9 Nyíl

Nagy nevek és a felszolgált bukták esete

2017. november 24. 20:05 - Dart Major

2017 Mr. Green Sport Players Championship Finals - Minehead (első nap, délutáni program)

Eljött hát az év utolsó versenye mielőtt kezdődne a világbajnokság. Eljött az utolsó lehetőség arra, hogy pénzt (vagy pontot, ahogy tetszik) gyűjtsenek a játékosok ezzel javítva kiemelési helyüket a vb-n. Délután jó néhány nagy név tábla elé lépett, de a show-t mégsem ők vitték el. Nézzük meg mi is történt az igen mozgalmas (tizenhat mérkőzéses) délutánon.
players-championship-2017-mr-green.jpg

A fent említett show-t Richard North prezentálta. Történt ugyanis, hogy a Red Dragonhoz nemrég csatlakozott versenyző egészen kiváló teljesítménnyel lépte le Peter Hudsont. North ugyan az első leget elbukta, de után nagyon belehúzott. Egész konkrétan csupa ötkörös játékot hozott össze, mindegy volt neki, hogy hátsó vagy első pályán kellett dobnia. Teljesítményét egy 130-as kiszállóval koronázta meg, a végén pedig 99-es átlag állt a neve mellett. Meggyőző játék volt.
north.png
Meggyőző volt Stephen Bunting is. A darts Peter Griffinje úgy tűnt, hogy szoros partit hoz össze Benito van de Pas ellen. 2-2-ig elmentek fej-fej mellett, aztán Bunting nagyon megrázta magát.Előbb dobott egy tizenkét nyilast amit követett egy még bravúrosabb tizenegy nyilas játék. Ezt megkoronázandó a hetedik leget is behúzta és 5-2-es előnye behozhatatlannak bizonyult. A holland ismét nem tudott komoly ellenállást kifejteni, még a 85-ös átlagot sem érte el. Ezzel szemben Bunting 60%-os kiszálló mutatóval és 96 fölötti átlaggal zárt ami bőven jónak nevezhető.
bunt.png
Jamie Caven komoly bravúrt hajtott végre Joe Cullen ellen. "Jabba" nem élete legjobb évét futja így nem ő volt a meccs esélyese. Ennek ellenére nagyon taktikus és pontos játékot mutatott be, igaz ebben Cullen is partner volt. Történt ugyanis, hogy 3-3-ig mindenki hozta a saját játékát. Ezek között akadtak parádés játékok is. Caven kiszállt 156-ról, Cullen dobott tizenegy nyilast szóval jó parti volt. 4-3-as előnynél Caven kihasznált egy Cullen hibát és 5-3-ra ellépett. Ezután a "Rocksztár" dobott két öt köröst és jött a döntő leg. Ebben Cullen meccsnyílhoz jutott, de a D16 kifogott rajta. Ezt pedig Jabba megbüntette és továbblépett. Hiába Cullen hét ponttal jobb átlaga ez ma nem ért semmit.
cave.png
Chris Dobey volt a másik olyan játékos aki nagy halat fogott. Nevezetesen Kim Huybrechtset tudta legyőzni, mégpedig a vártnál könnyebben. Tegyük hozzá ezért a belga bőven tett. Az első szettet Kim még behúzta aztán viszont zsinórban hármat bukott. Jelzés értékű, hogy Dobey egy öt köröst sem dobott. Egy másik jelzés, hogy a harmadik legben hat nyila is volt kiszállni, majd a negyedikben megint mellé lőtt. Szépítenie sikerült egy szép 110-es kiszállóval, aztán viszont megint elvitt két leget az akkor már egész jól játszó Dobey. A három leges előny a végéig kitartott így meglepetésre Huybrechts búcsúzott. Chris Dobey csodálatos kiszállózásának köszönheti sikerét, 66% feletti mutató duplán szenzációs mutatvány.
dob.png
Peter Jacques a huddersfieldi postás szintén beállt a bravúrt bemutatók sorába. Vagy mondjam azt, hogy Cristo Reyes már megint rommá verte saját magát? Egyrészt a meccs első részében Reyes a tábla előtt sem volt. Konkrétan 4-0-ra húzott el Jacques a meccs elején. Volt ugyan két ötköröse az angolnak, de Reyes vagy el sem jutott kiszállóig vagy épp elhibázta azt. Ekkor azonban Reyes megfújta az ébresztőt. Dobott gyorsan egy tizennégy és egy tizenöt nyilast, majd feljött 4-3-ra is, miután Jacques nézett be egy nem túl nehéz kiszállót. Majd jött még egy ötkörös és jött az egál is. Aztán amikor a vezetésért dobott a spanyol, előbb a D18-at majd a D9-et hibázta és ellenfele büntetett. A következő ötkörös meghozta a spanyol egyenlítést és jöhetett a döntő leg. Reyes kilenc eldobott nyíl után harminchat pontot állt meg. Erre volt hat azaz 6 nyila. Mindent elszórta, ez pedig Jacques továbbjutását eredményezte.
jaq.png
Adrian Lewisnak nincs jó éve. Sérülés, műtét, veszélyeztetett terhesség a feleségénél az minden csak nem ideális. Most viszont Mike De Decker ellen már-már feltűnt a régi Adrian. Két ötkörössel kezdett (a második break volt) ami nem rossz. Decker ekkor még reménykedhetett mert visszabreakelt, viszont Lewis újra két öt köröst szállított. Az 5-1-hez azonban kellett némi mázli is mert 20 pontról nem bírt a belga kiszállni. Ekkor talán túlságosan megnyugodott a kétszeres világbajnok és elvesztett két leget egymás után, bár hozzáteszem nem dobott rosszul a belga. Lewis ekkor felébredt, bámulatosan szállt ki 129 pontról a tizenkettedik nyíllal. Jó meccs volt, az átlagok is rendben voltak, jó volt látni végre egy (Barney nyíllal is) jól dobó Lewist.
23845753_1550954278318883_8761661774309407715_o.png
Steve Lennon azok közé tartozik aki megmutatta, hogyan kell leadni egy háromleges előnyt. Zoran Lerchbacher ellen az ír játékos ellépett 3-0-ra, amire mondhatjuk, hogy jó kezdés, főleg azért is mert ebből két leg break volt. Ezután eljött egy holtpont és az osztrák 4-4-nél utólérte ellenfelét. Lennon erre dobott egy tizenkét nyilast és a döntő leget is behúzta, így pedig 6-4-el ment tovább.
Darren Webster és Antonio Alcinas meccsén bejött a papírforma. Az első két leget elvitték első pályáról, aztán Webster húzott be két leget egy-egy öt körössel. Ezt a hátrányt a spanyol szépen egalizálta, de utána több babér nem termett neki. Webster elvitte a következő két leget majd a kilencedik leget csodálatosan húzta be az angol. Nevezetesen dobott egy tíz nyilast ez pedig 6-3-as sikert jelentett számára.
Robert Thornton és James Richardson meccse két dolog miatt lett érdekes. Az egyik, hogy embertelen mennyiségű kiszállót hagytak ki az urak. 46-ból 11 volt a két játékos mérlege, ami rém gyenge. Ez volt az a meccs ahol szinte kizárólag egymás hibáiból éltek meg a felek. A másik érdekesség, hogy Thorn a döntő legben 180-180-al kezdett. Majd jött egy T20 és egy T19 is. De a D12 kimaradt. Addig sem volt épp nyugodt a skót, de ezután gondolom majd felrobbant. De legalább a meccset behúzta 6-5 arányban.
Justin Pipe mérkőzései sosem tartoznak a nézőbarát kategóriába. Most ráadásul a szintén nem kapkodó Mark Websterrel került össze az angol. Webster jól kezdett és elvitte az első két leget. Ekkor azonban Pipe megjött a meccsbe és 4-2-re megfordította a meccset köszönhetően a tizennégy és tizenöt nyilas legeknek. A 4-2-es előnyön egyet tudott kozmetikázni a walesi, de a vége 6-3 lett a kevesebbet hibázó Pipe javára. 46%-os kiszállózás Pipe neve mellett, 27 Webster neve mellett, ez volt a legnagyobb különbség.
Dave Chisnall új nyíllal próbálkozott Joe Murnan ellen és 3-0-nál úgy nézett ki jól jött a csere. Bár az öt, hat és hétkörös legek  Chizzy szintjén nem mondhatók erősnek. 4-1-nél még mindig úgy nézett ki, hogy sima lesz a meccs, de Chisnall zsinórban hagyta ki a helyzeteket, nem dobta meg a kiszállókat ez pedig 4-4-es állást eredményezett. Sőt eljutottak a döntő szettig is ahol Murnan két tripla nélküli kört is dobott ez pedig a végét jelentette. Chizzytől jóval több kell holnap.
A Huybrechts tesók rossz napját a "Bronz Adonisz" azaz Steve Beaton tetőzte be. Pedig Ronny jól kezdett és 2-1-re vezetett egy break után. Viszont itt jött egy forduló pont, amikor Beaton három leget nyert zsinórban. A belga verhette a fejét falba, mert simán vezethetett volna Ő is ilyen arányban ha pontosan céloz. Szépítenie sikerült még, de erre Beaton varázsolt egy tizenkét nyilast 136-ról kiszállva. A belga aztán megint feljött egy legre, a korábbi világbajnok viszont dobott még egy tizenkét nyilast és 6-4-el ment tovább. Beaton 93,17-es átlaga mellé 50%-os kiszálló társult, ez bőven elismerést érdemlő.
Steve West elég rendesen megszenvedett Ryan Searle ellen. A bivaly felépítésű West 3-1-es hátrányban találta magát és konstatálhatta, hogy egy saját kezdést sem bírt addig behúzni. Utána viszont egyenlített, majd ezt megismételte 3-4 után elvitte az összes leget és nyert 6-4-re. Searle átlaga alig lépte át a 80 pontot, West pedig 89 pontot zárt. Felejthető mérkőzés volt, ennél tudnak mind a ketten sokkal jobbat.
Mervyn King
 és Brendan Dolan mérkőzése pár éve óriási sláger lett volna. Most sem rossz párosítás ez, de a régi fény nem vetül már rá. Ennek megfelelően nem is volt túl magas a színvonal, a lejátszott tizenegy leg alatt egyszer sem dobtak hat körösnél jobbat. A 3-3-ig elmentek fej-fej mellett, majd King szerzett két leges előnyt, amit leadott sikeresen. Ezt követően Dolan egyenlített de a döntő leget az angol bírta jobban és szenvedve lépett tovább. 
Jermaine Wattimena volt a délután mészárosa. A korábbi junior világbajnok Keegan Brownt nemes egyszerűséggel ledózerolta. Mondjuk egy 79-es átlagot dobó ellenfelet nem nehéz. A holland játékos 96-os átlagot dobott és remekül 66,67%-al kiszállózott. Brown meg mintha ott sem lett volna.
James Wade saját magán kívül Kevin Painternek is megköszönheti mai győzelmét. A "Művész" ugyanis hiába dobott 113-as és 121-es kiszállót, hiába dobott tizenegy nyilast sikerült neki tizennyolc kísérletből összesen négy duplát eltalálnia. És még az átlaga is 87 pont alatt maradt. Wade 89 pontos átlaga szintén nem verdesi az egeket ahogy 37,5%-os kiszállózása is a "szódával elmegy" kategóriába esik. De ez most elégnek bizonyult.

img_20171124_200421.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9013370443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása