9 Nyíl

70 ezer néző dartsmeccsen? Miért ne...

2018. január 03. 16:30 - Denis Potvin

2018-ban is lesz PDC World Series és megint lesz egy németországi állomása. A szervezők most gondoltak egy nagyot és a tornát, amelyen a nyolc PDC-klasszis mellett nyolc német is részt vesz, Gelsenkirhcenben, a Schalke 04 stadionjában, a Veltins Arenában rendezik. A terveket Barry Hearn komisszár is üdvözölte, így semmi akadálya, hogy idén megrendezzék minden idők legtöbb nézőjét vonzó dartstornáját.

 dwi_2ea4d_l.jpg

Azt még pontosan nem lehet tudni, hogy mennyien fognak beférni, de a stadion futballmeccseken 62 271 néző befogadására alkalmas. 2010-ben itt rendezték az A csoportos jégkorong-világbajnokság nyitó meccsét, akkor született az eddigi nézőcsúcsot hozó 77 803 fős szurkolósereg. Nyilvánvaló, hogy a színpad miatt a lelátó egyes részei le lesznek zárva, de a koncerteken megszokott módszerrel a a játéktér is nézőtérré alakítható.

A German Masters május 25. és 27. között lesz majd. Egy koncert előzi meg az eseményt, így aki megvásárolja a 29 eurós belépőt egy koncerttel és egy nem mindennapi dartsélménnyel lesz gazdagabb. A jegyeket január végén kezdik el értékesíteni, de már előzetes regisztrációt elfogadnak, ezen a linken.

„A sportág hihetetlen népszerűségnek örvend így is Németországban, ezért nem is volt kétséges, hogy 2017-ben idehozzuk a World Seriest. A 2018-as torna a darts felejthetetlen napja lesz.”

Gelsenkirchen jó 15 órás autóútnyira van Budapesttől, így nem is annyira elérhetetlen cél a magyar szurkolók számára. Az eseménnyel kapcsolatban bármiféle információval rendelkezünk, egyből továbbadjuk. Még az is elképzelhető, hogy Phil Taylort is láthatjuk ezen, a Sport1TV írta meg, hogy "Barry Hearn azt szeretné, ha figyelembe venném a Premier League-et és a World Seriest. Meglátjuk, mi történik majd” – mondta Taylor az ITV 4-nak. 

3100403.jpg

 

Szólj hozzá!
Gamecente

A bejegyzés trackback címe:

https://9nyil.blog.hu/api/trackback/id/tr9313546665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása