9 Nyíl

Világelső nélkül robog tovább a German Darts Masters

2017. október 21. 17:27 - matyi96

World Series of Darts: German Darts Masters - második nap (délutáni összefoglaló)

A tegnapi napon komoly meglepetés nélkül zajlott le az első nap Düsseldorfban, így egy kivétettel, minden kiemelt továbbjutott. Az az egy sem volt meglepetésnek nevezhető, mert Mensur Suljovic verte meg Kyle Andersont. Lássuk mi történt ma délután, ahol már tíz nyert legig tartottak a küzdelmek. Az biztos, hogy nagy meglepetés már történt a mérkőzések előtt, ugyanis Michael van Gerwen visszalépett a versenytől!

gdm.jpg

Gary Anderson - Raymond van Barneveld

Gary kezdte a mérkőzést, hozta is az első leget. Fej-fej mellett haladtak egészen 3-3-ig, ekkor Raymond tudott breakelni. Mivel a saját kezdését is hozta két leges előnyre tett szert a holland. Ezt le tudta dolgozni Anderson és 5-5-tel pihentek meg újra a felek. A szünet után Barney kezdett jobban, olyannyira, hogy összejött neki hét tökéletes nyíl is, csak a T19-nél hibázott először. Tizenkét nyilas lett végül a leg, azaz breakelt, majd a kezdését is hozta. Anderson összekapta magát és sikerült egyenlítenie újra, majd a vezetést is visszavette magához 8-7-nél. Ekkor Barney újra begyújtotta a rakétákat és meg sem állt a győzelemig. Először egy 80-as kiszállóval mentette meg a kezdését és egyenlített, majd ezt követte egy 150-es kiszálló (T20, T18, D18) hátsó pályáról, majd egy szépen befejezett leg elölről és máris örülhetett. A skótnak volt egy 121-es és egy 132-es kiszállója is a meccsen, de ez is kevésnek bizonyult ma. Barney 97,48-on átlagolt, míg Anderson 93,42-őn. Barneveld kiszállózása kiemelkedőre sikeredett, tizennégyből tíz sikeres kísérlete volt. Végeredmény: 8-10barney.png

anderson-barneveld.jpg

Peter Wright - Mensur Suljovic

Tegnap elég izzasztó estéje volt mindkét játékosnak, bár Wright könnyebben is megoldhatta volna a mérkőzését. A meccsnek abban a tudatban ment neki Peter, hogy se Gerwen (erről majd később), se a honfitársa nem állhat már az útjába. Azonban itt van Mensur Suljovic... A meccset a skót kezdte és meg is nyerte az első leget. Meg az utána lévő kettő is az övé lett. Az első pihenőre viszont 3-2-vel vonultak le. A szünet után a sógor kezdett, sikerült neki az egyenlítés. Wright a meccset reflexhegyes kombinációval kezdte, de a visszajövetel után standard fekete hegyekkel játszott. Ebben az etapban Mensurnak sikerült bemutatnia egy breaket, egy gyönyörű 121-es kiszállónak köszönhetően, majd a kezdését magabiztosan hozta, így két leges különbséggel, 4-6-os állással vonultak le újra a színpadról. Folytatódott, ami a második szünet előtt történt, Suljovic próbálta tartani az előnyét, sikerült is neki. Ráadásul egy újabb breakkel 9-6-ra is vezetett. Ezután Wrightnak kapaszkodnia kellett, el is kezdte ezt a hadműveletet. 8-9-nél Mensur 56 pontra dobott, de a kerekítő 16-os után az ötös szektorban landolt a nyila, ezzel nagyon nagy hibát követett el, melyet Snakebite meg is büntetett. Benne maradhatott ez az elrontott dobás a döntő legre Gentle-ben, ugyanis Wright simán hozta az utolsó partit a meccsen. Mensur 9-6-ről bukta el a meccset, de nézzük más szemszögből. Peter Wright zsinórban négy leget tudott nyerni, ami győzelmet ért neki. Mindketten azonos átlagot dobtak, a skót dobott 9 maximumot, valamint jóval többször (32-szer) dobott kiszállóra. Végeredmény: 10-9peter_wright.png

wright-suljovic_1.jpg

Phil Taylor - Daryl Gurney

Peter Wright után jöhetett a darts örökös királya, Phil Taylor. Ő Daryl Gurneyt kapta. Az első szünet ugye öt lejátszott játék után érkezik. Nos, ezen a meccsen 4-1-es állásnál került erre sor. Ez annak köszönhető, hogy Taylor brutális, 108,19-os átlagot dobott ekkor. Gurney is 100 pont felett volt, de nem tudta tartani a lépést az öreggel, mindössze egyszer dobott kiszállóra, igaz azt bedobta. Phil is 100%-os volt kiszállón ezidáig. Miután visszajöttek folytatta remek teljesítményét Phil papa, rögtön egy 116-os kiszállóval kezdett. Ezután annyiban változott a meccs képe, hogy két leget Daryl is nyerhetett, azaz a következő pihenő 7-3-as állásnál érkezett el. Ezt követően az észak-ír tehetség magasabb szintre kapcsolt, Taylor pedig kicsit visszább esett. Ez azt eredményezte, hogy Gurney 7-6-ra vissza tudott jönni. Taylor megrázta magát és ebben a szituációban hozott egy leget, ami döntőnek bizonyult. Ugyanis 8-6 után már csak egy legre futotta a Grand Prix győztesnek, Taylor pedig megérdemelten lépett be az elődöntősök közé. Taylor 108-as átlaga lejjebb kúszott, de 100 felett maradt, míg Gurney kerek 97 ponton fejezte be a mérkőzést. Végeredmény: 10-7philtaylor.png

taylor-gurney.jpg

Michael van Gerwen - James Wade

A világelső holland zseni tegnap 6-2-re győzte le Martin Schindlert, azonban már lehetett látni, hogy nincs minden rendben vele. Mára ez bebizonyosodott, ugyanis feladta a küzdelmet, így James Wade játék nélkül jutott tovább. Mighty Mike orvosa tanácsára nem lépett színpadra, a bal bokájában található gyulladás miatt. Jobbulást kívánunk neki innen is!

michaelvangerwen.jpg

Ezúttal a betegség erősebb volt a holland világelső akaraterejénél, de ilyenkor tényleg az egészség az első. Jobbulást, MvG!

Ennyi volt a szombat délutáni program, de este jön a két elődöntő, valamint azt követően a döntő! Érdemes követni az eseményeket, mivel a döntő után újabb összefoglalóval érkezünk!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr6913047504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása