9 Nyíl

Vigyázz, kész, Darts!!!

2017. november 01. 09:21 - adam_f

XIX. Hungarian Weekend (beharangozó)

Darts, és talán nem harc. Reméljük, hogy ennek a szójátéknak leginkább az első fele fog megvalósulni a november 3 és 5 között zajló, egy híján a huszadik Hungarian Weekend-en, amelyre ismételten sok versenyző adta le a nevezését (van, aki több kategóriában is megméretteti magát), legnagyobb örömünkre pedig szerkesztőségünket is képviselni fogják ezen a rangos versenyen. Hogy miként fog zajlani ez a hétvégi összejövetel, azt próbáltuk meg nektek ebben a rövidke szösszenetben most összefoglalni. 

hd.jpg

Már nem sokat kell aludni, és ezen a hétvégén újra egy jó kis bulinak lehet az a részese, aki ellátogat a Hotel Hungária City Center-be, ami lassan már a magyarországi dartsélet egyik központjává nőtte ki magát az elmúlt időszakban. A mostani hétvégén sem lesz másképpen, ezúttal tizenkilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Hungarian Weekend, amely voltaképpen három versenyt takar. November 3-án, azaz pénteken már elkezdődik a dzsembori egy warm-up versennyel, amelyre minden dartsost szerető játékost várnak, legyen akár amatőr, akár profi. Jómagam kétszer is részt vettem már ezeken a versenyeken, és bár mind a kétszer hamar el is köszöntem (akkor még Győrben volt a verseny, és könnyebben eljutottam oda), azt kell mondjam, hogy vétek lenne kihagyni egy ilyen lehetőséget. Aki esetleg nem rendelkezik szabadidős versenyengedéllyel, az a helyszínen egyből is kiválthatja.

hungarianopen1.jpg

Szombaton folytatódik az őrület, a II. Hungarian Classic versenyével, ami WDF 1. kategóriás férfi, és 3. kategóriás női torna (BDO "C" kategória). A férfiaknál a csoportkör – ami gyakorlatilag egyenes kiesést jelent, csak táblákra lesz osztva a mezőny – után (best of 7 legs, azaz 4 nyert játék), az egyenes kieséses szakaszban, a legjobb 16-tól már öt nyertig zajlanak a találkozók, a döntőben pedig már hatot kell valakinek behúznia, hogy megnyerje az idei Classicot. Olyan játékosok tisztelnek meg minket a jelenlétükkel, mint a zsinórban háromszoros magyar bajnok Székely "Penge" Pál, a második helyezett Takács Gábor, vagy a harmadik Kovács Patrik. Itt lesz még továbbá a belga Sven Verdonck, a holland Maikel Verbeek, vagy Jeffrey Sparidaans, a nagyon beszédes nevű cseh Michal Ondo, a 2015-ös versenyt győztesen abszolváló osztrák Aaron Hardy, az ezüstérmes görög Kosztasz Pantelidisz, s persze a 9 nyíl képviseletében Géczy Matyi is megmérettetik a tornán. A szövetség oldalán jelenleg 152 nevező van a férfiak mezőnyében nyilvántartva

A hölgyeknél is tobzódunk a sztárokban. Szinte már természetes, hogy jelen lesz a BDO egyik ikonikus alakja, Deta Hedman, aki már nem először játszik Magyarországon. Mellette még olyan nevek lesznek jelen, mint a hollandok egyik legjobbja, Aileen de Graaf, vagy a csehek üdvöskéje, azaz Barbora Hospodářská. Természetesen a magyar bajnokok közül Czipó Vivien, Ihász Veronika és Fekete Nóra is ott lesznek, úgyhogy garantált a színvonal a hölgyek körében is, akik az első körökben négy, majd a legjobb nyolctól már öt nyert játékig küzdenek majd a mérkőzéseken.

Az ifjúság is képviselteti magát ezen a rangos tornán, mind a fiúk, mind pedig a lányok köréből. A fiúknál az osztrák Marco Jungwirth-re lesz érdemes majd odafigyelnünk, aki mellett azért szép számmal képviseltetik magukat a magyar srácok, mint például Kelemen Dániel, Keresztény Dániel, Csirmaz Bence, vagy Hideg Soma (aki ellen softon volt szerencsém megmérkőzni, és kikapni 2-1-es fórról 3-2-re). A hölgyeknél három névre kell felhívnom a figyelmet: a többszörös EB-győztes Czipó Vivienre, továbbá elmaradhatatlan társára, azaz Neumajer Kittire és a múlt hétvégén korcsoportjában utánpótlás bajnoki címet szerző szolnoki Kovács Tamarára, akik esélyesként néznek a mostani hétvége elé.

Vasárnap pedig a II. Hungarian Masters versenyére kerül sor, amely a hétvége záróprogramja lesz. Természetesen ez is ranglistaverseny, ugyanúgy WDF 1. kategóriás férfi, és 3. kategóriás női torna (BDO "C" kategória), mint a Hungarian Classic. A leadott nevezések erre a versenyre is érvényesek, így tehát ugyanazokra a versenyzőkre számíthatunk, mint a szombati tornán. 

A versenysorozat egyébként 1999 óta van jelen a palettán, és eddig két magyar győztes volt a férfiaknál Székely Levente (1999) és Túri Tamás (2004) személyében. Ezüstérmeseink viszont szép számmal akadtak az elmúlt években, mint például Koch Róbert (1999), Szőke Attila (2002, 2003), Székely "Penge" Pál (2006), Domonkos Sándor (2007), Bezzeg Nándor (2008) és Végső János (2014). Érdekesség, hogy Szőke Attila 2003-ban attól a Mensur Suljovictól kapott ki a döntőben, aki mostanában a PDC-ben tör babérokra. A tavalyi évben a lengyel Krzysztof Ratajski hódította el a címet, a döntőben az osztrák Zoran Lerchbacher ellen diadalmaskodva. Az első Masterst pedig a szintén osztrák Rusty-Jake Rodriguez nyerte meg, a döntőben honfitársát, Dietmar Burgert verve (az ifjú osztrák egyébként három győzelmet is szerzett azon a hétvégén). A hölgyeknél 2015-ben Ihász Vera győzött Deta Hedman ellenében, míg 2016-ban az angol hölgyet Jitka Cisárová próbálta megállítani a fináléban, sikertelenül. A vasárnapi Mastersen pedig Ihász-Hedman döntő volt, amiből akkor az angol versenyző jött ki jobban.

Emlékeztetőül itt vannak a tavalyi év döntői, melyeket a Darts Online csatornáról adunk most közre nektek, illetve akit az is érdekel, hogyan foglaltuk össze mi a tavaly ilyenkor lezajlott eseményeket, annak ajánljuk olvasásra ezt az írásunkat bízva abban, hogy ebben az évben is minél többen kilátogattok majd buzdítani a magyar dartsosok színe-javát (a belépés ingyenes), úgyhogy csak hajrá-hajrá!!!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr8013118258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása