9 Nyíl

A hollandok vitték a prímet Egmond aan Zee-ben

2017. december 11. 18:30 - adam_f

2017 Finder Darts Masters - összefoglaló

A férfiak és a hölgyek mezőnyben egyaránt hazai győztesei lettek az Egmond aan Zee-ben fekvő Hotel Zuiderduin falai között megrendezett Finder Darts Masters 2017-es kiírásának. A két holland játékos mellett még egy angol is örülhetett, aki az ifjúságiak versenyét húzta be. Részletek lejjebb...

fdm.jpg

Kezdjük a férfiak mezőnyével: Danny Noppert-nek sikerült otthon tartania a trófeát, ez pedig azt is jelentette, hogy Glen Durrant-nak nem sikerült a címvédés. A holland versenyző mindkét találkozóját nyerni tudta a csoportjában, így veretlenül jutott ki a negyeddöntőbe, ahol honfitársát, Willem Mandigers-t verte 3-1-re, majd az elődöntőben Scott Mitchell-t is felülmúlta 3-2 arányban. A döntőben az a Jim Williams várt rá, aki a címvédő Duzzát és a belga Geert de Vos-t legyőzve jutott be a negyeddöntőbe. Ott Scott Waites-et tudta megverni 3-2 arányban, míg az elődöntőben Yozza, alias Jamie Hughes is kénytelen volt kapitulálni ellene (a kopasz angolt 3-1-re verte Williams). A finálé aztán nagyon színvonalas és szoros játékot hozott - legalábbis 3-3-ig. Ugyanis a holland begyújtotta a rakétákat, és - kihasználva ellenfele hibáit - 5-3 arányban behúzta a döntőt, ezzel pedig a tornagyőzelem is az övé lett.

2017 Finder Darts Masters - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee (Hollandia)

Férfiak:

Döntő:

DANNY NOPPERT (NED - 95,03) - Jim Williams (ENG - 86,97): 5-3 (3-1; 0-3; 1-3; 3-0; 3-2; 2-3; 3-2; 3-1)

dn.jpg

Noppie meggyőző játékkal tartotta otthon a Finder Darts Masters trófeáját

A hölgyek mezőnyében is trónfosztásra került sor, ugyanis a címvédő Anasztaszija Dobromiszlova ki sem jutott a csoportjából. Ez a bravúr most Aileen de Graaf-nak sikerült ezen az ágon (vereség nélkül), míg a másik ágról Deta Hedman jutott a fináléba (a hölgyeknél két hármas csoport volt kialakítva, melyekből a két első helyezett jutott be a döntőbe). A döntő a holland számára szimpla formalitás volt, ugyanis két 3-0-ás szettet produkálva 2-0 arányban, és meglepően simán győzött angol ellenfele ellen, így ebben az évben Aileen szerezte meg a hölgyek tornájának első helyét.

2017 Finder Darts Masters - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee (Hollandia)

Nők:

Döntő:

AILEEN DE GRAAF (NED - 75,78) - Deta Hedman (ENG - 66,31): 2-0 (3-0; 3-0)

aileendegraaf_fdm2017.jpg

Aileen de Graaf-nak nem volt ellenfele ezen a hétvégén

S hogy tetézzük az eddigieket, a fiatalok mezőnyében sem a címvédő Justin van Tergouw ért oda a végén, hanem az angol Jarred Cole, aki ugyan összeszedett egy vereséget, de legarányának köszönhetően mégis bejutott a fináléba. Az ellenfele az a Nathan Girvan volt, aki legyőzte a címvédő van Tergouw-t 4-2-re, majd Ramon Leferink-et is elintézte hasonló arányban. A fináléban aztán az angolnak jött ki jobban a lépés, aki két szettben nullázta le a skót versenyzőt és nyerte meg az ifjúságiak versenyét.

2017 Finder Darts Masters - Hotel Zuiderduin, Egmond aan Zee (Hollandia)

Ifjúságiak:

Döntő:

JARRED COLE (ENG - 86,16) - Nathan Girvan (SCO - 77,50): 2-0 (3-0; 3-2)

fdm2017_champions.jpg

Gratulálunk a három bajnoknak!!!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr4413472507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása