9 Nyíl

Kis gyártók a nagyvilágban (2. rész)

2017. november 21. 16:30 - matyi96

Egy hete kezdetét vette egy sorozat, mely kilépve a Target, Unicorn, Winmau világából bemutatja a kisebb gyártókat. Ígéretünket betartva, ezen a héten is nagyító alá teszünk pár gyártót, akik több figyelmet érdemelnének.

darts.jpg

Cosmo Darts

cd_2.jpg

Kezdjük a sort a Cosmo Darts-cal. A Cosmo Darts-ot a Cosmo Seiki cég hozta létre Japánban. A Cosmo nem csak gyönyörű dárdákat, hanem nagyon jó minőségű, tartós szárakat és tollakat is gyárt (mint általában minden gyártó). A Cosmo Darts "Fit Flight" elnevezésű tollakat gyárt, melynek különlegessége, hogy egy adott szárba nem beledugjuk a tollat, hanem csak simán rátesszük. Ezekből a tollakból természetesen megtalálható a standard, a kite és egyéb formák is. A Fit Flight tollak mellé természetesen jár a Fit Shaft szár is (persze külön kell beszerezni). Ezek is eltérnek a normál száraktól, mivel a tollakhoz lett gyártva. Mára már különböző variációkból választhatunk, ha a Cosmo szárak és tollak mellett tesszük le a voksunkat.

cosmo-fit-flight-logo.jpg 

A Cosmo-nak rengeteg játékosa van, nem csak Ázsiában, hanem Európában is. A legnagyobb név természetesen a PDC remek játékosa, Darren Webster. Itt van még Steve West, Kim Viljanen, Mickey Mansell, Darin Young és Royden Lam, na meg a lassúságáról híres Justin Pipe is. 

Mint már említettem, nyilakat is gyárt a cég. Szerintem az egyik legszebb és legkülönlegesebb a Mickey Mansell-nek gyártott Cyclone. Persze ez csak egy szubjektív vélemény. Viszont az objektív, hogy remekbe szabott nyilak kerülnek ki a piacra a nevük alatt, melyek között található egyszerű, extra, könnyű és nehezebb készletek is. 

Lássunk pár dolgot tőlük képen formájában:

mickey_mansell.png

A csodálatos Cyclone, amely Mickey Mansell dárdája

steel_roydenlam2.jpg

Royden Lam készlete

justinpipe_1.jpg

Justin Pipe nyilai, a már említett Fit Flight tollakkal és szárakkal ellátva

Datadart

new-datadart-logo-0915-1.jpg

A Datadart 1974-ben nyitotta meg kapuit Észak-Angliában. Nagyon keményen dolgoztak, hogy kidolgozzák saját brandjüket. Már tapasztalt játékosokat és a jövő játékosait egyaránt elkezdték támogatni, szponzorálni. A legnagyobb név a Datadart alatt egyértelműen Jocky Wilson volt, aki 2012-ben eltávozott köreinkből. A skótok büszkesége a dartstörténelem egyik legnagyobb játékosa volt. Érdemes róla megtekinteni pár régebbi felvételt. 

Jelenleg is vannak játékosai a cégnek. Két jól csengő nevet emelnék ki a BDO-ból: Martin Adams és Gary Robson is a Datadart színei alatt versenyzik. 

A Datadart természetesen szintén gyárt tollakat, szárakat, de ezekben semmi különleges nincs, így a nyilakra térnék át. A nyilaik megtalálhatók már Magyarországon is. Megtalálhatók a játékosoknak gyártott nyilak és a különböző szériájú nyilak is. Jocky Wilson neve alatt háromféle nyíl fut. Martin Adams készlete szintén megtalálható, ahogyan Gary Robsoné is. És, ahogy már korábban is mondtam, a szérianyilak is szerepelnek a listán. Nem sorolom fel az összeset, érdemes ellátogatni az oldalukra és ott körülnézni. 

jocky_wilson.jpg

Jocky Wilson háromféle készlete

 

martinadamswolfie.png

Martin Adams 95%-os nyílkészlete

datadart_pro_ti.png

Itt pedig a Datadart Pro Ti látható

Cuesoul Darts

cuesoul.jpg

A Cuesoul egy napjainkban (főleg Ázsiában) feltörekvő cég, ami biliárdba és dartsba fektette a tőkéjét. A cég alapvetően amerikai (Cuesoul Sports). Ez a cég hatalmazta fel a Xiamen Town kereskedelmi céget, hogy reklámozza és árusítsa a termékeket Kínában, na meg szerte a világon. 

Maga a Cuesoul a Cue és a Soul szóból ered, létrehozója Kenny, aki az amerikai cég vezetője. Mr. Kenny régóta biliárdozik és dartsozik, ezért gondolt arra, hogy létrehozza a céget. 

A Cuesoulnak vannak táblái, nyilai és tartozékai is. Legfőképp a nyilakkal szeretnék foglalkozni, mert azok sikerült igazán szépre. Tapasztalatom nincs felőlük (itt szeretném megkérni a kedves olvasókat, hogyha valakinek van bármiféle tapasztalata a Cuesoul termékekkel kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot), így csak képeket tudok beszúrni és megmutatni a kisebbfajta a csodákat. 

cuesoul_aurora.jpg

Az egyik legsikeresebb termék, az Aurora, mely több színváltozatban is kapható

Pentathlon

A Pentathlon a világ egyik legnagyobb dartstoll-gyártó cége. Nemrégiben azonban nagyot robbantottak és elkezdtek nyilakat is gyártani. A TDP modelleket speciális tapadás jellemzi, amely az ún. Shark Grip-nek köszönhető. Minden készletük Angliában készül és 90%-os volfrámtartalmúak. 

Lássunk néhányat közülük:

tdp_t2.jpg

A Pentathlon TDP T2-es (mintha valami tankról írnék)

tdp_t5.jpg

A TDP T5-ös már kicsit extrább, mint a T2-estdp_t4.png

A TDP T4-es pedig szerintem zseniális

McKicks Darts

images_5.jpg

A következő sorokban egy holland székhelyű cégről, a McKicksről ejtek néhány szót, zárásként. A gyártó 2001-ben jött létre, Boel úr hatására. A McKicks főként nyilakat gyárt, törekedve arra, hogy ne csak dizájnosak, hanem különböző markolatúak, formájúak legyenek, ezzel azt elérve, hogy mindenki megszerezhesse álmai nyilát. 

Egy kis érdekesség: a McKicks-nél található egy úgynevezett Mighty Grip készlet, melyet maga Michael van Gerwen is használt (és sokak szerint nem tv-s versenyen még használ is néha) mielőtt az XQ Max-hoz szerződött. Sok különbség nincs egyébként az XQ és McKicks "Gerwen" nyilak között. 

A termékek között tényleg található rövidebb, hosszabb, tömzsibb, vékonyabb vagy esetleg fix fogású készlet is. Nézzünk meg közülük párat!

mighty_grip.jpg

A Mighty Grip egy egyszerűnek mondható készlet

premium_blacks.jpg

A Premium Black már egy rövidebb, hordó alakú készlet

power_pink.jpg

A Power Pink készletet azoknak ajánlják, akik a fix-fogású nyilakat szeretik

Ezzel sorozatunk második része is véget ért. Reméljük, hogy sokaknak tudtunk segíteni megismerni azokat a gyártókat, melyek nem annyira ismertek, mint a triumvirátus. Sorozatunk utolsó részében egy igazi csemegével fogunk nektek szolgálni, melyben megismerkedhettek egy magyar vonatkozású gyártóval...

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2113340797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása