9 Nyíl

Angol siker a férfiaknál, ausztrál a nőknél és magyar dominancia az ifjúságiaknál

2017. november 20. 16:53 - adam_f

2017 WDF-BDO Czech Open (összefoglaló)

Wolverhampton mellett Prága is rangos versenynek adott otthont ezen a hétvégén. Huszonharmadik alkalommal rendezték meg ugyanis a Pyramid Hotelben a WDF-BDO Czech Open-t, amelyre sokan érkeztek (nem csak) Európából, hogy megpróbálják magukat a táblák előtt. Hogy milyen eredménnyel sikerült mindez, és nekünk, magyaroknak hogyan ment a hétvége, máris elétek tárjuk.

customlogo.gif

Kezdjük akkor a számunkra egyik legfontosabb és legszebb eseményekkel: Lakatos Gergely nyerte a fiúk egyéni versenyét a hétvégén. Gergő a hetes számú csoportból jutott ki a főtáblára, ahová szerencsére nem csak ő került ki egyedül, mint magyar versenyző, hanem Kelemen Dániel és Béres Péter is követték őt. Sajnos Dani éppen Gergő döntőbeli ellenfelét, Magnus Larsent kapta, és esett ki ellene egy szoros mérkőzésen, míg Péter - szintén szoros találkozón - a holland Marvin van Velzen ellen vérzett el. Gergő simán nyert Gijbert van Malsen ellen 3-0-ra, majd az elődöntőben visszavágott a Béres Pétert kiejtő van Velzennek és 3-1-es sikerével már a döntőben is találta magát. S ha már ott találta magát, akkor simán el is rendezte Larsent, aki 4-0 után nyújtott kezet a nagyon jól játszó Gergőnek. A magyar játékos 74,22-es átlaggal abszolválta a találkozót, míg ellenfele 66,96-ot dobott.

gergo.jpg

A lányoknál is magyar sikerről számolhatunk be, mivel Czipó Vivien jóvoltából ezt a kiírást is magyar versenyző nyerte meg. Vivi a döntőben a holland Lerena Rietbergen ellen tudott nyerni 4-3 arányban, amivel immáron zsinórban negyedszer hódította el a lányok kategóriájának első helyét. Szívből gratulálunk mind a két magyar fiatalnak, akik jó szereplésükkel újfent bizonyították a magyarok nyilainak erejét.

vivi2.jpg

Ezek után nézzük, hogy mi újság volt a férfiak mezőnyében. Scott Mitchell végzett a férfiak egyéni versenyének első helyén, miután a döntőben 6-3 arányban múlta felül a walesi Martin Phillips-et. A Grand Slam of Darts-on is jól helyt álló Scotty Dog a 32-es számú csoportból jutott ki, hogy aztán a német Michi Unterbuchner, az angol Scott Waites és a holland Derk Telnekes testén át jusson a döntőbe. A walesi cséká az ötös csoportból jutott ki a 32-es táblára, amely után Joe Singleton, Jamie Hughes, Tony O'Shea és Krzysztof Kciuk sem tudták útját állni a fináléba vezető útig. Ott viszont az angol sokkal jobban és összeszedettebben játszott, így végül jogosan hódította el a verseny első helyét. Mitchell a fináléban 93-as, míg Phillips 78,65-ös átlagot produkált.

sm.jpg

Magyarok közül ketten jutottak el a főtáblára. A Sport DC-s Vereczkey Lajos ragyogó játékkal nyerte meg a 18-as csoport küzdelmeit, többek között Németh Barnát és Strbik Pétert is legyőzve. A tábladöntőben walesi ellenfelet kapott, aki magabiztosan vert 4-0-ra, így jutott ki a főtáblára, ahol aztán egy szinte végletekig kiélezett találkozón maradt alul a skót Ross Montgomery-vel szemben 4-3-ra úgy, hogy hat meccsnyila is volt a továbbjutáshoz. Mellette még Balogh Béla jutott ki a 31-es csoportból, ahol két norvég és egy lengyel után egy holland versenyzőt győzött le a tábladöntőben. A 32 között aztán a későbbi győztes Scott Mitchell került vele szembe, az angol pedig 4-2-re le is győzte a magyar játékost, ám ettől függetlenül büszkék lehetünk rájuk, hogy idáig is eljutottak. Kettejükön kívül még a győri Rucska József, Katona Bence, valamint Kovács Patrik jutottak még tábladöntőig, de ők sajnos kikaptak és nem jutottak ki a csoportjukból.

vereczkey.jpg

(fotó: Vereczkey Lajos / Facebook)

És még egy fontos dolog: Michael Unterbuchner révén kilencnyilasnak is szemtanúi lehettek a verseny nézői. A német játékos - aki decemberben a Finder Darts Mastersen is részt vesz - a legjobb 32 között a holland Dennie Olde Kalter ellen 4-1-re megnyert találkozón dobta meg a tökéletes leget, mellette pedig két tizenkét- és egy tizenöt nyilas kört dobva abszolválta a találkozót.

michi.jpgA hölgyek mezőnyében meglepő módon az ausztrál Corrine Hammond végzett az élen, miután a döntőben nagyon simán verte 5-0-ra a tízszeres Lakeside-bajnok Trina Gulliver-t. Hammond a négyes csoport élén végzett, és onnan ment tovább a főtáblára, ahol először Anna Votavovát, majd Laura Turnert, Deana Rosenblom-ot, végül pedig Paula Jacklint győzte le a fináléba kerülésért. Gulliver a hetes csoportot nyerte meg, onnan pedig Stefanie Rennoch, Vicky Pruim, Aileen de Graaf és Julie Thompson testén át verekedte el magát a döntőig. Ott azonban már elfogyott az erő, Hammond pedig nagyon simán abszolválta a mérkőzést. Az ozzie hölgy 71,57-es, míg a Brit Birodalom lovagja 64,24-es átlagot dobott a döntőben.

hamgul.jpg

Magyar versenyzőink közül itt is ketten kerültek be a legjobbak közé. Közülük Ihász Veronikát kell külön kiemelnünk, aki az első csoportot nyerte meg úgy, hogy a tábladöntőben 4-3 arányban "lenullázta" a BDO egyik legjobb női játékosát, Deta Hedman-t (bár a jegyzőkönyvben 4-0 volt feltüntetve - köszi a kiigazításért Rucska Józsinak). A negyeddöntőben azonban Paula Jacklin jobb volt nála, így Vera végül az ötödik helyen végzett. Czipó Vivien a legjobb 32-ig jutott el, ám ott sajnos kikapott Julie Thompsontól, és ezzel neki véget is ért a női verseny. A legjobb 64 között vérzett el többek között Böhönyeiné Horváth Valéria, Csombok Krisztina, valamint Kiss Viktória is.

tina.jpg

(fotó: Csombok Tina / Facebook)

Az egyénik után nézzük, hogyan teljesített kis magyar különítményünk a párosok terén. A férfiaknál egy párosunk jutott el a legjobb 16 közé. A Mester Zoltán-Kovács Patrik összetételű kettősünk nagy csatában maradt alul a Tony O'Shea-Darryl Fitton alkotta párossal szemben, így nekik itt fejeződött be a verseny. A férfi párost végül az angol Wilson-Whitehead duó nyerte 5-0 arányban az osztrák Losan-Schnier kettős ellenében.

wilsonwhitehead.jpg

hedmandobrom.jpg

A hölgyeknél végül "nemzetközi" siker született, ugyanis a fináléban az angol Deta Hedman és az orosz Anasztaszija Dobromiszlova diadalmaskodott 4-2-re azzal a német Rennoch-Willkomm párossal szemben, akik az elődöntőben éppen a Kiss Viktória-Czipó Vivien összetételű kettős ellen tudtak nyerni 4-2 arányban, így a magyar páros a harmadik helyen végzett ebben a számban, amihez szívből gratulálunk nekik!

kissczipo.jpg

A vegyes párosok versenyében lengyel siker született. A PDC ajtaján kopogtató Krzsysztof Ratajski és női társa, Karolina Podgórska nyerték a döntőt a holland Tuinstra-Tuinstra kettős ellenében (4-2 arányban).

ratpod.jpg

A végére pedig lássuk, hogy alakultak a warm-up versenyek helyezései. A hölgyeknél svéd győztes született Helene Sundelin személyében, aki a német Christina Schuler-t győzte le 4-2 arányban, míg a férfiak mezőnyében Krzysztof Ratajski diadalmaskodott, aki a belga Christoff Van Der Wal-t tudta legyőzni 4-3 arányban. A nők mezőnyében Csombok Tina, a férfiaknál pedig Pósfai Miklós egészen a negyeddöntőig jutott, ám ott mind a ketten elvéreztek. Tina a későbbi finalista Schulertől, míg Mixi a holland Maikel Verbeek-től kapott ki.

wupnoi.jpg

wupferfi.jpg

Végül, de nem utolsó sorban, következzen a tornáról készített videó, amelyet a YouTube czechdarts csatornáról vettünk át, és amelyben úgy 1 óra 28 percnél pedig valami olyan dolognak lehettek szem- és fültanúi, amit azt hiszem nem kell megmagyarázni. Úgyhogy jómagam, a 9 nyíl, valamint az egész magyar dartstársadalom nevében szívből gratulálok Filyó Tibornak (aki a tornán megdobta az 1500. maximumát), valamint (most már) menyasszonyának, Ölei Annamáriának, és kívánok nekik sok, boldog, együtt eltöltött évet, valamint még legalább 1500 darab (ha nem több) maximumot a dartstáblák előtt! :)

tibiannamari.jpg

A pillanat, amikor elhangzik az a boldogító igen (fotó: Filyó Tünde / Facebook)

A fotókat a Cseh Dartsszövetség (Česká Šipková Organizace) Facebook-oldaláról vettük át (ahol nem, ott a kép alatt megjelöltük a forrást).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9813321767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása