9 Nyíl

Egy tükörsima délután krónikája

2017. december 28. 18:01 - Dart Major

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (tizenkettedik nap - nyolcaddöntők)

Aki azt mondja, hogy unalmas és kiszámítható a világbajnokság az hazudik. Vagy kezelésre van szüksége. Csak lesünk ki a fejünkből szűz fiú a piros lámpás negyedben a rengeteg meglepetés láttán és csak szedegetjük az állunkat a bejgli morzsás padlóról a sok-sok kiváló teljesítmény után. A mai nap délutáni része is érdekes és izgalmas meccseket ígért ám ez most nem jött be. Lássuk miért.
wk-darts-williamhill-e1480587323108_1_1.jpg

Darren Webster - Antonio Alcinas 4-0 (3-1, 3-1, 3-2, 3-0)
Sokak kedvenc építőmestere "Demoliton Man" jól kezdte a meccset és dobott gyorsan egy öt köröst. Ezt rögtön vissza is kapta a spanyoltól, majd igen keményen odavert egy 148-as kiszállót a harmadik legben. Ez nem esett jól Toninak és hat kör alatt épp hogy leért kiszállóra a következő legben, ezt pedig Webster kihasználta. A második szett egy-egy hat körössel indult első pályáról, aztán érkezett egy tizennégy nyilas break az angoltól, ami megint megkavarta a spanyol fejét és megint fent ragadt. Ezt pedig a jól kiszállózó Webster ismét büntette. Két szettes előnyben kényelmesen érezhette magát a jó Darren, ennek megfelelően a harmadik szettben gyorsan 2-0-ás hátrányba került. Alcinas dobott egy mesteri tizenegy nyilas kört ami a parti legjobbja volt. A nagy előny felpaprikázta a ranglista huszonharmadik helyén álló angol és dobott zsinórban három öt köröst és ezzel ezt a szettet is elvitte. Alcinas nem tudott mit kezdeni Webster kiszállóival, aki bőven 50% felett járt ebben a mutatóban. A negyedik szett első lege nagyjából tükrözte a spanyol egész mérkőzését. Volt négy nyila kiszállni de mindent elhibázta. Ezek a hibák pedig sokba kerültek. Később ismét az egekben ragadt Alcinas, a szettet két hat körössel kezdte Webster ami jelzi, hogy a tömeg sem jött Toninak. A végét egy újabb ötkörössel zárta le az angol, aki így pályafutása során másodszor jutott be a legjobb nyolc közé. A kétszeres nagypapa, aki napi 8-10 órában melózik óriási teljesítményt tett le az asztalra. Munka mellett "szerelemből" dartsozva a legjobb nyolc között találta magát. Le a kalappal!
we_1.jpg

Dimitri van den Bergh - Mensur Suljovic 4-0 (3-1, 3-1, 3-2, 3-1)
A jó kezdés aranyat ér. Tudta ezt a belga ifjonc is, rögtön breakelt egy 120-as kiszállóval ami egyben tizenöt nyilas volt. Saját kezdését némi mázlival hozta, mivel Mensur nem tudott 76-ról kiszállni. Az osztrák aztán egy öt körössel szépíteni tudott, de a szett egy újabb tizenöt nyilast dobó belgáé lett. A második szettet rögtön egy elbukott break sansszal kezdve Suljovic, viszont a saját kezdését hozta egy tizenöt nyilassal. Ezután viszont sem 56-ról, sem 100-ról nem bírt kiszállni, van den Bergh pedig két hat körössel hozta a szettet. Küszködött, szenvedett az osztrák, nagyon nem ment neki. Átlagban mind a ketten 92 pont körül jártak, de az osztrák csak két kiszállót dobott meg hétből. Ez rossz széria folytatódni látszott, a harmadik szett első legét most épp 65-ről nem bírta hozni Suljovic. Ezen sikerült javítani egy tizenöt nyilas breakkel, sőt a vezetést is megszerezte. Ehhez kellett azért a belga  hibája is, aki két bull után nem találta el a 132-es befejezéshez szükséges D16-ot. A negyedik leg igen bohókásra sikeredett. Suljovic 36-ról nem bírt három nyíllal kiszállni, a belga pedig előtte három nyilat rontott el D5-re. Aztán csak meglett az egyenlítés a táncos lábú Dimitrinek, de a szettért az osztrák kezdhetett. Úgy tűnt hozza is, négy kör után 68 pontja volt, de a kedvenc D14 se jött. Ahogy szinte semmi.  A negyedik szettben a belga nem hagyott kérdést: két öt köröst és egy tizenkét nyilast hozott össze, ezek közé csak a szépítés fért bele Suljovicnak. Nagyon simán, de teljesem megérdemelten jutott be a nyolc közé van den Bergh, ami új csúcs karrierjében. Suljovic pedig tizedik vébéjén sem tudott a nyolcba bejutni. Úgy látszik ez a szettes lebonyolítás nem fekszik neki.
vdb_3.jpg

Rob Cross - John Henderson 4-1 (3-1, 3-2, 1-3, 3-1, 3-0)
Cross igen rendesen bekezdett. Dobott egy tizenegy nyilast, (amire a skót egy öt körössel válaszolt) majd küldött egy tizennégy nyilas kört. Betyáros kezdés, azonban a negyedik leget nem Cross nyerte meg. Hanem egyszerűen Big John bukta el. 90 pontról hat nyíllal sem bírt kiszállni ez pedig a szettbe került. Kissé lagymatagon indult a második szett, "csak" hat köröst dobtak kezdésre. Igaz a skót 109-ről szállt ki ami szép munka volt. A harmadik legben jött Crosstól egy öt körös break, amit a skót visszadobott, ezúttal 101-ről kiszállva. A szettért kezdett a rengeteg egyes és tripla egyest dobó skót, és 85-re volt három nyila de ezeket elrontotta. Cross pedig újabb öt körös breakjével 2-0-ra vezetett a szettek tekintetében. 103-as átlagon, 67%-os kiszálló mutatón állt az ex-villanyszerelő Cross ami igencsak jónak nevezhető. "Voltage" esetében a rövidzárlat régi munkáját tekintve elfogadható volt, itt azonban ez nem jelent jót.Csúnyán elbukta a kezdését, majd a skót 136-os kiszállóval színezett tizenkét nyilassal elment 2-0-ra. Az angol szépített, de Henderson negyedik 100 feletti kiszállójával (125 pont) elvitte a szettet. Big John egy öt körössel kezdte el a negyedik játékrészt, sőt egy 101-es kiszállóval még breakelhetett is volna. A volna azonban nem játszik, a lehetőség kimaradt és ettől lendületbe jött az angol. Mind a három következő leget elvitte, a harmadikban ő is dobott egy 100 feletti duplát, valamint két öt köröst is jegyzett ebben az etapban. Az ötödik szettre sem lassított Cross, elképesztően jól dobott. Tizenöt, tizenhárom és egy tíz nyilas leget hozott össze, amikre Henderson nem tudott válaszolni. Jó meccs volt, Cross alig maradt el a 100-as átlagtól és kiszállózása egészen parádés volt. Henderson sem panaszkodhat a duplákra, de az a sok szektorhiba a meccsbe került.
cro_4.jpg
Este nyolc órakor pedig jön a folytatás Phil Taylorral és Gary Andersonnal.

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7013530135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása