9 Nyíl

Nagy változások jönnek a PDC-nél

2017. december 08. 14:22 - adam_f

avagy mit hozhat a 2018-as esztendő?

Nagyon jó híreket osztott meg Barry Hearn, a PDC elnöke a nagyérdeművel. 2018-tól kezdve ugyanis eltörlik a nevezési díjakat a Players Championship versenyeiről, a UK Open selejtezőiről, valamint a European Tour sorozatából is. Ám kérdés, hogy ez kik számára jó hír?

photo.jpg

Ez tényleg jó hírt jelent a versenyzőknek, mert jelentős anyagi könnyebbséget jelent a játékosoknak, mert az évad során egy versenyző akár 4000 font nevezési díjat is befizetett ezen selejtezőkre, míg ezt most 400 fontból is megúszhatja. Természetesen ez a Pro Tour kártya tulajdonosokon kívül csak azokra vonatkozik, akik a PDPA tagsági díjat befizetik (a játékosoknak ezután is ugyanúgy regisztrálniuk kell magukat, mint eddig is tették, hogy a lezárási határidő előtt rajta legyenek a listán, az esetleges büntetéseket elkerülendő).

Barry Hearn a következővel magyarázta ezt a lépést: "Ez egy újabb jelentős lépés a darts globális sporttá válása felé. Biztos vagyok benne, hogy mind a Tour Card birtokosok, mind pedig a PDPA tagjai örömmel üdvözlik ezt a lépést, miszerint ingyenesek lesznek ezek a rendezvények, ami évente legalább 4.000 fontos kiadást jelentett játékosonként.

bh_1.jpg

Ezt a lépést a PDPA teljes mértékben támogatja, nem beszélve arról a 128 játékosról, akik Tour Card-dal rendelkeznek, mert így ők is garantáltan részt vehetnek a Players Championship mind a 22 fordulójában. Minden kártyabirtokos és játékos, aki részt vesz a 2018-as Qualifying School versenyében - legyen az Angliában, vagy Európában - ingyen ott lehet majd a UK Open hat selejtezőkörében, valamint az összes European Tour versenyen is.

Azzal pedig, hogy sikerült a Qualifying School-t kiterjesztenünk két helyszínre, nagyobb lehetőséget biztosít a játékosoknak a Tour Card, vagyis a "belépőjegy" megszerzésére ahhoz, hogy elinduljanak a sztárrá válás útján" - fejezte be mondandóját a PDC elnöke.

A PDC Challenge Tour és a Development Tour viszont továbbra is fizetős verseny marad, illetve a European Tour selejtezők is azon játékosok számára, akik nem tagjai a PDPA-nek. Fontos változás még az is, hogy aki nem indul el a Qualifying School eseményén (területi jogosultsága szerint), az csak két ET-selejtezőn indulhat el az évad során. Szerencsére ez a PDC East Europe és a PDC Nordic&Baltic selejtezőit nem érinti, így a magyar versenyzők is tizenhárom alkalommal próbálhatnak bejutni az éppen aktuális ET-forduló főtáblájára. 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr5813449695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása