9 Nyíl

A Legenda is belevág az utolsó kalandba

2017. december 15. 14:19 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a második nap - beharangozó)

Elérkezett a második nap, és vele együtt a tizenhatszoros győztes Phil Taylor utolsó fellépése is, aki ezzel a világbajnoksággal teheti fel a koronát a közel harmincéves pályafutására. Persze lesznek, akik szeretnék megszerezni a skalpját, de mi bizakodva nézünk a jövőbe, hogy egyik kedvenc "Öregünk" (mivel több is van) azért még eldobja magát egy jó darabig ezen a versenyen. Rajta kívül még jönnek az elsőbálozók, valamint egy jó kis táncos őrület is, amolyan belga módra. Nézzük tehát, hogy mit is tartogat számunkra a világbajnokság második napja. 

wk-darts-williamhill-e1480587323108.jpg

Aszada Szejgo (JPN) - Gordon Mathers (AUS) - előselejtezős mérkőzés

A pénteki program rögvest egy előselejtezős találkozóval indul, mégpedig két újonc összecsapásával. A japán Aszada Szejgo - mint a PDC-s "japán különítmény" legújabb tagja - 2012 óta játszik a BDO szervezetén belül, és voltak már jónak mondható eredményei is. Többek között a legjobb 16-ig jutott a 2014-es World Mastersen, illetve 2016-ban a világbajnokságon és a World Darts Trophy-n is a 32-ig menetelt. Aszada egyébként a Japánban nagyon elterjedt softdarts irányzat egyik meghatározó alakja, aki most a BDO után a PDC-nél is bizonyíthatja azt a méltán híres japán precizitást, amelyet az ország játékosai alapoztak meg eddigi világbajnoki szerepléseikkel.

seigo_asada.jpg

Koncentráció, precizitás, maximális odafigyelés - ez lesz Aszada Szejgo nagy lehetősége

Ellenfele, az ausztrál Gordon Mathers lesz, akinek szintén ez lesz az első vb-je, sőt ez lesz az első majortornája, ahol részt vesz. 2012 óta tagja ő is a BDO-nak, de - bevallom férfiasan - még egy világversenyen sem találkoztam a nevével. A hazai tornákon viszont nagyon jó szereplést mutat eddig. Adatlapja szerint ebben az évben három Pro Tour versenyt is megnyert Ausztráliában, így talán ennek is köszönhetően lehet ott a világbajnokságon. Ezen kívül még hét alkalommal sikerült valamilyen tornagyőzelmet behúznia. Eddig közel 6.100 fontot dobált össze, de most ezt az összeget megtoldhatja még egy kicsivel, persze ebből még több is lehet, ha továbbjut az előselejtezőből.

gordon_mathers.jpg

Kíváncsian várjuk, hogy Gordonnak hogyan sül majd el...a keze

Két ismeretlen játékos összecsapásából vajon ki kerülhet ki győztesen? Ez egy nagyon fogós kérdés, de ha konzekvens akarok lenni, akkor Aszadának van egy kicsit nagyobb sansza arra, hogy belépjen a 64 közé. Majd este meglátjuk, hogy igazam lesz-e.

 

Stephen Bunting (ENG) - Dimitri Van den Bergh (BEL)

Újra visszatérünk az első körbe, ahol két fiatal titán méri össze erejét egymással. Stephen Bunting, alias Peter Griffin, alias "az Ágyúgolyó", aki a 21. helyen áll a világranglistán, valamint a táncoslábú belga, és ifjúsági világbajnok Dimitri Van den Bergh. Buntingra továbbra is ráfér a sikerélmény, mert ebben az évben nem sokszor tapasztalhatta meg azt, hogy milyen egy döntőben játszani (konkrétan erre egyszer került sor, a PC-ben). Két negyed- és egy elődöntőn kívül talán a Grand Slam-en tudott úgy játszani, ahogy szeretett volna, az pedig csoportelsőséget és egy legjobb tizenhat közötti kört eredményezett neki. Ez viszont itt nem a Grand Slam, itt nincsenek csoportmeccsek. Ha nem nyersz, akkor kiesel...tehát nincs még egy esély, ha Bunting jó eredményt akar, akkor nyernie kell.

600_bunting.jpg

Bunting a Grand Slam-en jó kört futott. Vajon a vb-n mennyi ideje lesz erre?

Persze ehhez lesz azért egy-két szava a belgának is, aki játszi könnyedséggel nyerte meg a 23 éven aluliak világbajnokságát, a döntőben Josh Payne-t legyőzve. Akkor mondta a következőket: "Hihetetlen, hogy megnyertem ezt a címet. Olyan ez, mint ha valami csodálatos álom lenne. Ez a győzelem megmutatta, hogy még mit érhetek el a jövőben. Ez most egy lépés volt előre, de még sokkal több van bennem. Nagyon fontos ez nekem. Ezen a tornán játszani olyan, mintha a világbajnokságra készülnél fel, ahol bárki ellen játszhatok, így mindig készen kell állnom." És ahogy mi őt ismerjük, most is készen áll...

abcd305e-ac8a-4e1f-8cd3-a09aac5c15da_bergh-dimitri-015_full.jpg

DVdB nemcsak táncolni, de még játszani is remekül tud

Egymás elleni mérlegük eddig 2-0 az angol javára, de ha Van den Bergh úgy fog játszani, ahogy az elmúlt időszakban tette, akkor valószínű, hogy ez az állás a meccs után 2-1-re fog módosulni, így én most a táncoló talpak mellé adom a szavazatomat.

 

Phil Taylor (ENG) - Chris Dobey (ENG)

Igen...ez az a mérkőzés, amit talán a legeslegjobban várt minden dartsrajongó. A tizenhatszoros világbajnok, a Legenda, az Erő, vagyis Philipp Douglas Taylor, valamint az új generáció képviseletében jelen lévő Chris "Hollywood" Dobey közötti összecsapás, amely olyan, mint a péntek esti kávén a tejszínhab, vagy a finom whiskey a pohárba töltött jégkockákon...szóval "A MECCS". Azt hiszem, hogy Phil Taylort nem kell bemutatni senkinek, mert szerintem még egy dartshoz kevésbé konyító laikus is tud annyit róla legalább, hogy hány vb-címet söpört be pályafutása során. S most, az utolsó hivatalos világversenyén arra készül, hogy méltóképpen zárja le ezt a ragyogó karriert, ami 1988-ban egy British Professional és egy Canadian Open megnyerésével vette kezdetét, hogy aztán tizenhat világbajnoki címben és megannyi győzelemben csúcsosodjon ki.

pt.jpg

Az Erő utoljára integethet ki az AllyPally nézőközönségének

Chris Dobey-nak ez lesz Taylor ellen a harmadik mérkőzése, és eddig nem valami fényes a statisztikája (két vereség, nulla győzelem), szóval bizonyosan fűti a vágy, hogy bizonyíthasson az AllyPally színpadán. A tavalyi vb-n a 32-ig jutott, ott viszont Dave Chisnall megállította. Ettől függetlenül nagyon fogadkozott, hogy majd most megmutatja...hát, Phil Taylor ellen sem árt neki, ha felköti azt a bizonyos alsóneműt.

cd_3.jpg

Nem egy hálás feladat, de Hollywood biztos megtesz mindent a továbbjutásért

A tippem most a szívből jön, de igyekszik a realitást tükrözni, mivel Taylor a Legenda, Dobey pedig a jövő. Ám ezen az estén én a Legendát látom jobbnak, aki egy szikrázóan szoros csatában múlja felül a fiatalságot.

 

Rob Cross (ENG) - az Aszada Szejgo-Gordon Mathers előselejtezős mérkőzés győztese

A nap zárásaként az előselejtezős mérkőzés győztese fog találkozni a villámkarriert befutó Rob Cross-szal, ami garantáltan felvillanyozó élményt fog nyújtani mind neki, mind pedig nekünk. A villanyszerelőből lett profi dartsos megmutatta nekünk a receptet, hogyan lehetünk hirtelen befutott játékosok. Szépen, csendben dolgozva szállította az eredményeket, és mindig ott volt a tűz közelében. Közben pedig egy végletekig szerény, jó munkásembert ismerhettünk meg a személyben, akinek nagyon nagy lehetőségei lehetnek ezen a világbajnokságon, s ha jól használja ki ezeket, akár a fináléig is eljuthat. Persze ehhez első lépésként le kell győznie az előselejtezőből érkező ellenfelét, ami - úgy gondolom - nem lehet nehéz dolog számára.

rc_1.jpg

Voltage most már nagy esélyekkel vághat neki élete első világbajnokságának

Ezek után nézzük, hogy mit gondoltok Ti:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9213415115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása