9 Nyíl

A kétszeres világbajnok és a magyar győztes

2017. december 16. 12:00 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a harmadik nap - beharangozó)

A harmadik nap és a hétvége miatt is két etapot rendeznek a vb-ne, a délutáni és az esti szekció is egy-egy előselejtezővel kezdődik, amelynek győztese aztán az utolsó párba csatlakozik be. Egyiket sem irigyeljük, hiszen ott majd Robert Thornton és Gary Anderson fog majd rájuk várni. Több kedves ismerős is a pódiumra lép szombaton.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

Délutáni forduló (13.30-tól)

Brendan Dolan (NIR) - Alan Ljubic (CRO) – előselejtezős mérkőzés

dolan_1.jpg

Egy régi ismerős kezdi a napot, Brendan Dolannek nem is igazából itt lenne a helye, de a 2017-es eredményei alapján csak a PDPA selejtezőből tudott kvalifikálni a vb-re. Az elmúlt években komoly Pro Tour versenyeken jött neki össze az elődöntő, a negyeddöntő, idén viszont csak két Players Championshippen és két UK Open-selejtezőben jutott el a legjobb nyolcig. Ennyi. Ennek is eredménye, hogy a 36. helyig csúszott vissza és a Pro Tourban sem tudott megfelelő helyet kiharcolnia. Ettől függetlenül komoly eséllyel szállhat harcba a magyarországi selejtezőt megnyerő horvát, Alan Ljubic ellen, akinek ez volt az egyetlen komoly eredménye. Két European Tour-versenyre selejtezett még, de egyszer a döntőben, egyszer a negyeddöntőben kapott ki. Ott volt az idei WDF Austrian Openen is, ahol Takács Gábor negyeddöntős volt, Ljubic az elődöntőig jutott. Ha leget nyer, már az is komoly siker lesz, de kíváncsian várjuk a bemutatkozását.

Benito van de Pas (NED) - Steve West (ENG)

benito_van_de_pas.jpg

Még a meccs oddszát sem kellett ahhoz megnézni, hogy eldöntsük, Benito van de Pas lesz ennek a meccsnek az esélyese, de csak az esélyesség még nem jelent győzelmet. Tornagyőzelme nem volt, döntőt is csak egyet játszott, a German Openen Peter Wrighttól kapott ki. Nagy kérdés, milyen formában érkezik, az biztos, hogy az utolsó két versenye nem sikerült túl jól. A Players Championship Finalsban az első körben Stephen Buntingtól szenvedett vereséget, majd a junior vb-n Jeffrey de Zwaan ütötte ki, szintén a legelején.

West a Pro Tourban gyüjtögette a pontjait, mivel a világrangsor 37. helye nem lett volna elég. Ha azt nézzük, hogy kilencszer eljutott a legjobb 16-ba és két Playersen is elődöntőzött, mindenféleképp kijelenthető, hogy ezt eredményesen tette. Volt figyelemre méltó eredménye is, Dave Chisnall és Michael Smith legyőzése például. A vb színpadán viszont – öt BDO-vb után – először szerepel és biztosan emlékezetessé tenné a bemutatkozását. Nem kizárt a meglepetés.

Mervyn King (ENG) - Zoran Lerchbacher (AUT)

king_5.jpg

A világrangsorban 22. helyen álló Mervyn King viszont már a 11. vb-jére készül. Nagy sikereket ért el korábban, de 2014 óta nincs komolyabb eredménye. Azért a 22. helyre csak odaért, ezt pedig idén két döntővel és két elődöntővel érte el elsősorban. Talán sokat segíthet rajta, hogy éppen Zoran Lerbacher lesz az első ellenfele, aki a Pro Tour 7. helyéről került a főtáblára. Három év után tér vissza a világbajnokságra, ahol győzelme még nem volt. A 46 éves osztrák idei legnagyobb sikere egy Players Championship döntő volt, ahol Mark Webstert, Robert Thorntont is legyőzte, végül Joe Cullentől kapott ki.

Robert Thornton (SCO - Brendan Dolan/Alan Ljubic

thornton_2.jpg

Szegény Thornton, amióta kicsúszott a Premier League-ből lefelé vezet az útja. Abban sem vagyunk biztosak, hogy pluszt jelent neki, hogy egy előselejtezőssel játszik, mert ha Dolan érkezik, akkor lehet baj bőven. Ő a Players Championship és a European Tour részgyőzelmekkel igydekezett tapadni az élvonalhoz, az idei World Grand Prix-n elért negyeddöntője pedig igazán figyelemre méltó. Dolannal eddig tízszer játszott és hatszor nyerni tudott, idén az egyik Playersen 6-3-ra.

Esti forduló (20 órától)

Jeff Smith (CAN) - Luke Humphries (ENG) – előselejtezős mérkőzés

jeff-smith-785966.jpg

A 22 éves Humphries a Development Tour Order of Meritjéről, Smith legjobb kanadaiként lesz jelent. Volt már PDC-s is, de főleg a BDO-ban versenyzett. Humphries előbb a Challenge, majd a Development Touron ment nagyot. E két sorozatban összesen hat tornát nyert meg, ami azért komoly eredmény. Igazi ki-ki meccs lesz, Smith nagyobb rutinja talán döntő lehet, de erre a meccsre nem tennék.

Joe Cullen (ENG) - Jermaine Wattimena (NED)

cullen_1.jpg

Erre annál inkább. Cullen idén már a 19. helyig jutott a világrangsorban. 28 éves és már hét világbajnoksága volt, de az első körnél tovább még egyszer sem sikerült jutnia. Ahogy hollandellenfelének sem, de neki ez lesz csak a negyedik vb-je. Egy évvel idősebb Cullennél, de ez most semmit nem jelent. Neki is volt két figyelemre méltó elődöntős helyezése a Playersszen. Ian White, Michael Smith, Chisnall, Thonrton, Kyle Anderson, is az áldozatok között. Komoly kis meccs lesz ez is.

Jelle Klaasen (NED) - Jan Dekker (NED)

klaasen_1.jpg

Egy újabb holland házirangadó a 2006-os BDO-világbajnok, 2016-os PDC vb-elődöntős és hat évvel fiatalabb honfitársa között. Érdekesség, hogy hivatalos, PDC-s meccsük még nincs egymás ellen. Klaasennek az év első fele jobban sikerült ekkor két Pro Tour és három European Tour elődöntőt is játszott. Júniustól viszont már csak két ET-negyedöntő jutott neki. Az év végi tornákon elég gyorsan kiesett mindig. Dekker kétszer is eljutott a BDO vb-elődöntőbe, idén áprilisban volt egy nagy menetelése Wiganban. Ott legyőzte Cullent is, Chisnall-t is, csak van Gerwen tudta megállítani végül.

Gary Anderson (SCO) - Jeff Smith/Luke Humphries

anderson_7.jpg

Nincs mese, A kétszeres világbajnoknak ezt muszáj behúzni, akár ki is lesz az ellenfél. Még úgy is, hogy a skót ebben az évben elég takarékon versenyzett. A World Mastersekre ment, kettőt be is húzott, három Players Championshippet. A premier tornák közül egy elődöntő volt a legjobb eredménye. Persze, idén a család volt az első, felesége újabb gyermekkel ajándékozta meg, emiatt is hagyott ki versenyeket, de afelől senkinek ne legyen kétsége, erre a tornára maximálisan felkészülve érkezett.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr3113503415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása