9 Nyíl

Ma két világbajnok egészen biztosan kiesik

2017. december 29. 12:00 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (a tizenharmadik nap - beharangozó)

Négy meccs maradt péntekre és már a legjobb négy közé jutás a tét, ahová olyanok is eljuthatnak, akikről azt gondoltuk az elején, hogy hamar elvéreznek, és olyan legendák maradhatnak le mint például Phil Taylor, vagy Gary Anderson, illetven Michael van Gerwen, vagy Raymond van Barneveld. Ma is két szakaszban rendeznek két-két meccset, most már 5 győztes legig meg a kiélezett csata.

wk-darts-williamhill-e1480587323108_1_1.jpg

Délutáni meccsek, 13:30-tól

Jamie Lewis v Darren Webster

7bb675a5-d635-4442-9fd9-a1b670a2d1c4.jpg

Az előzetes esélyek alapján ide egy Wright-Adrian Lewis meccset vártunk, a Lewis az stimmel csak éppen a 26 éves walesi, Jamie jutott el az álmok kapujába. Lewis 18 évesen már ott volt a BDO elitbe, aztán gyorsan a PDC-re váltott, ahol hat év után a 46. helyig verekedte fel magát. Eddig hengerel, Peter Wright kiverése és mellé a 107,27-es átlag tényleg lenyűgöző. Talán kevesen tudják, de már a hatodik vb-jén szerepel, de a második körnél tovább még sosem jutott, most pedig történelmet írhat. Ebben az a Darren Webster állíthatja meg, aki 2007-ben már átérezhette, milyen a negyeddöntőben játszani, akkor Phil Taylortól kapott ki. Most ennél egyszerűbb, de legalább olyan komoly feladata lesz. Az eddigi átlagok alapján – a még versenyben lévők közül – Lewis a hatodik, míg Webster a nyolcadik legjobb.

Dimitri Van den Bergh v Rob Cross

b0fe21a4-cf55-4bc1-82c1-8d27c8287548.jpg

Két olyan játékosról van szó, akiknek az álma teljesülhet ma azzal, hogy bejut a világbajnokság elődöntőjébe, és mindkét játékos nagyon gyorsan jutott el eddig. Hatalmas, de megérdemelt bravúr, ahogy Van den Bergh eddig verekedte el magát. Buntngot 3-1-re, Dekkert 4-2-re, Suljovic pedig 4-0-ra intézte el, 94 alatti átlaga eddig nem volt 2017 junior világbajnokának. Rob Cross két éve még egy pubban dobálgatva nézte a vb-negyeddöntőt, most pedig ott van a nyolc legjobb között és ha hozza eddigi formáját (104,02, 102,65 és 99,77), akkor a legjobb négyben is ott lesz. Különösen érdekes meccs lesz, hiszen még egymás elleni eredményük sincs. A győztes majd a Gerwen-Barney győztesével elődöntőzik.

Esti meccsek, 20 órától

Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld

ig4xn3ya6job_wd640.jpeg

A gigászok csatájának első felvonása a két holland csatája lesz. Nehéz receptet felállítani van Gerwen ellen. Mindkettőjük átlaga száz felett van, a kiszállózásban is csak minimális a vb-címvédő előnye. Szóval azon múlhat, hogy Barney nyugodd és higgadt játéka mennyire párosul hihetetlen pontossággal. Már csak azért is, mert Gerwen akkor is nehéz legyőzni, ha éppen pocsék formában dobál, a százas átlag valahogy akkor is összejön neki. Nem lennék Barney helyében, de pályafutása során már 18-szor megoldotta, legutóbb a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben győzte le honfitársát úgy, hogy amúgy 2017-ben ötször kikapott tőle és az összesített mérlegben 31 Gerwen-siker mellett egy döntetlen is van.

Phil Taylor v Gary Anderson

phil-taylor-gary-anderson-premier-league_3300284.jpg

Ezen a meccsen is egy többszörös világbajnok búcsúzni fog. Az, hogy mind a ketten negyeddöntősök – mondjuk úgy – elvárt eredmény. Taylor szeretne nagyon szépen búcsúzni és eddig nagyon megy neki. Andersonnak eddig akadtak gondjai, valami a csípőjével is történt a csütörtök esti meccsen. Az átlaga csak a hetedik legjobb a megmaradt mezőnyben, a kiszállózása pedig – amiben Taylor 53,03-mal a legjobb – szintén az utolsó előtti a nyolc játékos közül. Persze, Anderson képes arra, hogy a semmiből építsen fel egy jó meccset, kérdés csak az, Taylor ezt mennyire hagyja, mekkora nyomást tud ráhelyezni. Igazi presztízs meccs lesz, a két játékos most csap össze majd hatvanadszor, kevés ilyen párharc van. Eddig Taylor 39-szer, Anderson 17-szer nyert és háromszor döntetlen volt. 2017-ben ötször találkoztak eddig és egy döntetlen mellett Anderson háromszor legyőzte a bajnokot. A legjobban csak azt fogjuk sajnálni, hogy az egyiket már nem látjuk a világbajnokságon. Nagy kérdés, ki lesz az?

1 komment
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr2513531683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kage kyōi 2017.12.29. 13:44:55

Barney mostanság szokatlanul nyugodt. Nem stresszeli túl magát. Ha van esélye valamiben: az ez.
süti beállítások módosítása