 6-2 lett Wattimena ellen.  Már 4-0 is volt az állás Jackpot javára, innen azért a holland tudott szépíteni. Lewisnak egyébként nyolc tökéletes nyila volt a meccsen, a D12 azonban kifogott rajta. Rob Cross szintén ezt az eredményt hozta. Elképesztő módon. Szegény O'Connor csak pisloghatott. Beszéljenek inkább a számok.
cr_1.jpg
Döntő:

Adrian Lewis kontra Rob Cross. Eddig kétszer találkoztak, és egyszer tudtak nyerni mind a ketten. Cross kezdett és az első három legben mindenki hozta a saját játékát. Lewis 101-ről szállt ki a második legben. A negyedik legben breakelt Cross miután Lewis nem bírt kiszállni. 4-1-re is elment Cross, ami után jött egy tizenkét nyilas Lewistól és ezzel 4-2-re alakult az eredmény. Cross hozta a hetedik leget egy bullos kiszállóval, amire Lewis még tudott válaszolni, de a meccsért a hiányos hajzatú ex-villanyszerelő kezdhetett. Ha már kezdett akkor meg is nyerte a mérkőzést 6-3 arányban, ezzel pedig negyedik tornagyőzelmét aratta ebben az évben. Lewis pedig elmondhatja, hogy 106-os átlaggal vesztett el egy mérkőzést.
dlykh73x0aalcll.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr712948577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása