9 Nyíl

Phil Taylor egy lépéssel közelebb került élete álmához

2017. december 29. 00:06 - Denis Potvin

2018 William Hill PDC darts-világbajnokság - Alexandra Palace, London (tizenkettedik nap - nyolcaddöntők)

Izgalmasnak induló este volt, de a legnagyobb kérdés, mármint hogy Phil Taylor, vagy Gary Anderson bajba kerülhet-e megválaszolásra talált. Kicsit így magyartalanul kifejezve a lényeg, hogy Taylor és Anderson is tovább ment. A skótnak kicsivel több gondja akadt, de csak azért, mert láthatóan megsérült a meccs közben, míg Taylor nagyon izomból került egy újabb lépésre talán élete legnagyobb álmához. No, és persze ott van az a 26 éves fiatal walesi, aki élete történetét éli a világbajnokságon. Igen. Jamie Lewis bebizonyította, hogy nem érdemtelenül vert meg Peter Wrightot. Az izgalom fokozódik. Már csak nyolcan maradtak az Ally Pallyban. 

 taylor_9.jpg

Jamie Lewis-James Richardson 4-1 (2-3, 3-2, 3-0, 3-1)

Arról beszéltünk a délelőtti felvezetőnkben, hogy ha létezik lehetőség, amit Jamie Lewisnak meg kell ragadnia, akkor pont ez lesz az. Peter Wright legyőzése önmagában is óriási dolog, de akkor lenne igazi értéke, ha még egy győzelmet hozzá tudna tenni ehhez. És Lewis hozzátette. 4-1-re intézte el Richardsont, aki szintén minden dicséretet megérdemel, hiszen két kiemelt legyőzése után bukott el.

Az első szettben mindenki hozta a saját kezdését. Aztán Lewis brékelt először, de rögtön vissza is kapta, de így is minimális különbséggel, de hozta a szettet. Majd varázsolt egyet a walesi, 12 nyíllal, 170-ről a klasszikussal szállt ki. Ez pedig akkora lökést adott neki, hogy meg sem állt a végső sikerig. Legveszteség nélkül hozta a harmadik szettet, majd 1-2-ről felállva, egy 121-es kiszállóval fordított, 10 nyílból fejezte be a negyedik szettet, egészen elképesztően dobált.

Az utolsó leg már szinte rutin volt. A 26 éves Lewis élete legjobb eredményét érte el, bejutott a világbajnokság negyeddöntőjébe úgy, hogy a második körnél 2013 óta egyszer sem jutott tovább.

lewis-richardson.jpg

Phil Taylor-Keegan Brown 4-0 (3-1, 3-0, 3-2, 3-2)

Nem kevesen féltették Phil Taylort ettől az estétől, hiszen annyi furcsa eredmény történt már ezen a világbajnokságon. Taylor viszont nem vacakolt, 101,34-es átlaggal jutott túl Brown, aki azért arra büszke lehet, hogy öt leget fogott a legenda ellen, ezt pedig elteheti a pályafutása következő meccseire.

Az első szettben hosszú körök után Taylor egy 11 nyilassal zárta le a szakaszt, 86-ttal fejezte be, de előtt 180, 145 és 100 is jött. A másodikban dobta meg The Power a legmagasabb kiszállóját, a 12. nyilával bullra dobva, 122-ről szállt ki.

2-0 után Taylor is egy kicsit lazított, de azért érezhetően izomból tudta, hogy ezt a meccset nem fogja kiengedni a kezéből. A harmadik szettben Brown 0-2-ről jött vissza, de a végén Taylor 99-ről fejezte be (egy személyes dolog: mindig gondolkodok, hogy 99-ről mi lenne a helyes, Taylor papa ma megmutatta, 19, D20, D20, csodálatos volt – a szerk.).

Aztán Taylor megint elment 2-0-ra, volt egy szuper 100-as kiszállója, de megint visszaengedte Brown, aki azért odacsapott egy 124-es (két tripla 17-tel) kiszállót, de ezzel is csak emlékezetessé tudta tenni a meccset. A legenda, az Erő, Phil Taylor 106-os checkouttal fejezte be a meccset. Ennyi.

taylor-brown.jpg

Gary Anderson-Steve West (3-2, 1-3, 3-1, 3-2, 2-3)

Helyén volt a szíve Steve Westnek. Az arcán látszott, hogy mit veszíthet, semmit. Így is állt hozzá a meccshez, amelyből egy csodálatos kavalkád keveredett. Gyorsan tegyük hozzá, Andersonnak nagyon nehéz dolga volt, mert West tényleg ünnepnek tekintette ezt a meccset és szerencséje is volt, hiszen Anderson elképesztő sokat hibázott.

Az első szettben West vezetése után Anderson fordított, de 2-2 után a kiszálló döntött, amelyet a skót 104-gyel rendezett le. A másodikban Wesr 0-1 után nyert egymás után három leget. A harmadikban 0-1-ről fordított Anderson, de valami nem stimmelt a játékával, elég sokat hibázott. Az átlaga sem érte el a százat.

A negyedik legben West dobott egy csodás, klasszikus 170-es kiszállót, Andersonnal meg tényleg történt valami, mert a fogait összeszorítva küzdött, mintha meghúzódhatott volna a lába, nem tudni, mert nem szólt semmit, csak dobált tovább.

Szóval, Anderson szenvedett és 2-2 után komoly esélye volt, hogy befejezze a meccset, és mehessen pihenni, de nem tudta. 68-ról a T20 megvolt, de a D4 helyett a sima négy, majd D2 helyett a sima kettő, West pedig 20-ról a harmadik nyilával ki tudott szállni.

Jött az ötödik leg. A görccsel küzdő Anderson egyre jobban kínlódott. De azért 2-1-re elment. Az utolsó körben a 20-as kiszállón szenvedtek mind a ketten, végül West bevágta, így jöhetett 2-2 után a döntő leg, A skót egy 180-nal nyitott, majd volt egy 140-ese is. De szenvedett a kiszállókkal, a végére egy 18-as maradt, de csak tízet dobott, Végül fújt egy hatalmasat és bevágta a D4-be. A lába rettenetesen fájt és annak örült a legjobban, hogy vége lett és továbbjutott.

anderson-west.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr7113530945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása