9 Nyíl

Amikor a Varázsló gondol egyet és lesimázza Norrist

2017. október 27. 23:40 - Denis Potvin

2017 PDC Unibet European Championship - Hasselt (második nap, második kör)

Azért volt szép ez az este a PDC European Championship második napján, mert meg volt benne az a szépség, amikor a tudás és az akarat diadalmaskodott. A péntek este is bizonyította, hogy mit jelent az áldozatos munka. Emeljünk ki két olyan embert, aki ausztrálként tud nagyot alkotni ezen az „Európa-bajnokságon”. Kyle Anderson és Simon Whitlock. Előttük emelünk ma este kalapot.

ec.png

clk.jpg

Elkezdődött tehát a második kör és rögtön egy „bevándorlóval”, már elnézést a kifejezésért. Az ausztrál, néha a vízummal küszködő Kyle Anderson bebizonyította, hogy itt a helye. Nagyon szépen győzte le a holland Jelle Klaasent. Nem túl nagy körátlagokkal, de hozta az első három leget, miközben Klaasen dobta a meccs első száznyolcvanasát. A kiszállókkal akadtak gondok, de Anderson tartotta az előnyét, 5-2-re vezetett, amikor elkezdtek valamennyire beindulni. Anderson dobott egy 100+-os kiszállót (110), 6-3-ra vezetett Klaasen igyekezett, de csak a saját kezdéseit tudta hozni, aztán egy 108-cal brékelt, de ez is csak 6-9-re volt elég. Így aztán Anderson stílusosan, egy visszabrékkel rendezte le a meccset. 91,84-es átlag, 34 százalékos kiszálló. Ma ez is elég volt.

klaasen-anderson.jpg

Na de a Varázsló. Ő a másik „idegen”, de ő is odatette magát, mi az, hogy. Gyakorlatilag kivégezte Alan Norrist, aki tényleg csak csóválta a fejét az egész este alatt. Gondoljunk csak bele, 13 kiszálló adatott meg neki, egyik sem ment be. Ez azért elég demoralizáló. Simon Whitlock semmi rendkívülit nem tett, csak dobott 12 száz pluszosat, 4 száznegyven pluszosat, ötször 180-at és persze a 21 lehetőségéből tízszer bevágta a pontos duplát. Máris ott van a legjobb nyolc között. Tényleg Varázsló!

whitlock-norris.jpg

Michael van Gerwen sem sokat vacakolt. Na de, ez a meccs aztán tényleg a legjava volt, ami erre az estére jutott. Biztos, hogy a holland tudása húzta magával Ian White-ot, aki minden dicséretet megérdemel, mert úgy kapott ki, hogy az este legjobb kieső átlagát produkálta. Sőt, nem volt győztes, természetesen Gersenen kívül, aki nála jobbat dobott volna az első két meccsen. A holland világelső egy laza körrel melegített, majd egy 12 nyilassal folytatta. Aztán egy rossz kiszálló miatt bukta az egyetlen legét. Gerwen öt körnél onnantól kezdve lejjebb egyszer sem adta. Volt egy 114-es, majd egy egészen fantasztikus 164-es (T20, T18, Bull) kiszállója. Akkora lélektani előnyben volt, hogy ezt egy világelső meg is tudja őrizni. Még úgy is, hogy a végére kicsit lelassított, de magabiztosan nyert, 105,41-es átlaga is zseniális, de akkor álljunk fel, és tapsoljuk meg White-ot is. 99,25-tel és 10-1-gyel esett ki. Akkor is.

vangerwen-white.jpg

Azt est záró nyolcaddöntőjére Mensur Suljovic és Gerwyn Price készült. Price a héten egy nyilatkozatában elmondta, hogy elképedve  nézi Suljovic idei menetelését, de ha összekerülnek, akkor igyekszik bizonyítani. Nos. Price-é volt az első leg, aztán a következő négy Suljovicé, semmi rendkívüli, csak az osztrák-szerb magabiztosabban dobta a kiszállókat. Talán pont ez adott újabb erőt Suljovicnak, mert meg sem állt 7-1-ig, közte egy 121-es kiszállóval. Price megpróbált mindet, de ez a minden arra volt elég, hogy a legnagyobb kiszállójával, 86-tal 9-4-re jöjjön fel. Ez tényleg Suljovic éve és pont.

suljovic-price.jpg

PDC Darts European Championship, 2. forduló

Jelle Klaasen 6-10 Kyle Anderson

Simon Whitlock 10-0 Alan Norris

Michael van Gerwen 10-1 Ian White

Mensur Suljovic 10-4 Gerwyn Price

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8113110646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása