9 Nyíl

Út a döntőbe - avagy kialakul a Taylor - Gerwen álomdöntő?

2017. december 30. 15:00 - matyi96

William Hill World Darts Championship 2018 - London, Alexandra Palace - elődöntők - bevezető

Elérkeztünk az utolsó előtti felkonferálásunkhoz. Sajnos hamarosan véget ér a világbajnokság, de ez azt jelenti, hogy élesebbnél élesebb meccsekkel gazdagodunk. Ma például a két elődöntőt láthatjuk a képernyőkön, először Jamie Lewis-t Phil Taylor ellenében, majd Michael van Gerwen-t Rob Cross ellen.

JAMIE LEWIS (WAL) - PHIL TAYLOR (ENG)

A meglepetések vébéjén hozzátartozik, hogy az elődöntőben egy olyan játékos szerepel, akiről egyáltalán nem gondolta volna senki, hogy eljut idáig, főleg a sorsolását és az idei formáját tekintve. Kitalálhatjátok, hogy nem Phil Taylorról szólt az első mondat, hanem a walesi Jamie Lewisról. A Rasta egészen hihetetlen teljesítménnyel, 107 feletti átlaggal verte meg a végső győzelemre is esélyes és remekül játszó Peter Wrightot, majd következett James Richardson egy kicsit gyengébb, de még mindig nagyon jó játékkal, aztán tegnap Darren Webster egy újabb száz felettivel, úgy, hogy szettet sem vesztett. Így azért már más a leányzó fekvése. Megérdemli a fiatal srác, hogy élete eddigi legfontosabb meccsét játssza le ma este.

jamie_lewis.jpg

Phil Taylor elődöntős szereplésére nem mondhatjuk, hogy meglepetés lenne. Ahogy közeledünk a torna végéhez egyre jobban összerakta magát az öreg. Persze, már az elején is remekül játszott, de a karácsonyi pihenő óta egészen elképesztő dolgokat művel a tábla előtt. Elhitte, hogy övé lehet ez a világbajnokság. A pihenő előtt egy számára nagyon kényelmetlen meccsen verte meg Justin Pipe-ot, majd 28-án elintézte Keegan Brown-t, tegnap pedig a kétszeres világbajnok Gary Anderson sem jelentett gondot neki. Hozzáteszem Anderson szenvedett, de az öreg ilyen játékkal akkor is esélyes lett volna, ha Anderson száz felett teljesít. Száz szónak is egy a vége, Phil Taylor a döntő kapujában és, ha igaz, amit a könyvében írt, hogy minden tornán az elődöntő hozza ki a játékosokból a maximumot, akkor ma még jobb játékot láthatunk tőle. Majd kiderül, szerintem nagyon jó meccs lesz.

phil_papa.jpg

ROB CROSS (ENG) - MICHAEL VAN GERWEN (NED)

Találjon szavakat valaki Rob Cross-ra és az idegeire. Hihetetlen, amit idén csinál. Ez az első profi éve és a világbajnokság elődöntőjére készül éppen. Úgy, hogy azért ő sem kis neveket búcsúztatott idáig. Taylor is megmondta, ha Rob Cross karrierje során nem lesz világbajnok az a darts legnagyobb igazságtalansága lesz. Na hát szerintem, ahogy a teljesítményét, az idegeit, a hidegvérét ennek a srácnak, akkor nem hiszem, hogy aggódnunk kell attól, hogy az elkövetkezendő sok-sok évben ne érjen révbe legalább egyszer. Tényleg hihetetlen. Kezdjük talán a torna egyik, ha nem a legjobb meccsével, amit ő nyert meg. Michael Smith gyönyörű játékot mutatott be, felnőtt hozzá Cross és valami elképesztően jó meccset rittyentettek nekünk össze még karácsony előtt. Cross nyert döntő szettben. Aztán John Henderson következett a sorban, aki remek szériát futott ezen a vébén, de a játéka Cross-t megállítani most kevésnek bizonyult. Cross csípte ellene a százas átlagot, a győzelméhez semmilyen kétség sem férkőzhetett. Tegnap pedig egy végletekig kiélezett mérkőzésen a fiatal Dimitri Van den Bergh búcsúzhatott miatta. Dimitri, ha egy kicsit higgadtabb (vagy szerencsésebb), akkor akár ki is ejthette volna a villanyszerelőt, de épp ezzel kezdtem. Találjon valaki szavakat Cross idegeire. Így állunk tehát, ma jön MvG. Óriási lesz.

rob_cross_1.jpg

Michael van Gerwent talán nagyon nem is kell túlcifrázni. Tavalyelőtt ő volt az esélyes, Barney kiejtette. Tavaly is ő volt az esélyes, de Barney 109 feletti átlaggal sem tudta megállítani őt. Idén is ő az esélyes, most is kiejtette Barneveldet. Szegény Barneveldet megnézném már egy világbajnokságon úgy, hogy Mighty Mike csak a döntőben várja őt. Tehát Michael világbajnokságát fontosan befolyásolja mostanában Barneveld léte, ezt kijelenthetjük. Meg azt is, hogy brutálisan játszik évről évre. Idén sincs ez másképp még akkor sem, ha mondjuk Price ellen nem ment neki annyira, vagy Barney ellen tegnap. Szerintem semennyire sem érdekli őt, mert ő van az elődöntőben. És abban biztosak lehetünk, hogy Cross ellen a legjobbját fogja nyújtani, ahogy Cross is ellene. Ezért lesz ez egy nagyon parázs, szép átlagokat hozó mérkőzés. Már nagyon várjuk.

 mvg_9.jpg

Ez vár ránk tehát ma este nyolc után. Szerintem érdemes nézni mindkét mérkőzést, mert ez az út vezet a döntőbe, ami az új év első napján kerül lejátszásra. Nem mellesleg nagyon jó játszmák lesznek, erre garancia a játékosok eddig nyújtott teljesítménye. Maradjatok velünk, kövessetek bennünket!

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr813533899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása