9 Nyíl

Megkezdődik végre a várva várt kéthetes fieszta

2017. december 14. 09:00 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (az első nap - beharangozó)

A nap, amire oly régóta vártunk, íme elérkezett! Kettős ünnep ez számunkra, hiszen a mai napon ünnepeljük blogunk kétéves születésnapját, és a mai napon megkezdődnek a 2018-as William Hill PDC darts-világbajnokság küzdelmei is, amelyre közel egy évet kellett várnunk. Ezúttal 72 játékos mutathatja meg magát a nagyérdeműnek, mi pedig igyekszünk a tőlünk elvárható legmagasabb szintet adni ahhoz, hogy minden fontos információhoz időben hozzájussatok. Ennek örömére kezdjük is meg felvezetőnket, amely a nyitónap négy találkozójával foglalkozik, és igyekszik egy kis segítséget nyújtani a tippmixelők számára is. 

wk-darts-williamhill-e1480587323108.jpg

Steve Beaton (ENG) - William O'Connor (IRL)

Jó kis angol-ír találkozóval veszi kezdetét az idei világbajnokság az AllyPally-ben. A még mindig elnyűhetetlen Steve Beaton csap össze a feltörekvő fiatalságot képviselő William O'Connor ellenében. Stevie életkorát meghazudtoló fiatalsággal rendelkezik még mindig, és hál'istennek, ez a játékán is meglátszik. Ebben az évben is termelte az eredményeket (többször negyeddöntőig jutott tornákon), a Players Championshipben például megnyerte a 13. kört, míg a 16. fordulóban az elődöntőig menetelt. Kilencnyilast is dobott ebben az esztendőben, mégpedig a German Open angol kvalifikációs versenyén, utolján pedig a Players Championship Finals negyeddöntőjéig verekedte magát, szóval nem mondhatnánk, hogy igazán unatkozott volna ebben az évben.

steve-beaton_1.jpg

A jelszó változatlan: Stayin' alive!

Egymás elleni kilencedik összecsapásukra készülhet az ír Willie O'Connor, aki a Tom Kirby Memorial megnyerésével szerezte meg a jogot arra, hogy a vb-n részt vegyen. Ezen a győzelmén kívül még három eredményt lehet felírni a listára: az egyik a World Cup of Darts-on a tizenhat közé jutás, a másik a PC 18. körében elért negyeddöntő, végül pedig a 21. fordulóban megszerzett elődöntős pozíció. ezen kívül viszont többnyire első, vagy második fordulós búcsúk jellemezték az ír évét.

william-oconnor.jpg

Vajon zöldbe öltözik-e az AllyPally a nyitótánc után? Majd Willie O'Connor megpróbál tenni érte 

Személy szerint szoros mérkőzést várok ettől a pártól, az ír biztos begyújtja a rakétákat, hogy megmutassa magát a világnak, Beaton pedig a szokásos higgadtsággal lép fel a színpadra. Kettejük fúziója pedig nagyon izgalmas találkozót sejtet, aminek a végén - szerintem - a rutinos angol fog örülni, elvégre az 5-3-as mutató is mellette szól.

 

James Wilson (ENG) - Krzysztof Ratajski (POL)

Jammie Dodger számára a második világbajnokság érkezett el ebben az évben. Az első vb-jén nem jutott sokáig, mivel már az első körben búcsúzni kényszerült Kim Huybrechts ellenében. Remélhetőleg, ebben az évben komolyabb célokat tűzött ki maga elé, mint az újabb első körös kapituláció. Wilson ebben az évben két elődöntőt (Players Championship), valamint egy negyeddöntőt (ET - Gibraltár Darts Trophy) tudott felmutatni, de a listát nézve szorgalmasan dolgozott, úgyhogy bízvást remélni lehet, hogy a befektetett energia most talán megtérül.

600_wilson.jpg

Jammie Dodger mutatja az irányt, amerre haladni szeretne tovább

Ellenfele ugyan újonc a PDC-világbajnokság mezőnyében, viszont nem mondható el róla, hogy egy nyeretlen kétéves lenne. A Lengyel Sas úgy száll le ugyanis a londoni színpadra, hogy megnyerte a BDO Winmau World Masters ezévi seregszemléjét, aztán úgy döntött, hogy nem vállalja a másik szervezet világbajnokságát, mivel legjobb kelet-európaiként megnyerte a jogot a PDC vb-jére (ezzel anno elég sokat foglalkoztunk is egyik írásunkban). Ratajski ebben az évben konkrétan tönkreverte a selejtezős mezőnyt az ET-kvalifikációkon is, úgyhogy megfelelő magabiztossággal érkezhet Londonba csütörtök este.

krzysztof_ratajski.jpg

Három a magyar (no meg a lengyel) igazság...ám vajon szárnyalni fog-e a Sas az első PDC vb-jén is?

Egymás ellen még nem játszottak világbajnokságon (a BDO-ban sem), így mindkettejük kettőzött erővel készül arra, hogy a másiknak essen. Ilyenkor nehéz tippelni, viszont ha a jelenlegi formát nézem, akkor (és most egy kicsit haza is beszélek) lengyel győzelmet várok.

 

Michael van Gerwen (NED) - Christian Kist (NED)

Na, tessék...máris egy házirangadó az elején (ráadásul világbajnokok csatája). Bár lehet, hogy csak a nevében lesz rangadó, főleg úgy, hogy az egyik harcost MvG-nek hívják és ő a jelenlegi címvédő. Azt hiszem, hogy felesleges pazarolni a szuperlatívuszokat, amelyeket ennek a sokak számára unszimpatikus, kopasz zöld emberkének most felsorolhatnánk. Legyen elég annyi, hogy a legutóbbi öt televíziós versenyen ő ért a legtovább, ez pedig nem akármilyen eredménylista (a felsorolásától most el is tekintenék, mert akkor jó hosszú poszt lenne ebből). Csak két számot írnék ide: 5,459,167 angol font, valamint 15 kilencnyilas. Azt hiszem, ezzel mindent el is mondtam.

600_vangerwen1_0.jpg

"Ötöt, ugye? - Hatot..." (aki látta ezt a klasszikus filmet, az tudja, miről beszélek)

Honfitársa, Christian Kist már nem ennyire szerencsés alkat. Szinte minden rossz dolog összejött neki ebben az évben, amit nem szeretett volna. Ettől függetlenül még mindig itt van és bizonyítani szeretné, hogy az útkoprók kitartó emberek (édesapám is az volt, úgyhogy sokat tanultam tőle én is a kitartásról). Jelenleg a Pro Tour ranglistán elfoglalt harmadik helyével tudta kvalifikálni magát a negyedik PDC vébéjére, ahol aztán jól "belehúzott", már ami a sorsolást illeti. Úgyhogy tényleg kitartónak kell lennie, ha esetleg meglepetést akar okozni.

ck_2.jpg

CK is megízlelte egyszer a világbajnoki cím érzését - most sem lesz egyszerű dolga

Hát, nem akarok egyoldalú lenni, hogy én kire tenném a voksomat, de a jelenlegi formát tekintve nem számítok másra, minthogy a világelső nagyon simán túl fog jutni a földijén, és megy tovább a második körbe.

 

Gerwyn Price (WAL) - Ted Evetts (ENG)

Az angolok foglalják keretbe ezt az estét, hiszen az angol-ír kezdés után egy angol-walesi zárás következik az első napon. A jelenleg 18. helyen álló Geezy ugyanis SuperTed-del néz farkasszemet (egy medve, aki farkasszemet néz...jó, mi?), aki azzal érte el a vb-s szereplését, hogy sikerrel vette a PDPA által rendezett kvalifikációs versenyt (ja, és ebben az évben neki is összejött az a bizonyos klasszikus kilencnyilas). Evetts - aki civilben egyébként szakács - az első felnőtt világbajnokságára készülhet, s nem éppen könnyű ellenfelet kapott az első körben, ám ahogy ismerjük, biztos kifőz valamit Price ellen is.

te.jpg

Ezúttal vajon mit (vagy kit) főz meg SuperTed a walesi konyha remekei közül?

Az ellen a Price ellen, aki ebben az évben kétszer jutott döntőig, igaz akkor Mark Websterrel együtt lettek másodikok a World Cup of Darts-on, szólóban pedig a UK Open fináléjában maradt alul Peter Wright ellenében. Ezeken kívül többnyire negyed-, vagy elődöntőkig verekedte el magát, de nem mondhatja azt mégsem, hogy nem keresett volna jól most is. Viszont biztos örülne, hogy az éves teljesítményére egy jó vb-s szerepléssel tehetné fel a koronát. Hogy képes lesz-e megvalósítani ezt, majd meglátjuk az első találkozó után.

gerwyn-price-world-matchplay-darts_3747720.jpg

Bocs, fiúk...

A tippem? Biztos kemény találkozó lesz, melynek sava-borsát a két játékos teljesítménye adja meg, de a papírforma jelenleg a walesi játékos mellett szól, így én most mellette teszem le a voksomat, de a meglepetés mindig ott lóg a levegőben...

Ezek után nézzük, mit gondoltok Ti:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7813412843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása