9 Nyíl

Vajon csak ennyit érdemelt meg egy Legenda?

2017. december 10. 18:07 - adam_f

Gondolatok a tegnapi Phil Taylor "film" kapcsán

Csalódás...

Első körben az a szó jutott eszembe - és rajtam kívül szerintem még jó pár százezer magyar dartsosnak, amikor tegnap leültünk a televízió elé, hogy a nagy dérrel-durral beharangozott, és a sportág szinte már ikonikussá vált játékosáról, Phil Taylorról szóló "filmet" megnézzük.

Ám amit helyette kaptunk, arra szerintem senki nem gondolt...

...még legrosszabb álmaiban sem.

ut_hkthath4eww8x4xmdoxojbzmtt2bj.jpg

Igen, ez az én véleményem, amit most leírok és minden téren vállalom érte a felelősséget. Ám egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni a tegnapi dolgok mellett, mivel úgy gondolom, hogy most már van egy kis - mondjuk inkább úgy - aprócska, parányi szavam ebben a közegben.

Ugyanis mindenhol, ahol csak ezzel a műsorral kapcsolatban olvasok valamit, egyetlen dolgot tudok leszűrni: a mérhetetlen csalódást.

Mindenki csalódott volt azért, hogy nem kapott mást, mint a 2013-as világbajnokság döntőjének ismétlését (ami még ugyebár 2012-ben kezdődött, és amit egyébként a Legenda 7-4 arányban megnyert), valamint közel három órányi tömör rádiós stílusúra sikerült beszélgetést, vagy ahogy a megfelelő körökben nevezik: "podcastot".

Hát, mi valahogy nem ezt vártuk...

Pedig akkora reklámmal lett meghirdetve az egész, miszerint a Legenda méltó búcsút kap Magyarország legnagyobb sportcsatornájától is.

Hát ez minden volt, csak méltó búcsú nem...

Persze, itt nem azok a hibásak, akik végigülték és kellemesen elbeszélgették ezt a három órát. Ők csupán abból tudtak főzni, ami a rendelkezésükre állt. Mint ahogy Vereczkey Lajos barátom (mert attól még, hogy néhány dologban esetleg nem egyezik a nézetünk, még a barátomnak tartalak) is elmondta nekem: "A jogok miatt erre volt lehetőség. Sajnos rengeteg olyan meccs volt, ami szerepelt a kívánságlistánkon, még csak berakni sem tudták a jogdíjak miatt."

Ezzel természetesen én is egyetértek, viszont ha már az év elején tudjuk (és tudtuk), hogy Phil Taylor ezzel a világbajnoksággal fejezi be aktív pályafutását a profi dartsosok között, esetleg már akkor el lehetett volna kezdeni keresgélni, hogy milyen dokumentumfilm megszerzésére lehetett volna lehetőség, amit mondjuk az év közben párszor le is lehetett volna adni, egyfajta nézőcsalogatóként. Az egyik, s talán a legkézenfekvőbb lehetőség az ITV-n is nagy sikerrel leadott és alant közzétett Phil Taylor: az Erő és a Dicsőség című opusz lehetett volna, ami a kezdetektől mutatja be nekünk az Erő pályafutását, kiemelve belőle persze bizonyos csomópontokat.

Viszont Lajos azért mondott azért egy biztató dolgot is, ami remélhetőleg nem csak az ígéret szintjén marad meg: "Magam nagyon bízom benne, hogy a Sky Sports filmjét, ami a VB előtt kerül adásba, meg lehet szerezni és adásba tenni itthon is."

Hát, mi is nagyon bízunk ebben, mert szerintem a tegnapi nap után nem csak bennünk maradt hiányérzet...de a közmondás szerint: "Pénz beszél..."

Maradok baráti és sporttársi tisztelettel: adam_f

pt.jpg

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7713469979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stig 2017.12.11. 10:41:21

Én sajnos most nem tudtam megnézni kedvenc versenyzőmről készült és a Sport2 csatornán leadott filmet, de a kritikától függetlenül is "kutyakötelességem" megnézni amikor ismétlik. :-)

A Sky Sport-os dokumentum filmet én is kíváncsian várom, mert még az egy hónappal ezelőtti versenyen beharangozták, és amikor itt is elkezdték a most vetített filmet reklámozni, azt hittem, hogy ugyanaz. Kicsit meglepődtem, hogy hamarabb leadják, mint a Sky Sport, de hál' Istennek akkor ezek szerint két különböző filmről van szó.
A Sky Sport-on 14-én 16:30-tól vagy 17:30-tól lesz leadva a film a Grand Slam of Darts idején lement promóció szerint.
süti beállítások módosítása