9 Nyíl

Jön, jön, jön! - Peter Wright a színpadon

2017. december 21. 15:00 - matyi96

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a nyolcadik nap - beharangozó)

Biztos, hogy nagyon sokan várták már Peter Wright szereplését a világbajnokságon és mindenki nagyon sokat vár tőle. Kérdés, hogy milyen állapotban van, hogy sikerült neki a zökkenőmentesnek nem nevezhető felkészülés. Erre ma este mindenképp választ kapunk, Diogo Portela ezerrel készül, hogy meglepje őt. Na, de ne szaladjunk ennyire előre. wrightyboy.jpg

Cristo Reyes (ESP) - Toni Alcinas (ESP) 

A mai estét két spanyol játékos fogja nyitni (mekkora pech ez számukra), nevezetesen Cristo Reyes és Toni Alcinas fog megmérkőzni egymással. Már rögtön belecsapnak az első forduló mérkőzéseibe, tehát ma nem lesz előselejtezős kör. A PDC berkein belül nincs még hivatalos mérkőzésük egymás ellen, de valószínűnek tartom, hogy Spanyolországban találkoztak már valamilyen formában a tábla előtt, mint ellenfelek. A csapat-világbajnokság párosai most egymással mérkőznek meg és nem igazán lehet megjósolni, hogy ki lesz kettejük közül a győztes. Reyes a "nagyobb név" a papírforma őt várja a második kanyarba, de Alcinas is remek játékos és simán el tudom képzelni, hogy egy összeszedett játékkal búcsúztassa honfitársát. 

cristo-reyes.jpg

Reyes a 2015-ös világbajnokságon robbant be, akkor egészen a harmadik körig menetelt

Viszont láttam már Alcinast nagyon dekoncentráltan is játszani, ha az bekövetkezik, akkor semmi esélye sem lesz egy jó Reyes ellen. De nem ezt várom. Én úgy gondolom, hogy mindketten nagyon keményen odafogják tenni magukat, mert nyerni szeretnének (mint mindenki, aki tábla elé áll) és akár egy külön motiváció is lehet számukra, hogy honfitársként, csapattársként játszanak.

toni_alcinas.jpg

Alcinas minden erejével azon lesz, hogy megverje honfitársát

A barátság jegyében fog zajlani a mérkőzés, de egy percig se tartsunk attól, hogy túlzott unalomba fulladna kettejük házi rangadója. 

Kim Huybrechts (BEL) - James Richardson (ENG)

Láttunk már belgákat idén, most egy újabb színpadra lép. Kim Huybrechts belevág a tornába, kérdés, hogy milyen formában. Előzetesen azt tudnám mondani, hogy Kim-nek nagyon nagy esélye van a továbbjutásra, de ehhez az is kell, hogy azt a játékot mutassa, amiért sokan szeretik őt. Láttuk már őt kilencnyilast dobni, láttuk már 110 felett dobni, de láttuk már őt szenvedni is. Gondolom megfelelően felkészült erre a világbajnokságra és célja minél tovább jutni. kim-huybrechts-celebration-416589.jpg

Így tud örülni egy-egy leg után a belga...

Ebben próbálja megakadályozni őt James Richardson és ez a próbálkozás lehet, hogy nem is csak próbálkozás lesz. Richardson ugyanis nagyon jó játékos, elég jól fel tudja magát szívni egy-egy mérkőzésre. Na hát a világbajnokság meg pont az a hely, ahol általában mindenki felszívja magát. Richardson-nal általában a European Tour eseményein futunk össze legtöbbször, illetve a Players Championship versenyein. Tud ő nagyon jól játszani, szóval Huybrechts semmiképp sem veheti félvállról ellenfelét.

james_richardson.jpg

...Richardson meg így

Ebben a tudatban én egy nagyon parázs meccset várok, néhol egy-két odaszúrást is, mert mindketten vehemens játékosok. Ebből még valami nagyon jó is kisülhet a végére. 

Darren Webster (ENG) - Devon Petersen (RSA)

Kezdődhet a buli, mondhatnánk, ha meglátjuk Devon Petersen nevét. Azonban Darren Webster ma lehet, hogy megállítja a bulizást. Erre minden esélye meg van a mindenki által nagyon kedvelt Webster-nek. Tavaly nagyon nagy formában érkezett a vébére, idén ennyire jó formának talán nem örvend, de ki tudja, hogy mit csinált az elmúlt három hétben a munkáján kívül. Merthogy Darren munka mellett űzi a dartsot ilyen magas szinteken. Azért afelől ne legyen kétségünk, hogy a világbajnokságra tisztelettel felkészült és mindent bele fog adni, hogy megverje Petersen-t. 

darren_webster.jpg

Demolition Man harcra készen

Devon Petersen, a dél-afrikai dartskirály. Legjobban talán a bevonulása miatt várják már. Hát ma mindenki hallgathatja és láthatja, ahogy Shakira - Waka waka című nótájára elhozza a bulit nagyjából este tíz óra magasságában. Reméljük minden rendben lesz a fejében és a számolásra is oda fog tudni figyelni, na meg a kiszállókra. Ez sokat segíthet neki abban, hogy meg tudja verni ellenfelét, de még így is nagyon nehéz dolga lesz.

devon_petersen_1.jpg

Lesz tánc? Lesz!

Jó mérkőzést jósolok, remélem Petersen is felveszi majd a versenyt, mert mostanában nem nagyon láttam kiemelkedően dobni őt.

Peter Wright  (SCO) - Diogo Portela (BRA)

És akkor a várva várt... Színpadra lép Peter Wright! Ha Petersen lenne az ellenfele, tuti, hogy csúcsidőben, azaz az előző meccs idejében játszana, így csak az utolsó mérkőzés maradt számára. De ez csak formalitás, mivel nagyon sokan várják már őt, így biztos, hogy a közönség is formában lesz még ebben az idősávban is. Wright formája kérdéses, mint már tudjuk, de elméletileg készen áll a világbajnokságra és nem adott lejjebb az elvárásaiból, döntőbe szeretne jutni. Ehhez legelőször Diogo Portelán kell túljutnia. 

peter_wright_1.jpg

Az elszántság ma is meg lesz

Diogo Portela első világbajnokságára érkezett Londonba. Hosszú út áll mögötte az biztos. Minden percét ki fogja élvezni a mérkőzésnek és a hangulatnak, és ki tudja, lehet, hogy érkezik egy újabb meglepetés? Annyi ilyet láttunk már ezen a világbajnokságon, hogy szinte már meg sem lepődnénk. Á, azért Wright, mint világranglista második csak továbbjut, gondolhatjuk. Vagy mégsem? A választ az éjszakában találjuk majd meg. 

diogo-portela.jpg

Ez a fiatalember pedig megpróbálkozik a lehetetlennek tűnő küldetéssel

Hú, de jó kis este vár ránk. Aki teheti, ne maradjon le róla. Aki pedig lemaradna, mindenképp kövessen minket, mert beszámolunk a történésekről.

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9013516077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása