9 Nyíl

Egy Legenda a döntő kapujában - kopasz varázslat a szombat éjszakában

2017. november 19. 00:15 - matyi96

2017 bwin Grand Slam of Darts - Wolverhampton (a nyolcadik nap)

Tegnap Wright és Anderson már bejutott a legjobb négy közé, azaz az elődöntőbe. Most újabb négy játékos bizonyíthatta tudását és érhette el a legjobb négy mezőnyét. Remek mérkőzések születtek, a két kopasz újra megmutatta, mit is tud a tábla előtt művelni. Nézzük mi történt a mai estén.

283c91b3-96b0-4b1b-be97-7a14dc608b81_2017-grand-slam-of-darts-logo_full.jpg

Phil Taylor - Daryl Gurney

Phil Taylor érdekes interjúja után kíváncsian vártuk mit hoz a mai mérkőzés kettejük között. Daryl Gurney jó eséllyel pályázik a Premier League jövő évi évadjára, már van idén egy major tornája, itt van még a Grand Slam és lesz még egy PC Finals, valamint a legnagyobb a nagyok között, a világbajnokság. Szóval, ha ezeken továbbra is jól teljesít nem nagyon lehet elvenni tőle a részvételt. Az észak-ír ifjonc kezdett, hozta is az első leget a rengetegből. Az öreg ezután zsinórban három megnyert legjének köszönhetően két leges előnyre tett szert. Kezdését hozva egyre csökkentette a hátrányt Gurney és levonultak az első szünetre.

Ezután fej-fej mellett haladva hozták a legeket, de Gurney 4-3-nál hátsó pályáról egyenlített. A következő két parti Tayloré lett, így az újabb szünet 6-4-es állásnál jött el.

Na és ezután kezdett el Phil bácsi játszani. Eddig sem voltak rossz átlagok, száz körül mozgott mindkét játékos, de Taylor ekkor átlépte a százat és szórta a nyilakat. Volt itt minden, 126-os, 132-es és egy 137-es kiszálló is. Eszméletlen volt, Gurney egyszerűen nem tudott rá reagálni. Felesleges a szünetekről szót ejteni, mert ebben a tendenciában folytatta végig a mérkőzést az öreg és meg sem állt 16-4-ig. Nem indult rosszul Gurney-nek a meccs, de Taylor óriási játékot nyújtott a második szünet utántól és megérdemeltem, nagyon simán bezsebelte az elődöntőt érő győzelmet. Dobott négy száz feletti kiszállót (volt még egy 115-ös is neki a meccs elején), 103,97-on fejezte be a mérkőzést. Lenyűgöző. Gurney hozta a már tőle megszokott és elvárható szintet, de most több nem volt benne, ez pedig nem volt elegendő. Végeredmény: 16-4

600_taylor2.jpg

Taylor is ott van a Grand Slam elődöntőjében

taylor-gurney_1.jpg

Michael van Gerwen - Rob Cross

Már-már klasszikussá növi ki magát a két játékos mérkőzése. Egyrészt, mert óriási a színvonal, másrészt mert rövid időn belül sokadjára futnak össze. Talán ki lehet azt jelenti, hogy a legnagyobb téttel bíró csatájuk, na meg a leghosszabb is (16 nyert leg) a mai volt. Rob Cross első profi szezonja után máris Grand Slam elődöntőbe dobhatta magát, elképesztő... A holland kezdte a meccset, mindketten nagyon jól kezdtek. Rob Cross végül 127-ről (T20, T17, D8) megoldotta a leget, így egy breakkel kezdett. Ezután kezdését öt körből oldotta meg, a végén egy 112-es kiszállóval. Parádé. Mondjuk amit Gerwen csinált ezután az is az volt. Nyert zsinórban három leget, dobott egy tizenkét, egy tizenhat meg egy tizenegy nyilas leget és az ő vezetésével pihentek meg először.

Minden ott folytatódott, ahol elkezdték, ebben az etapban mindketten hozták a kezdésüket, így egészen 5-5-ig, a következő szünetig mentek el. Van Gerwen még mindig 108 pont felett, míg Cross 103 felett átlagolt.

A kezdéseket továbbra is hozták, egészen 7-7-ig. A harmadik szünet előtt ugyanis összejött egy break a debütáló Cross-nak, méghozzá egy 131-es kiszállóval. A folytatásban még egy leget megnyert, így volt két leg előnye. MvG hozta a kötelezőt, majd 10-10-nél sikerült egyenlítenie, azaz hozott ő is egy breaket. Így a kezdés előnye a pihenő után a hollandot illette meg.

Hozta is elölről a leget, majd Cross sikeresen egyenlített. Ekkor jött zsinórban három Mighty-leg, így már kissé megnyugodhatott a világelső. A következő leget ugyan hozta Cross, de mivel van Gerwen nem hibázta el (tizenkét nyilas) a kezdését, így már csak egy leg kellett neki az elődöntőhöz. Cross becsületből megnyert még egy partit, de a végén 110-ről kiszállva Michael van Gerwen jutott az elődöntőbe. Parázs meccset láthattunk, mindketten száz felett átlagoltak, láttunk száz feletti kiszállókat (MvG-től négyet, Voltage-tól hármat). Az biztos, hogy a közeljövőben nagyon sok ilyen mérkőzést fogunk látni ettől a két úriembertől! Végeredmény: 16-13

mvg-cross_1.jpg

mvg_and_cross.png

Brutális, amit ez a két kopasz tud a nyilakkal...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr1813307103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása