9 Nyíl

A Lengyel Sas elszállt - a Zöld Gömbhal pedig megmutatta

2017. december 15. 00:13 - adam_f

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (az első nap)

Végre megkezdődött...sokan vártuk már ezt a pillanatot, amikor elengedik az első nyilakat az Alexandra Palace színpadán a 2018-as William Hill PDC darts-világbajnokságon. És ez a pillanat csütörtök este érkezett el, amikor az ír William O'Connor elengedte az első dárdáját a tábla felé. S hogy miként is sikerült a világbajnokság első napja a versenyzők számára, arról a "tovább" gombra kattintva olvashattok bővebben. 

wk-darts-williamhill-e1480587323108.jpg

STEVE BEATON (ENG) - WILLIAM O'CONNOR (IRL): 3-1 (3-1; 3-0; 0-3; 3-1)

Russ Bray, a darts legendás "Hangjának" hívószavára kezdődött meg az este és a világbajnokság első találkozója, amelyet az ír dartsos indított el az első három nyilával. Ahhoz képest viszont az angol uralta az első szettet, amelyen hamar brékelőnyre tett szert, amit még az ír vissza tudott hozni a második legben. O'Connor viszont hiába kezdte jól a harmadik kört, a kiszállókkal nagyon hadilábon állt, amire Beaton úgy reagált, hogy ledolgozta a hátrányát, és újabb brékelőnyt harcolt ki, a negyedik játékban pedig megoldotta a saját kezdését, így megszerezte a vezetést is a szettek tekintetében. Az ír játékosban annyira bent maradt az elvesztett első szett, hogy konkrétan a másodikban nem is volt a pályán. Beaton először hozta a kezdését, majd brékelte a teljesen indiszponáltan játszó írt, végül pedig egy 131-es kiszállóval rövidre is zárta a második szettet. Az ír versenyző aztán megemberelte magát, és a harmadik szettet hasonlóan oldotta meg, mint ahogy Beaton a másodikat, vagyis sima 3-0-val, így még megmaradt az esély a visszajövetelre. A negyedik szettben aztán helyreállt a világ rendje, Beaton gyorsan kétleges előnyt szedett össze, s hiába oldotta meg O'Connor a harmadik leget 115-ről, a Bronz Adonisz az utolsó játékban már nem hagyott kétséget afelől, hogy ki lesz a továbbjutó. Egy tizenkét nyilas kört produkálva (180-140-129-52) zárta le a nyitótalálkozót, és dobta tovább magát a második körbe.

steve-beaton_1.jpg

"Vintage Beaton" ismét életben maradt az első kör után 

bea-oco.jpgJAMES WILSON (ENG) - KRZYSZTOF RATAJSKI (POL): 3-1 (1-3; 3-2; 3-1; 3-2)

A Jammie Dodger-ből Lethal Biscuit-té (Halálos Keksz) avanzsált James Wilson és a Lengyel Sas összecsapásával folytatódott tovább az esti program az első napon. Ratajski pedig rögvest egy tizenegy nyilas körrel mutatta meg, hogy tényleg nem egy nyeretlen kétéves. Wilson még tudott egyenlíteni, de a lengyel ellentmondást nem tűrően szórta a nagy tömegeket és ezzel ismét magához tudta ragadni az előnyt, amit a negyedik legben egy brékkel meg is erősített (pedig Wilsonnak nem sok kellett volna ahhoz a 128-as outhoz), így lengyel szettelőnnyel telt a pihenő. A második szett már szorosabb küzdelmet hozott, itt Wilson szerezte meg a vezetést első pályáról, majd jött a lengyel egyenlítés egy 106-os kiszállóval. Aztán újra Wilson-előny, valamint Ratajski-egál. A sorminta nem szakadt meg ezután sem, Wilson pedig egalizálta a szettállást. A harmadik szett az angolé volt, aki hamar kétleges előnyre tett szert, amire Ratajski csak eggyel tudott reagálni, így Wilson meg is szerezte a vezetést. A negyedik legben sokáig úgy tűnt, hogy Ratajski képes lehet az egyenlítésre, mivel hátsó pályáról egy tizenhárom nyilas körrel megszerezte a vezetést. Wilson azonban reagálni tudott egy tizenöt nyilas körrel, hogy a lengyel újra szórjon egy 13-ast. A sorminta pedig tovább folytatódott, mivel Wilson hátsó pályáról újfent egalizált, a végén pedig tizenkét nyilassal lezárta a találkozót. A Halálos Keksz továbbgurult, a Lengyel Sas viszont rögvest elszállt az első PDC vébéjén...

jameswilson.jpg

A "Halálos Keksz" ezúttal megfeküdte a Lengyel Sas gyomrát

wil-rat.jpgMICHAEL VAN GERWEN (NED) - CHRISTIAN KIST (NED): 3-1 (3-0; 3-1; 2-3; 3-0)

A két világbajnok holland csatáját a BDO színeiben győztes Kist kezdte el, ám nagyon hamar tapasztalnia kellett azt a tempót, amit csak UFO-darts néven ismernek a világban. MvG ugyanis ellentmondást nem tűrő módon szórta a tömegeket, és két bréket is berántott az első szettben, a másodikat stílusosan 141-ről megoldva. Nagyon komoly átlagokat toltak mind a ketten, Kist 105,31-en, Gerwen pedig 109,98-on állt az első szett után. A második szett pedig úgy kezdődött, ahogy az első abbamaradt: MvG hamar vezetést szerzett, ám Kist egy tizenhárom nyilas körrel tudatta azért, hogy ő is itt van. Nagyon jól dobált Kist ebben a periódusban, de a harmadik leget ismét MvG vitte el. Hiába kezdte jól Kist a negyediket is, van Gerwen kiegyensúlyozottabban dobta a tömeget, aminek eredményeként hátsó pályáról behúzta a leget, ezzel pedig megduplázta az előnyt. MvG 100,6-on, Kist pedig 101,04-en állt két szettet követően. A harmadik kört meglepetésre Kist kezdte jobban, aki kétszer is vezetést szerzett első pályáról, ám MvG mind a kétszer egalizálni tudott, másodjára egy 138-as csekkel. Ám Kist megmutatta, hogy mekkora küzdő, s noha a 156 nem jött össze neki, egy tizenhárom nyilassal lezárta a szettet és szépíteni tudott. A Zöld Gömbhal azonban beindult és rögtön 114-ről behúzta az első leget, majd 40-ről kiszállva elvette Kist kezdését, végül pedig egy tizenöt nyilas körrel pontot is tett a találkozó végére. MvG 107,4-en, Kist pedig 100,23-on zárta a meccset. A címvédő az átlaga mellé még egy 71,43 %-os kiszállózást produkált (10/14), ez pedig döntőnek bizonyult a találkozón.

mvg_8.jpg

A világbajnoki címvédő újfent megmutatta, hogy kemény dió lesz őt megfogni

mvg-kist.jpgGERWYN PRICE (WAL) - TED EVETTS (ENG): 3-0 (3-0; 3-2; 3-1)

A fiatal SuperTed becenévre hallgató angol - aki a PDPA-selejtezőt megnyerve jutott ki a vébére - indította útjára elsőként a nyilakat a mai nap utolsó mérkőzésén, a kimértségéről és kemény idegzetéről híres Iceman (persze itt nem a Forma1-es Kimi Räikkönen-re gondolok) ellen. Price pedig tényleg úgy is kezdett, mint a mérkőzés első számú esélyese, hiszen rögvest elvette Evetts kezdését, majd első pályáról megcsinálta a sajátját, a végén pedig egy újabb brékkel nyugtázta az első szettet. A második szettet is a walesi kezdte jobban, ám Evetts annyira összeszedte magát, hogy egy saját kezdés, valamint egy brék után már ő vezetett, ám Price nem torpant meg ettől, hiszen azonnal reagálni tudott rá - szintén egy brékkel. Innentől pedig a volt rögbis át is vette az irányítást, és egy tizennégy nyilas körrel máris kettőre növelte a szettelőnyét. A walesi pedig a harmadik szettben sem hagyott kétséget arról, hogy ki ennek a meccsnek az abszolút esélyese. Nagyon gyorsan kétleges előnyre tett szert, amit már Evetts nehezen bírt el. Noha a harmadik leget ugyan be tudta húzni, a mai napra neki csak statisztaszerep jutott ezen a találkozón. Price magabiztosan nyerte a harmadik szettet is, amivel nullára zárta a mérkőzést, és jutott tovább a második körbe.

gerwyn-price-world-matchplay-darts_3747720.jpg

Bocsi, Ted...én tényleg nem tehetek róla, hogy így sikerült ez a meccs...

pri-eve.jpg

Pénteken (vagyis már ma) este újabb négy találkozóval folytatódik a világbajnokság. Megkezdődik az előselejtezős találkozók sora, valamint tábla elé lép az utolsó világbajnokságán szereplő Legenda, Phil Taylor is. Tartsatok tehát továbbra is velünk!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7813500419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása