9 Nyíl

Kiverték a Grand Prix-bajnokot

2017. október 15. 01:38 - Denis Potvin

2017 HappyBet European Darts Trophy - Göttingen - második forduló (esti kör)

Két esélyes is kiesett, Ratajski keményen melózott, de ő is búcsúzott. Andy Boulton viszont nagy sikert könyvelhet el, miután legyőzte Daryl Gurneyt, aki még talán Grand Prix-sikertől kicsit ünnepi hangulatban volt. Továbbment Kim Huybrechts, Klaasen, Cross, Wright, Whitlock és Michael van Gerwen is Göttingenben, az idei utolsó European Tour versenyen. De menjünk sorban.

_20.JPG

boulton.jpg

Kim Huybrechts kezdte az estét Nathan Aspinall ellen, aki az első körben az idén saját magát kereső James Wade ellen nyert. Két száz feletti kiszálló volt, 95,16-os átlag a győztes oldalon. Jött Jelle Klaasen és gyakorlatilag bedarálta Chris Dobeyt. Ehhez az is kellett, hogy Dobey csak 79-es átlagig jusson el.

Ennél sokkal nagyobb meccset hozott Rob Cross és Jamie Caven összecsapása. Csak a tizenegyedik legben dőlt el. Nézzük sorban. Cross megmutatta, miért is van itt, tizenegy nyilas leggel 2-2-re állt, volt 180, 140 és a végén egy 97-es kiszálló. Fej-fej mellett haladtak, 5-4-re is vezetett Cross, de nem tudta akkor még behúzni. Az utolsó legje volt csodálatos, 180-nal kezdett, majd 100, 105 és a végén pedig egy fantasztikus 116-os kiszálló. Tényleg olyan volt, amit Cross ebben az évben produkál.

cross-caven.jpg

Peter Wright 6-4-re győzte le Martin Schindlert, de a német dicséretet érdemel. 2-2-ig tartotta a lépést, aztán Wright brékelt egyet, 117-es kiszálló után 4-4-re egyenlített, de a skót az utolsó két leget hozta. Krzysztof Ratajski meccsén nagyon figyeltünk arra, hogy a lengyel mennyire tud ott lenni fejben Simon Whitlock ellen. Ott volt, hiszen végül úgy esett ki, hogy jobb átlagot, egészen pontosan 95,41-et dobott az ausztrál ellen, de a kiszállók most a Varázslónak jöttek jobban. Ratajski tényleg sok jó szót ér, hiszen derekasan küzdött, sokkal jobban dobta a tömeget ellenfelénél, de kiszállók most nem sikerültek.

Legalább annyira kíváncsiak voltunk Michael van Gerwenre. A Grand Prix-n elszenvedett veresége után gyorsan Dubajba menekült a feleségével és a babájával, de most megint koncentrált volt, bár a százas átlagot ő sem érte el. 114-es, majd egy 119-es kiszállója is volt. Utóbbi pedig azért volt fantasztikus, mert egy bullal kezdett, 19 után egy másik bullal fejezte be. Csettintettünk is. Ez az igazi Gerwen volt.

gerwenlerbacher.jpg

Két meglepetéssel fejeződött be az este. Mervyn King nagyon simán kikapott Jan Dekkertől, aki két pont híján elérte a százas átlagot. Kétszer is brékelt Dekker, pedig 11 kiszálló nyilból csak hatszor talált be, de a sikere így is fantasztikus. Aztán jött Daryl Gurney, aki nagyon enervált volt, fáradtan szálltak a nyilai és erre Andy Boulton rá is érzett. A nap legmagasabb átlagát dobta, jegyezzük fel, 103,25. 3-0 volt Boulton-nak, amikor már érezni lehetett, hogy Gurney itt ma valami csoda folytán nyerhet. Fontos tényező volt az is, hogy Gurney csak ötször jutott el a kiszálló lehetőségéig, ez a fölény pedig egyértelmű Boulton győzelmet ígért.

kingdekker.jpg  

gurney-boulton.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1512976492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása