9 Nyíl

Óriási összecsapásban Cross győzött a torna eddigi legjobb mérkőzésén

2017. december 23. 18:42 - matyi96

William Hill World Darts Championship 2018 - Alexandra Palace, London (a tizedik nap - délutáni összefoglaló)

Egy nem túl magas színvonalú mérkőzéssel vette kezdetét a délutáni program a tizedik játéknapon, de azért a maga módján lehetett élvezni a Brown - Lerchbacher mérkőzést is. Azonban ami ezután következett az több volt, mint zseniális. Michael Smith és Rob Cross esett egymásnak és varázsoltak nekünk valami egészen elképesztő mérkőzést. Zárásként pedig jött Steve West, aki nagyon simán tudott ma nyerni a holland Wattimena ellen.

rob_cross.jpg

ELSŐ FORDULÓS TALÁLKOZÓK:

KEEGAN BROWN (ENG) - ZORAN LERCHBACHER (AUT): 4-2 (3-1; 2-3; 3-2; 0-3; 3-2; 3-2)

keegan-brown-pdc-world-championship-darts_3244400.jpg

Az első játszmát az angol ifjonc kezdte, de nem volt olyan magas a színvonal, mint amit Wade ellen produkált. Szerencséjére a sógor sem vette fel a mérkőzés ritmusát, így gyengébb játék is elég volt tőle a mérkőzés kezdetekor. Nagyjából 84 pont körüli átlagokat szórtak. Lerchbacher egy breakkel kezdett, de Brown megfordította a meccset. Zoran nem dobta meg a D16-ot, Brown pedig nem kegyelmezett és megnyerte az első szettet. A második szettben emelkedett a színvonal, Zoran egy 122-es kiszállóval kezdett. Fej-fej mellett haladtak, majd a végén a mérkőzés addigi legjobb legjével, egy tizennégy nyilassal egyenlített az osztrák. Semelyik játékos sem tudta magát kényelmesen érezni a színpadon, mindketten szenvedtek az egész meccsen. Szinte minden mutatóban fej-fej mellett haladtak. A kezdéseket, ha nem is magabiztosan, de hozták, így történt ez a harmadik szettben is, így Brown 3-2-es legaránnyal bezsebelte ezt a játszmát is. Ezután nem volt pihenő, Zoran pedig összetette a játékát (egy szett erejéig) és bemutatott egy magabiztos 3-0-át, amivel kiegyenlített újra. Kellett ehhez azért Keegan gyengécske teljesítménye is. Itt elmentek egy kis szünetre, majd a folytatásban az történt, ami nagyjából eddig. Mindketten a kezdésekre figyeltek, sikeresen hozták is azokat. Mivel ezt a szettet az angol kezdte, így az övé is lett. A hatodik játszmában nagyon közel került a győzelemhez Brown, ugyanis 2-0-ára is elhúzott. Ekkor még Lerchbacher rátett egy lapáttal és egalizált, de a végén nem oldotta meg a kiszállóját, Brown pedig 108 pontról megoldotta a leget és egyben a mérkőzést is lezárta. Lerchbacher nagy lehetőséget szalasztott el, nagyon érett a döntő játszma, de végül Keegan hozta az előzetesen papírformának titulált győzelmet. A teljesítményektől nem ájultunk el, láttunk már jobbat is mindkettejüktől, ez most ilyen lett.


brown-lerch.jpg

MICHAEL SMITH (ENG) - ROB CROSS (ENG): 3-4 (3-0; 2-3; 2-3; 3-0; 3-0; 2-3; 1-3)

rob_cross_2.jpg

Azt tudtuk, hogy ez egy gyorsabb meccs lesz, mint az előző, arra viszont nem biztos, hogy fel voltunk készülve, hogy ilyen gyors. Legalábbis az első szett. Feljöttek és mentek is le. Volt ilyen tegnap is. Smith erősen kezdett, Cross pedig a táblával barátkozott egy kicsit. Igaz ő sem dobott rossz átlagot. Lényeg a lényeg: az első játszma sima 3-0 lett Smith javára. A második szett kiélezett küzdelmet hozott, bár Smith jobban kezdett. Aztán a publikum nagy búzásba kezdett, kiderült, hogy azért, mert nem működtek a kivetítők az Ally Pally-ban és semmit sem láttak a mérkőzésből. Pedig lett volna mit... Smith vezetése után Cross egy 164-es kiszállóval egyenlített. Aztán átvette a vezetést is. Smith nem hagyta annyiban, egy 109-es kiszállóval "ikszre" mentette a partit, de Cross az utolsó legben egy szép kerekítés után nem rogyott össze Smith száznyolcvanasától és kidobta a 32 pontját, amivel kiegyenlített a szettekben. Az átlagok is megemelkedtek szerencsére. A hosszabb szünet után - ami alatt kijavították a technikai hibát a PDC emberei - remekül folytatták a mérkőzést a játékosok. Egy újabb izgalmas játszma következett, melyből végül Rob Cross került ki győztesen. Pedig Smith már 2-0-ra vezetett a szettben, de Cross összekapta magát és gyönyörű játékkal fordította a maga javára a játszmát és a mérkőzést egyaránt. Smith érezte, hogyha nem nyeri meg a következő szettet, nagy baj lehet, szóval fokozatot váltott és nagyon simán intézte el Cross-t. Voltage-nak meg lett volna a lehetősége, de elhibázta a duplákat, így Smith 3-0-lal egalizált, majd pihenőt fújtak. Smith akkorát pihent, hogy kijött és dobott egy tizenegy, tizenkét, majd egy tizenhárom nyilast. Mondanom sem kell, 3-0 a neve mellett és újra vezetett a meccs egészét tekintve. Brutális volt. Smith eddig csak 3-0-ra nyert játszmát. A következő legben jött a dráma, Smith-nek 2-2-nél két meccsnyila is volt, de nem dobta meg, így Cross egyenlíteni tudott és jöhetett a döntő szett. Hihetetlen milyen jól dobtak a srácok, elképesztő mérkőzés volt. A döntő szettet Smith egy tizenöt nyilassal kezdte, dobott, mint a gép és talán ez okozta a vesztét. Néha megállhatott volna, fújhatott volna, gondolkozhatott volna. Cross pedig hideg fejjel tette a dolgát és hiába vezetett Smith, zsinórban megnyert három leget és övé lett a mérkőzés. Zseniálisan játszottak, óriási színvonal volt, mindketten 103 körüli átlagot szórtak. Dobtak nekünk 29 maximumot, láttunk 100 feletti kiszállókat is, szóval nem panaszkodhatunk. És mindezt hét szetten keresztül. Hú. Ezt ki kell pihenni. Eddig ez volt a torna mérkőzése.

 smith-cross.jpg

STEVE WEST (ENG) - JERMAINE WATTIMENA (NED): 4-1 (3-2; 3-1; 3-0; 0-3; 3-0)

steve_west_2.jpg

Ez a meccs nem volt akkora színvonalú, mint az előző. De hát ez várható volt. Wattimena az első szettben megszerezhette volna a vezetést, de hibáinak köszönhetően Steve West 0-2-ről megfordította a játszmát és ő vezetett. Ez benne maradt a hollandban, a következő szettet sima 3-1-ra nyerte meg West (igaz itt is vezetett Wattimena), majd jött egy sima 3-0, így nagyon gyorsan három játszmás előnyre tett szert a zsinórban megnyert hat legjével. Ezután viszont egy tizenkilenc, tizenhét és egy tizenhat nyilassal Wattimena nullázta le West-et, mondjuk West ebben a partiban nem úgy tűnt, mint aki a 100%-ot tenne bele. Átlagban egyébként a holland egy nagyon picivel jobb volt ekkor, de nem volt jelentős a különbség. Főleg, hogy kiszállóban viszont gyengélkedett (volt olyan pillanat, amikor tizenötből csak három duplája volt a helyén). Ekkor jött még egy szünet, West azonban nem vonult le, hanem dobált a színpadon. Jól tette, ugyanis az utolsó szettben ő nullázta le újra Wattimenát, ami a mérkőzés végét jelentette. West könnyedén nyert, bár ha azt az elsőt szettet behúzza a holland ki tudja mi lett volna... De a sportban nincs volna. West egyébként megérdemelten jutott tovább, volt egy gyönyörű 160-as kiszállója és egy 134-es is két duplával befejezve.

west-wattimena.jpg

Elhúzódott kicsit a délutáni program, köszönhető ez Smith és Cross parádés mérkőzésének. Este jön a tizenhatszoros és az ötszörös világbajnok, azaz Phil Taylor és Raymond van Barneveld is színpadra lép. Barney-nak nem lesz könnyű dolga Kyle Anderson ellen, jó kis meccsek várnak ránk este is. Maradjatok velünk!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7013520329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása