9 Nyíl

Rob Cross, a megállíthatatlan

2017. november 05. 11:18 - Denis Potvin

2017 Ladbrokes World Series of Darts Finals - Glasgow (a szombati nap)

A World Series of Darts szombat esti napja sem múlt el meglepetések nélkül. Már, hogyha a kiemeltek legyőzését annak vesszük. Raymond van Barneveld búcsúja mindenféleképpen az, Rob Cross sikere lassan pedig már nem számít annak. A nyolcaddöntőkkel folytatódott a sorozat tegnap este, három meccs is az utolsó legben dőlt el.

ladbrokes-world-series-of-darts-finals_ym0titm8ziwo1r6am5mkrdzzv.png

cross_2.jpg

James Wade győzelmével indult az este, a meglepetésre továbbjutó Simon Stevenson ellen nyert. Az első kiszálló nagyon nehezen jött össze Wade-nek, de aztán 3-0-ra húzott el, simának tűnt a meccs. Aztán Stevenson visszajött, de 5-2-vel Wade került egyetlen lépésre a negyeddöntőktől. Stevenson nem adta fel, hatalmas küzdéssel egyenlíteni tudott, de a döntő leget Wade kezdhette, magabiztosan ment le 40-ig, végül 20-D10 kombóval behúzta a meccset.

Meglepetésre a táncoslábú belga, Dimitri Van den Bergh legyőzte Raymond van Barneveldet méghozzá kiváló játékkal, 102-es átlaggal, úgyhogy jár neki a kalaplengetés. Már az elején érett a meglepetés, 3-0 volt a belgának. Van den Bergh onnantól nagyon ügyesen hozta a kezdéseit, bár 16 kiszállója volt, de így is magabiztosan győzte le nevesebb ellenfelét.

Gerwyn Price a végsőkig kiélezte a fiatal Corey Cadby ellen, aki hiába dobott nagyobb átlagot, így is búcsúra kényszerült. Az ausztrál vezetett, Price 2-2-nél érte utol, sőt négy leget nyert egymás után. Nem tört meg Cadby, ezúttal ő egyenlített és megdobta az este első száz feletti kiszállóját 105-tel. 5-5 után Cadby kezdett, de 120, 99 és 140 után Price került előbb kiszállóra, de 142-ről nem sikerült, ahogy Cadby-nek 120-ról sem, majd az 56 összejött Price-nak és továbbment.

wright-pipe.jpg

Gary Anderson 103,57-es átlaggal, 75 százalékos kiszállózással nagyszerű játékkal győzte le Chris Dobey-t. Egyetlen pillanatig sem forgott veszélyben Anderson sikere. Három ötkörös leggel, egy 130-as kiszállóval simán ment 4-0-ra, 5-0 után Dobey is nyert egy leget, majd a vége egy parádés 101-es kiszálló és skót siker.

anderson-dobey.jpg

Hasonló könnyen intézte el Peter Wright is Justin Pipe-ot, csak éppen Wright átlaga éppen csak 90 fölé ért, bár volt neki egy fantasztikus, tizenkét nyilas legje. 140, 140 és 105 után egy 116-os kiszálló igazán zseniális volt. Pipe egy ötkörös leggel szerezte egyetlen pontját, Wrightnak volt még egy 118-as kiszállója is, igaz ezt úgy dobta, hogy előtte 18 nyilat dobott rá a táblára.

wright-pipe.jpg

Michael van Gerwen hozta a szokásos formáját, 6-1-re verte Max Hoppot, méghozzá egy 102,98-as átlaggal. Az első legben egyből két 180-anassal, 11 nyílból szállt ki. Aztán két lassabb körrel, majd egy ötkörössel jutott el pillanatok alatt 4-0-ig. Hopp koncentrált, de csak 5-0 után tudott leget nyerni, majd Gerwen a hátsó pályáról, 11 nyílból zárta le a találkozót, szépen keretbe foglalta a meccset.

gerwen-hopp.jpg

Daryl Gurney ezúttal is legyőzte Simon Whitlockot. Egy hónapja, a World Grand Prix döntőjében 5-4 lett az északírnek, most ennél simább győzelem jött össze. Whitlock becsületére legyen mondva, három kiszállója volt, azt meg is dobta. Azért lehetett neki csak három, mert Gurney zseniális átlagot szórt, 103,64-es átlaggal fejezte be a meccset. Whitlock pedig bánhatja, hogy 2-0-s vezetés után hagyta kicsúszni a kezéből a meccset.

gurney-whitlock.jpg

Rob Cross sikere zárta a szombati meccseket, bár Voltage csak utolsó legben, a 36-ra harmadszor eldobott nyilával tudta 6-5-re legyőzni Kyle Andersont. A százas átlagot egyik játékos sem érte el, de majdnem és látványos meccsen zárták a már vasárnapba átnyúló meccset. 2-1-ig mindenki hozta a kezdését, aztán Cross brékelt, méghozzá úgy, hogy 100 és 177 után 180-at dobott, majd végül kiszállt 44-ről. Cros már 5-2-re húzott el, de az ausztrál vissza tudott jönni a meccsbe, 5-5 úgy lett, hogy Crossnak „meccslabdája” volt, de 68-ról a D4 két nyílból sem jött össze. A döntő legben kis dobásokkal de mind a ketten leértek száz a alá, majd a fentebb említett, meccset lezáró D4.

anderson-cross.jpg

A torna vasárnap 13.45-tól a negyeddöntőkkel folytatódik.

World Series of Darts, 2. nap

James Wade (5) 6-5 Simon Stevenson

Dimitri Van den Bergh 6-4 Raymond van Barneveld (4)

Gerwyn Price (8) 6-5 Corey Cadby

Gary Anderson (1) 6-1 Chris Dobey

Peter Wright (3) 6-1 Justin Pipe

Michael van Gerwen (2) 6-1 Max Hopp

Daryl Gurney (6) 6-3 Simon Whitlock

Rob Cross 6-5 Kyle Anderson (7)

 

A negyeddöntők:

James Wade (5) v Dimitri Van den Bergh

Gary Anderson (1) v  Gerwyn Price

Michael van Gerwen (1) v Rob Cross

Daryl Gurney (6) v Peter Wright (3)

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3713182756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása