9 Nyíl

Fókuszban a nyílmesterek (4. rész)

2017. december 08. 09:00 - matyi96

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság: Játékosmustra

Amikor az első dárda elrepül az Alexandra Palace-ban, pont akkor lesz kétéves a blogunk, amely mostanra már kissé ki is nőtte magát. Úgy látunk hozzá a 2018-as évnek, hogy a már meglévő profizmusunkat elővéve prezentáljuk nektek a világbajnokság eseményeit. Tavaly is sikerült egy elég komoly (23 részes) sorozatot elétek tárni a PDC történelemkönyvéből, most pedig úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk nektek azt a 72 játékost, aki december 14-től kezdve veszik birtokba az AllyPally színpadát. Sorozatunk negyedik részben következzenek azok a játékosok akik a Pro Tour ranglista 1-8. helyéről kerültek be a mezőnybe.

wk-darts-williamhill-e1480587323108.jpg

Richard North (Anglia)

richard_north.jpg

A Pro Tour ranglista első helyéről egy debütáns kerül be a világbajnokságra Northy személyében. Ragyogó évet zárt maga mögött az angol, megérdemli, hogy ott legyen az Ally Pally-ben. Richard egyébként kőműves és már 2010 óta a PDC tagja. Jelenleg 27 éves. A világranglistán egyelőre a 68. helyen áll, de ne legyen kétségünk afelől, hogy fog ő még előrébb is állni. A major tornákkal idén ismerkedett meg igazán, szerepelt a Grand Prix-n (egy kört tudott menni), valamint a PC Finals eseményén is részt vett (legjobb 32). 2011-ben volt egy UK Open szereplése is. Első vébéjén egyből az ötszörös világbajnok Barney ellen száll harcba, a papírforma egyértelmű, de azért ne becsüljük alá az angol játékát sem.

Vincent van der Voort (Hollandia)

vincent_van_der_voort_1.jpg

A géppuskakezű hollandot gondolom már sokan jól ismerik. Régóta benne van már a darts világában és egy végtelenül szimpatikus játékost ismerhetünk személyében. Épphogy nem a világranglistáról jutott be, mivel a 33. helyen áll jelenleg. Így azonban kiemelt ellenfelet kapott az első körben, név szerint Dave Chisnall-t. Van der Voort-nak minden esélye meg van Chizzy ellen, szóval aggodalomra nem sok oka van.  VvdV hat éven keresztül szolgált a BDO-ban, majd 2007-ben átállt a PDC-hez. Egyik legjobb eredményét rögtön 2007-ben érte el, egy UK Openen szerzett második helyével, de kétszer volt már vébé negyeddöntős is (2011, 2015). Major tornát nem nyert még, de van már tornagyőzelme a PDC-ben természetesen. Három PC fordulót zsebelt már be, valamint 2014-ben megnyert egy Ausztriában rendezett European Tour-t is. Rutinos játékosról beszélhetünk tehát, így Chizzy-nek kemény dolga lesz az első körben ellene. 

Christian Kist (Hollandia)

christian_kist.jpg

Egy újabb holland játékos jön a sorban. Christian Kist utóbbi versenyein inkább a kézsérülése miatt volt téma, mert a mutatott játéka sérülése miatt nem volt túl jó. Kérdés, hogy milyen állapotban fog színpadra lépni majd az első körben. Ráadásul a címvédő és világranglista első van Gerwen vár rá. Sok jót nem jósolnék Kist-nek, de azért mindent bele! Ne feledjük, hogy Kist is világbajnok már, ugyanis 2012-ben megnyerte a lakeside-i "bulit" a másik szervezetnél. Jelenleg a világranglista 35. helyén áll, eddig háromszor vett részt az AllyPally-ben, egyszer sikerült is neki mennie egy kört. Legjobb eredménye talán a Grand Slam-en elért negyeddöntője még 2012-ben. 

Ronny Huybrechts (Belgium)

ronny_huybrechts.jpg

Jöjjön az egyik Huybrechts a kettő közül. Ronny, a fiatalabb Kim mellett, ott lesz a világbajnokságon idén is. Két részletben játszott a BDO-ban, először 1992 és '97 között, majd 2005 és 2012 között. Nincs túl sok tornagyőzelme még a BDO-ból sem, de az egyik legszebb talán a 2010-ben megnyert Belgium Masters. A PDC-ben egy elődöntőt tud felmutatni még a European Championship tornájáról, melyet 2013-ban ért el. Illetve van egy második helye még, melyet öccsével együtt ért el 2013-ban a PDC csapat-világbajnokságon. A vébéken 2014 óta folyamatosan szerepel, eddig kétszer tudta elérni a második kört, jobb nem jött össze neki.

Jermaine Wattimena (Hollandia)

jermaine_wattimena.jpg

A következő delikvensünk Jermaine Wattimena Hollandiából. Jelenleg a világranglista 40. helyét tölti be. Már 2008-tól versenyzik, még a BDO-ban kezdte, mint oly sokan. 2014-ben azonban ő is, mint oly sokan a PDC mezőnyébe igazolt. Azóta érte el a 40. helyet, mely azért nem rossz teljesítmény. A nagy áttörést várjuk még tőle, de azért egyre gyakrabban látjuk őt a European Tour eseményeim. A világbajnokságon 2015-től rendszeresen részt vesz. Első évében még selejtezőt kellett játszani, amit nem sikerült megnyernie, de '16-ban és '17-ben már főtábláról indult, ahogyan most is teszi majd. A három alkalomból mindháromszor kikapott az első meccsén, most Joe Cullen ellen kellene győzelmet elérnie, hogy megtörje ezt a nyeretlenségi szériát. 

Steve West (Anglia)

steve_west_1.jpg

Azért Steve West sem ma kezdte a játékot... 1989 óta dartsozik, 2005-ben szerződött a BDO-hoz és egészen 2012-ig ott is játszott. 2012-től a PDC-hez tartozik és jelenleg a 37. helyen áll a világranglistán. Az eredmények nem sűrűn találják őt meg, de azért ne legyen felőle kétségünk, hogy nagyon jó játékos. Legjobb eredménye egy UK Open legjobb 16 2013-ból és egy Matchplay legjobb 16 idénről. Az biztos, hogy megérdemelt a helye ebben a mezőnyben. Egyébként hat vébén szerepelt már (öt BDO és egy PDC), de minden egyes vébéjén az első körben búcsúzni kényszerült, mekkora pech. Tavaly játszotta első PDC-s világbajnoki meccsét, melyet 3-2 arányban, gigászi küzdelemben veszített el Mervyn King ellen. Idén sem áll előtte könnyű menet, Benito van de Pas vár rá, de azért azt tudjuk, hogy a holland nem éppen élete formájában játszik, szóval az esély adott West-nek.

Zoran Lerchbacher (Ausztria)

zoran_lechbahcer.jpg

A második számú osztrák, aki Ausztriát képviseli Suljovic után a világbajnokságon. Lerchbacher már 2011 óta tegja a PDC-nek, előtte három évig a "rivális" szervezetet erősítette. 45 éves már, de a nagy eredményeket még nem ért el, bár számára már a vb-részvétel is óriási teljesítmény. Jelenleg a 74. helyen tartózkodik az Order of Meriten, szóval a papírforma azt mutatja, hogy nem tőle kell várni a legnagyobb csodát. Mervyn King így "papírformailag" örülhet, mert az osztrákot kapta meg az első körben. Zoran azért képes nagyon jó játékot nyújtani és tapasztalata is van már, szóval minden esélye meg van arra, hogy életében először túljusson az első körön, de ehhez nagyon jó játékot kell mutatnia. 

Dimitri van den Bergh (Belgium)

dimitri_van_den_bergh.jpg

Nem sok időt töltött a BDO-ban a belga tehetség, csupán egy évet. 2013-at már a PDC-ben kezdte és milyen jó döntés volt ez tőle. 2014-ben három Development Tour-t nyert, 2015-ben kettőt tavaly és idén pedig egyet-egyet. Legnagyobb sikere természetesen az idei, pár héttel ezelőtt megnyert PDC Ifjúsági Világbajnokság, szóval ő duplán megérdemli, hogy ott legyen az AllyPally-ben (egyszer a Pro Tour helyezése miatt, másszor pedig a megnyert ifi-vb miatt). Mindössze 23 esztendős és már 43. a világranglistán. Becenevét (The Dreammaker) méltán használhatja, ugyanis nem lepődnék meg, ha pár éven belül valami óriási eredményt érne el. Igazából az sem kell, hogy pár éven belül történjen meg a nagy áttörés, mert annyi ideje van még, hogy azt leírni is fura. 2016-ban már sikerült egy kört mennie, tavaly az elsőben kapott ki Cristo Reyes-től. Idén az első körben Stephen Bunting-gal fog játszani, az tuti, hogy éles meccs lesz és nem tartanám nagyon nagy meglepetésnek, ha a belga győzelmével érne véget a mérkőzés.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7913452919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása