9 Nyíl

Huszonegy világbajnoki cím a színpadon, vagyis jön Taylor és van Barneveld

2017. december 23. 11:00 - Dart Major

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - London (a tizedik nap - beharangozó)

Új nap és ezáltal új mérkőzések az Ally Pallyben. A karácsonyi szünet előtt még hat meccset lejátszik a mezőny és így újabb nevekkel bővül majd a legjobb tizenhat mezőnye. Színpadra lép a legenda, a sportág nagy és színes egyénisége Jamon Serrano, akarom mondani Phil Taylor. De jön még Barney és az idén szárnyaló Rob Cross, úgyhogy unalom kizárva.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1.jpg

Délutáni program:

Keegan Brown - Zoran Lerchbacher
Nyugodtan nevezhető két meglepetés ember csatájának a mérkőzés. Még sosem futottak össze versenyen, úgyhogy épp itt az ideje egy jó kis mérkőzésnek. Mind a ketten harmadik világbajnokságukon vesznek részt, de a második körbe eddig csak a korábbi junior világbajnok Brown tudott bejutni. Idén tehát ezt az eredményt már megismételte nem is akárhogyan: kiváló játékkal, 95 feletti átlaggal verte meg James Wadeet. Noha Wade rossz formában van már egy ideje, Keegan győzelme akkor is meglepetés, főleg mutatott játékának fényében. 
Lerchbacher sikere Mervyn King ellen is meglepő, bár Ő korántsem annak köszönheti sikerét, hogy parádézott volna. Nemes egyszerűséggel azért ment tovább mert ellenfele megsérült és nem tudott már úgy játszani ahogy. Persze az ellenfél gyengeségét ki kell használni és az osztrák ezt meg is tette. Így pedig játszhat a legjobb tizenhatba kerülésért.
kb.jpg                                        Vajon lesz-e oka megint örülni a fiatal angol játékosnak?


Michael Smith - Rob Cross
Ha van valami a kapásból eszembe jut erről a meccsről az pedig az, hogy biztos gyors lesz. Smith ugyanis híresen gyorsan tüzel és Cross sem az a fajta aki percekig nézegetné a táblát mielőtt eldobja a nyilait. És akkor most finoman fogalmaztam. Ha ránézünk a PDC aktuális ranglistájára akkor azt látjuk, hogy Smith hét hellyel előzi meg a huszadik helyén ex-villanyszerelőt. Gondolhatnánk, hogy esélyesebb ezáltal. Sőt ha világbajnoki szerepléseik számát összevesztjük akkor az eredmény 7-0 Smith javára. Az egymás elleni mérleg viszont elég simán billen Cross felé, hiszen 4-1-re Ő vezet és mind az öt meccs idén volt. Azt pedig már nem is említem, hogy mit művelt Voltage ebben az évben. A vb-t is varázslatosan kezdte el a hiányos hajzatú három gyermekes apuka, lemosta Aszadát egy brilliáns 104-es átlaggal. Ezzel szemben Bully Boy nagyon megizzadt Steve Lennon ellen és "csak" 3-2-vel ment tovább. Jó meccs lesz, ha mind a ketten hozzák a legjobbjukat abból csoda is születhet. 
1024px-rob_cross_2017253190643_2017-09-10_pdc_german_darts_grand_prix_gdgp_sven_1d_x_mk_ii_0039_b70i6515.jpg                             Az már kiderült, hogy Cross bírja a feszültséget. De vajon a vb-n is?

Steve West - Jermaine Wattimena
Újabb mérkőzés ahol két nem kiemelt találkozik. Tehát két olyan játékos akik náluk magasabban rangsorolt ellenfelet győztek le az előző körben. West  elég simán 3-1-el búcsúztatta van de Past, mindezt 95-ös átlaggal és egy 141-es kiszállót is megdobva. Wattimena pedig a nála esélyesebbnek hitt Cullent verte meg remek mérkőzésen. Bravúr után vannak a felek, akik ráadásul a világranglistán is nagyon közel állnak egymáshoz. West a 37. Wattimena pedig a 40. pozíciót foglalja el. Egymás elleni mérlegük 1-1, legutóbb 2016 februárjában futottak össze, ebből pedig sok mindent nem lehet leszűrni. A Pro Tour ranglistán is hasonlóan teljesítettek, a holland az ötödik, míg angol riválisa a hatodik helyről került be a vb mezőnyébe. Kijelenthető tehát, hogy hasonló játékerőt képviselő két dartsos fog összecsapni ami igencsak érdekesnek ígérkezik. Annál is inkább mert egyikük sem jutott még be soha a legjobb tizenhat közé, sőt a 32 közé se. Tehát bőven lesz tétje a meccsnek.
steve-west_021.jpg                      Volt mit ünnepelni Westnek az első kör után. Nem kizárt, hogy ezt megismételheti.

Esti program:

Daryl Gurney - John Henderson
Mondanám, hogy Dávid és Góliát csak össze ha a derék skót Hegylakó nem lenne akkora mint a hegy amin lakik.De a huszonöt hely különbség az Order Of Meriten az mégiscsak huszonöt hely. A ranglista huszonkilencedik helyén álló Big John Hendersonnak elég volt egy közepes teljesítmény Kantele ellen egy 3-0-ás sikerhez. Most viszont lényegesen többre lesz szüksége hiszen a negyedik kiemelt Gurney következik. Az észak-ír játékos egyike volt azoknak akik 100-as átlag fölé jutottak és úgy nyerték meg a mérkőzésüket.
Az örök mérleg 3-1-es Gurney fölényt mutat, Henderson utoljára 2015-ben tudta megverni az idei Grand Prix győztest. Komoly bravúr lenne ha Henderson nyerne, bár ennek realitása nem sok van. Vagy ki tudja...
600_gurney_6.jpg                                                Jó eséllyel Gurney menetelése tovább folytatódik.

Phil Taylor - Justin Pipe
Újabb mérkőzést játszik a legenda. Phil Taylor nem élete legjobbját dobta az első körben Dobey ellen, de nem is volt rá szüksége. Okosan taktikusan játszva jutott túl a fordulón és játszhat Justin Pipe ellen. Eddig tizenkét alkalommal futottak össze és természetesen Taylor vezet 9-3 arányban. Legutóbb több mint két éve hozta össze őket a sors akkor Pipe tudott nyerni.  Pipe elég szolidan játszva vette az első kört Bernie Smith ellen és a meccs hozott némi indulat hullámot az ominózus köhögéssel. De ez elmúlt, Pipe nem kapott szankciót így próbát tehet Taylor ellen. Bár ahhoz, hogy nyolcadik világbajnokságán bejusson a legjobb tizenhat közé ahhoz óriási bravúr kéne. Taylor még mindig Taylor és ha előkapja a Matchplayen mutatott játékát akkor nem lesz kérdés ki fog tovább menni.
tayl.jpg            Meg lennék lepve ha Phil Taylor nélkül folytatódna a vb. Gondolom Ő maga is így van ezzel.

Raymond van Barneveld - Kyle Anderson
Az esti etapot két kiemelt játékos zárja. A kilencedik kiemelt holland remekül játszott Richard North ellen és 102-es átlag mellett jutott tovább. Tehát a vb-re való formaidőzítés úgy tűnik jól sikerült. Kyle Anderson ellen azonban más lesz a tészta. A huszonnegyedik kiemelt világrekorder ausztrál ha nem is tükörsimán de hozta a huddersfieldi terrier azaz Peter Jacques elleni meccsét és ezzel karrierje során harmadszor jutott be a második körbe a vébén. Igaz ennél tovább nem ment soha, de most mégse mondanám, hogy esélytelen az ötszörös világbajnok holland ellen. Egyrészt mert Anderson remek játékos, másrészt pedig öt alkalommal verte meg már van Barneveldet. Ötször ugyan ki is kapott tőle, de egálra állni Barney ellen nem rossz örökmérleg. Remek csata lesz, bízom abban, hogy mind a ketten hozzák magukat mert abból akár klasszikus meccs is lehet.
barney_1.jpg                        Ha az első körben mutatott játékot hozza Barney akkor igen messzire juthat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2313518769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2017.12.23. 17:33:07

Michael Smith - Rob Cross
Ez volt az év meccse, meg eddig a VB-é is. 29 (?) db 180-assal. Brutális!
süti beállítások módosítása