9 Nyíl

Éremeső magyar módra, egy duplázó szerb és egyéb nyalánkságok

2017. november 06. 15:00 - adam_f

XIX. Hungarian Darts Open Weekend (összefoglaló)

Jó kis hétvége elé nézhettek azok, akik már pénteken Budapest felé vették az irányt. Ugyanis ezen a három napon kis fővárosunk a világ közepe volt a dartsosok számára, mivel most zajlott le immáron 19. alkalommal a Hungarian Weekend-ként is aposztrofált dupla versenyes hétvége. Sok országból érkeztek dartsosok, hogy összemérjék erejüket a többiekkel, s természetesen a magyar dartssport élvonalába tartozó játékosok is tábla elé álltak ebben a három napban. S hogy nem is tétlenkedtek ezen a hétvégén, arról a most következő összefoglaló is tökéletesen tanúskodik.   

hd.jpg

Kezdjük a pénteki nap eseményeivel. Ugyan ezen a napon "csak" egy warm-up verseny zajlott le, az ott lévő dartsosok jól bele is csöppentek a legjavába. Mind az amatőrök, mind pedig a profik is kipróbálhatták magukat ezen a versenyen, és mi tagadás, egész jó hangulatú verseny kerekedett ki még ebből is. Persze aztán egy idő után azért kezdett kiütközni a profik és az amatőrök közötti különbség, ám két magyar, Kádár László és Prés Nándor is sikerrel eljutott a férfiak versenyén a negyeddöntőig. S milyen furcsa játékot tud űzni a sors, mind a ketten olyan játékosoktól kaptak ki, akik aztán meg sem álltak a döntőig: Kádár a szerb Oliver Ferenctől szenvedett vereséget, Prés pedig a női ranglista-első (és a férfiak között induló) Deta Hedman ellen kapitulált. A döntőben aztán Oliver sima 3-0-ás sikert könyvelhetett el Hedman ellen, és így kellemesen hangolódhatott a szombati napra. A hölgyek mezőnyében magyar döntőse volt a pénteki napnak, Csombok Tina személyében, ám sajnos ő is sima 3-0-ra maradt alul a fináléban a lengyel Karolina Podgórska ellen. Tinán kívül még Ölei Annamária és Németh Éva is elődöntőig jutott.

XIX. Hungarian Darts Open Weekend - Hotel Hungária City Center, Budapest

Warm-up verseny: 2017.11.03 - péntek

Döntő - férfiak (best of 5 legs):

Oliver Ferenc (SRB) - Deta Hedman (ENG): 3-0

Döntő - nők (best of 5 legs):

Karolina Podgórska (POL) - Csombok Krisztina (HUN): 3-0

warmupwinner.jpg

Oliver Ferenc, a férfiak warm-up versenyének győztese

warmup2.jpg

Karolina Podgórska és udvarhölgyei

Elérkezett tehát a szombat, és vele együtt a II. Hungarian Classic, ahol ismét volt kikért szorítani. Elsőként a férfiak versenyét vesézzük ki, amennyire lehet. 191-en neveztek erre a tornára, ahol - három év után - újra magyar finalistáért szoríthattunk. De erről majd a megfelelő helyen ejtünk szót. Kezdjük azzal, hogy - nagy sajnálatunkra - a 9 nyíl munkatársa, Géczy Matyi már az első mérkőzésén kikapott Molnár Lászlótól, akit végül a tábladöntőben Kaufmann Krisztián tudott megállítani (Kafu egyébként a 9. helyen végzett). A zsinórban háromszoros magyar bajnok, Székely "Penge" Pál is tábladöntőben maradt alul Rucska Józseffel szemben, akit aztán a későbbi finalista holland, Jeffrey Sparidaans búcsúztatott el a 16 között. Kiesett a 2015-ös ezüstérmes Kosztasz Pantelidisz is, akit - nagy örömünkre - a magyar Kovács Patrik győzött le. Patrik ezután a 16 között nagyon simán nyert Takács Gábor ellen, és végül meg sem állt az elődöntőig, ahol egy másik magyar játékos, a szintén nagyon jó formában játszó Végső János lett az ellenfele. A felső ágon Jeffrey Sparidaans a szerb Oliver Ferencet fogta ki, és győzte le 5-2-re, míg az alsó ágon igazi magyar párharcnak lehettek tanúi, akik ott voltak. A fiúk ugyanis egy nagyon színvonalas mérkőzést rittyentettek nekünk. Patrik már 4-2-re is vezetett például, amikor Morzsi két tizenkét nyilas körrel egalizált, ám a döntő nyilat Patyi vitte be, így ő lett a holland ellenfele a döntőben. Abban a döntőben, ahol igazából nem volt kérdés, hogy ki nyeri a férfiak Classic versenyét. Jeffrey Sparidaans lett végül a befutó 6-3 arányban, de minden dicséret megilleti Patrikot, aki 90,83-as átlagot ért el a találkozón, és 2014 után újra dobogóra juttatta Magyarországot. Továbbá szívből gratulálunk Végső Janinak is, aki megmutatta, hogy a magyarok igenis nagyon jó színvonalon tudják művelni ezt a sportot.

ferfiak.jpg

A hölgyek mezőnyében is szerencsére szurkolhattunk hazai játékosoknak, de sajnos ebben az évben sem örülhettünk magyar győztesnek. Ihász Veronika már a 16 között kikapott Jitka Čisarovától, aki ezúttal sem állt meg a döntőig. Czipó Vivien jutott a legtovább, ám neki a nyolc között a holland Aileen de Graaf-ot sikerült kifognia, aki nagyon lenullázta szegény Vivit. De Graaf egyébiránt az elődöntőig jutott, ahol végül Čisarová állította meg 5-3-mal. A felső ágról Deta Hedman jutott a fináléba, aki Karolina Podgórskát intézte el 5-1-gyel. A döntőben aztán nem volt kegyelem, Hedman lejátszotta cseh ellenfelét, aki végül 5-0 után kezet kellett nyújtson Detá-nak, aki zsinórban másodszor nyerte meg a nők versenyét Budapesten.

nok2.jpg

A ifiknél a fiúk mezőnyében osztrák házidöntőre került sor, melynek végén Julian Peuler csaphatott a magasba, aki 4-0 arányban diadalmaskodott Marco Jungwirth ellenében. A legeredményesebb magyar játékos a tizenkét esztendős Szabó Milán (a Prince of Darts DSE játékosa) lett, aki egészen az elődöntőig jutott, ahol Julian Peuler állította meg. A lányoknál a cseh Anna Votavova lett az első helyezett, aki a döntőben Czipó Vivient győzte le 4-3 arányban. A harmadik helyen Laczi Viktória, valamint az utánpótlás-bajnok Kovács Tamara végeztek.

fiuk_1.jpg

lanyok_1.jpg

Ezek után nézzük a szombati nap számszerű eredményeit:

XIX. Hungarian Darts Open Weekend - Hotel Hungária City Center, Budapest

II. Hungarian Classic: 2017.11.04 - szombat

Férfiak:

Elődöntők:

Jeffrey Sparidaans (NED) - Oliver Ferenc (SRB): 5-2

Kovács Patrik (HUN) - Végső János (HUN): 5-4

Döntő:

Jeffrey Sparidaans (NED) - Kovács Patrik (HUN): 6-3

Nők:

Elődöntők:

Deta Hedman (ENG) - Karolina Podgórska (POL): 5-1

Jitka Čisarová (CZE) - Aileen de Graaf (NED): 5-3

Döntő:

Deta Hedman (ENG) - Jitka Čisarová (CZE): 5-0

Fiúk:

Elődöntők:

Szabó Milán (HUN) - Julian Peuler (AUT)0-4

Marco Jungwirth (AUT) - Jang Ju (AUT): 4-0

Döntő:

Julian Peuler (AUT) - Marco Jungwirth (AUT): 4-0

Lányok:

Elődöntők:

Czipó Vivien (HUN) - Laczi Viktória (HUN): 3-0

Kovács Tamara (HUN) - Anna Votavova (CZE)0-3

Döntő:

Anna Votavova (CZE) - Czipó Vivien (HUN): 4-3

Ezek után érkezett el a vasárnap és vele együtt a II. Hungarian Masters versenye is, ahol ismételten rengeteg magyar játékosnak szurkolhattunk. Nézzük is, hogyan zajlott ez a nap. Természetesen ismét a férfiak mezőnyével kezdjük beszámolónkat, ahol a szerbiai Oliver Ferencnek sikerült keretbe foglalnia a hétvégét. Fentebb már esett róla szó, hogy a pénteki napon tudott győzni, most pedig 90,7-es átlaggal és nagyszerű játékkal győzte le a szintén nagyon jó játékot bemutató skót Dennis Watt-ot. Az angol versenyző is nagyon jól játszott egész nap, az elődöntőben például a szlovén Benjamin Pratnemer ellen tudott fordítani úgy, hogy kétleges hátrányból jött vissza, míg Ferenc a szombati Classic-győztes Jeffrey Sparidaans ellen diadalmaskodott az elődöntőben, visszavágva ezzel a szombaton elszenvedett vereségért. A szerb játékos - aki egyébként már a PDC-vb-t is megjárta - nagyon kiegyensúlyozott hétvégét tudhat maga mögött, hiszen a három lehetséges sikerből kettőt behúzott.

f2.jpg

Oliver Ferenc: háromból kettő a hétvégi mérleg

A hölgyeknél ezúttal holland sikerrel ért véget a vasárnapi nap. Aileen de Graaf viszonylag könnyedén győzött 5-1 arányban az angol Deta Hedman ellen a Masters női fináléjában. Hedman-nek konkrétan most nem volt maccsa sem a jó napot kifogó narancsos hölgy ellenében, aki az elődöntőben nagy sajnálatunkra éppen Ihász Verát ejtette el a további küzdelmektől, aki így harmadik lett végül. Deta a döntőbe jutásért a lengyel Karolina Podgórska ellen tudott nyerni.

n2.jpg

Aileen de Graaf magabiztosan hódította el a Masters győzelmet vasárnap

A végére maradtak a fiúk és a lányok, ahol szerencsére több sikerélményünk volt, hiszen három érmes is a magyarok közül került ki. A lányoknál Czipó Vivien ezúttal nem hagyott nyitott kérdéseket, magabiztosan húzta be a győzelmet a szolnokiak ifjú tehetsége, Kovács Tamara ellen, aki előtt le a kalappal, hogy egy ilyen erős mezőnyben döntőt tudott játszani, s noha nem sikerült a győzelem, ez az érzés nagy lökést adhat neki a jövőre nézve. A harmadik helyen is egy fiatal magyar hölgy (Vivien klubtársa), a Sport DC-s Laczi Viktória végzett. A fiúknál a győriek tehetséges játékosáért, Kelemen Dánielért szoríthattunk, aki végig partiban tudott lenni az osztrák Julian Peulerrel, ám a végére Dani sajnos elfogyott, így nem sikerült a győzelem, de így is gratulálunk ehhez a nem mindennapi teljesítményhez, amivel ez a győri Vasgyúró kirukkolt ezen a víkenden. Meg kell még említeni még Béres Péter nevét is, aki a Prince of Darts DSE versenyzőjeként bronzérmet szerzett ezen a versenyen, míg klubtársa, Szabó Milán ezúttal az ötödik helyen végzett.

lanyok2.jpg

fiuk2.jpg

Ezek után nézzük a vasárnap számszerű eredményeit:

XIX. Hungarian Darts Open Weekend - Hotel Hungária City Center, Budapest

II. Hungarian Masters: 2017.11.05 - vasárnap

Férfiak:

Elődöntők:

Jeffrey Sparidaans (NED) - Oliver Ferenc (SRB)3-5

Dennis Watt (ENG) - Benjamin Pratnemer (AUT): 5-4

Döntő:

Oliver Ferenc (SRB) - Dennis Watt (ENG): 6-3

Nők:

Elődöntők:

Deta Hedman (ENG) - Karolina Podgórska (POL): 5-2

Ihász Veronika (HUN) - Aileen de Graaf (NED): 2-5

Döntő:

Aileen de Graaf (NED) - Deta Hedman (ENG): 5-1

Fiúk:

Döntő:

Julian Peuler (AUT) - Kelemen Dániel (HUN): 4-3

Lányok:

Döntő:

Czipó Vivien (HUN) - Kovács Tamara (HUN): 4-0

Mindent egybevetve tehát nagyszerű hétvégét zártak a magyar játékosok, hiszen mindent kiadtak magukból, amit lehetett, és sok érmet megszereztek, melyhez a 9 nyíl stábja is szívből gratulál nekik! Akinek most nem sikerült, az se csüggedjen, mivel novemberben, Prágában jön a Czech Open, ahol ismét esély nyílhat arra, hogy újabb magyar sikerekről számolhassunk be.

A képeket a Magyar Darts Szövetség Facebook-oldaláról, a videókat pedig a YouTube Darts Online csatornájáról vettük át.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4313186098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása